Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na tweede plaats op Nations Cup baanwielrennen in Milton

De Belgische achtervolgingsploeg in het baanwielrennen bij de mannen heeft op de slotmanche van de Nations Cup in het Canadese Milton zilver veroverd. Daarmee verzekerden ze zich van hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Bij dat team zit ook één West-Vlaming: Lindsay De Vylder uit Anzegem.

De Belgische achtervolgingsploeg was met onder meer sterkhouders Noah Vandenbranden en Tuur Dens op volle sterkte afgereisd naar Milton, en werkte een indrukwekkend toernooi af: ze klokten de derde tijd in de kwalificaties, en plaatsten zich in de volgende ronde voor de grote finale voor goud. Dat deden de Belgen in een tijd van 3:51.194, en daarmee deden ze slechts enkele duizenden van een seconde trager dan hun eigen nationale record. In de finale ten slotte werden de Belgen ingehaald door de Britten, en dus moesten ze tevreden zijn met zilver.

Olympisch ticket

Met die prestatie verzekerde België zich van deelname aan het achtervolgingstoernooi op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Al bezorgt dat de Belgische wielerbond ook een luxeprobleem: België heeft in Parijs beduidend meer medaillekansen in de ploegkoers en het omnium, maar de geselecteerde renners voor die onderdelen dienen ook de ploegenachtervolging af te werken.

De vijf Belgen die in actie kwamen in de verschillende rondes van het achtervolgingstoernooi waren Dens, Vandenbranden, Lindsay De Vylder, Thibaut Bernard en Yoran Van Gucht. (ACR/Belga)

The post Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na tweede plaats op Nations Cup baanwielrennen in Milton is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven”

Michaël Battheu nam deel met de Special Devils & Flames aan het internationale tornooi Gothia Cup. Met een derde plaats en onvergetelijke herinneringen blikt hij tevreden terug op zijn eerste internationale avontuur.
The post Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen richting Barentszzee: “Om te verhinderen dat Amerikaanse bommenwerpers zouden oversteken”

Rusland zegt dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Milcobel wil ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen

Zuivelbedrijf Milcobel wil zijn ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen. Reden is dat de ijsmarkt groeit en dat ijsjesbedrijven het best kunnen groeien als ze alleen maar ijs maken. De Amerikaanse investeringsmaatschappij die Ysco wil overnemen heeft groeiplannen met ijs.

Lees meer »

LIVE. Harris beschuldigt Trump van “terugkrabbelen” voor debat: “Wat is er gebeurd met op elk moment, elke plaats?”

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Gigantische explosie in Bulgaarse vuurwerkfabriek: één dode, twee vermisten

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »