Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na tweede plaats op Nations Cup baanwielrennen in Milton

De Belgische achtervolgingsploeg in het baanwielrennen bij de mannen heeft op de slotmanche van de Nations Cup in het Canadese Milton zilver veroverd. Daarmee verzekerden ze zich van hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Bij dat team zit ook één West-Vlaming: Lindsay De Vylder uit Anzegem.

De Belgische achtervolgingsploeg was met onder meer sterkhouders Noah Vandenbranden en Tuur Dens op volle sterkte afgereisd naar Milton, en werkte een indrukwekkend toernooi af: ze klokten de derde tijd in de kwalificaties, en plaatsten zich in de volgende ronde voor de grote finale voor goud. Dat deden de Belgen in een tijd van 3:51.194, en daarmee deden ze slechts enkele duizenden van een seconde trager dan hun eigen nationale record. In de finale ten slotte werden de Belgen ingehaald door de Britten, en dus moesten ze tevreden zijn met zilver.

Olympisch ticket

Met die prestatie verzekerde België zich van deelname aan het achtervolgingstoernooi op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Al bezorgt dat de Belgische wielerbond ook een luxeprobleem: België heeft in Parijs beduidend meer medaillekansen in de ploegkoers en het omnium, maar de geselecteerde renners voor die onderdelen dienen ook de ploegenachtervolging af te werken.

De vijf Belgen die in actie kwamen in de verschillende rondes van het achtervolgingstoernooi waren Dens, Vandenbranden, Lindsay De Vylder, Thibaut Bernard en Yoran Van Gucht. (ACR/Belga)

The post Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na tweede plaats op Nations Cup baanwielrennen in Milton is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zes maanden cel met uitstel na kopstoot aan vriendin

Een 27-jarige man uit Koksijde heeft zes maanden cel met uitstel gekregen nadat hij zijn vrouw sloeg en daarna een kopstoot gaf. Dat gebeurde na een hevige ruzie, maar intussen zijn de twee alweer verzoend. J.C. moet zich nu wel aan voorwaarden houden.
The post Zes maanden cel met uitstel na kopstoot aan vriendin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchtdrukwapens, 800 XTC-pillen en kilo’s cocaïne: vriendin Luca Brecel maakte deel uit van drugsbende waarvan kopstukken vijf jaar cel riskeren

In april vorig jaar pakte snookerster Luca Brecel uit met zijn nieuwe liefde L.V. (25). Wat niemand wist is dat de Blankenbergse op dat moment voorwerp was van een gerechtelijk onderzoek naar een drugsbende die opereerde onder de naam ‘C-Team’. Die ‘C’ stond voor cocaïne, waarvan de bende kilo’s verkocht, naast tal van andere verdovende middelen. In september vorig jaar

Lees meer »

CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad”

Met Dorothy Marrannes en Marijke Vileyn lost CD&V opnieuw twee namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Twee dames die al decennialang stevig geëngageerd zijn in het verenigingsleven van onze badstad”, zegt Sandy Buysschaert.
The post CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

Als West-Vlamingen trouwen, dan mag dat wat kosten: niemand spendeert zoveel aan huwelijken als wij

Cateraars, bloemisten en fotografen zetten zich maar beter schrap, want dé trouwmaand bij uitstek staat voor de deur. Hoe al die tortelduifjes hun liefde precies vieren en – belangrijker – hoeveel centen daaraan worden gespendeerd, varieert sterk per provincie. Wat blijkt? West-Vlamingen tasten het diepst in het buidel: zowel het trouwkoppel zelf áls de gasten.
The post Als West-Vlamingen

Lees meer »

“Geruchten kloppen niet”: schepen Patricia Waerniers reageert op vermeende problemen met zwembad in Beernem

Het gloednieuwe zwembad van Beernem is nog geen twee maanden open en toch zijn er de laatste weken geruchten over problemen met de infrastructuur. Zwemmers zouden getuigd hebben dat de zwarte lijnen op de bodem van het bad verdwijnen en dat het plafond afbrokkelt. Schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) is stellig: “Er zijn inderdaad een aantal kinderziektes, maar deze

Lees meer »

Opperrechter VS trekt zich niet terug uit zaken over Capitoolbestorming na omstreden vlaggen bij zijn huis

De hoge Amerikaanse rechter Samuel Alito weigert zich terug te trekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij huizen van Alito vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump. Alito is een van de zeven rechters van het Hooggerechtshof. Hij kwam in

Lees meer »

Voordracht over Vlamingen en Walen bij Marnixring Ieper-Westland

Marnixring Ieper-Westland mocht Christophe Deborsu en Annick De Wit ontvangen in Ieper. Ze gaven een interactieve causerie over de gelijkenissen en verschillen tussen Walen en Vlamingen. Het was de derde activiteit naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Marnixring-Westland. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Lieven Delvoye (protocolmeester), Pieter Desmet (webmaster), Wim Morlion (ondervoorzitter), Christophe
The post Voordracht over

Lees meer »

Steeds meer jongeren aan de e-sigaret, zelfs in lagere school. Kankerprof: “Kinderen beseffen niet eens dat het ongezond is”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »