Een Schlagerfestival-ster voor Sam Gooris en Lindsay: “Ik ben blij dat ik tussen de grote sterren mag liggen”

Na De Romeo’s, Laura Lynn, Christoff, Yves Segers, Willy Sommers, Bart Kaëll, Luc Steeno en gastheer Kürt Rogiers, was het de beurt aan Lindsay en Sam Gooris om aan de hoofdingang van de Hasseltse Trixxo Arena hun Schlagerfestival-ster op de befaamde Walk of Fame van Het Schlagerfestival officieel in ontvangst te nemen en te onthullen. Volksfiguur en één van de bekenste Hasselaren Jos Tuts had maandagnamiddag de eer om de sterren uit te reiken. In aanwezigheid van een ruime persbelangstelling werd er na afloop nog geklonken met een hartelijk ‘Tutske’, een jenever vernoemd naar Jos. Lindsay en Sam Gooris staan volgend jaar op Het Schlagerfestival 2024, dat op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 plaatsvindt in Trixxo Arena Hasselt. De organisatie voegt ook Bram & Lennert, Jettie Pallettie en Garry Hagger toe aan de line-up.

“Ik ben hier vereeuwigd in de Hasseltse grond (lacht) voor de ingang van deze prachtige concertzaal. Ja, dat doet wel iets met een mens. Mijn Schlagerfestival-ster ligt in goed gezelschap, naast die van mijn broer Christoff, dus dat vind ik wel fijn. Rondom liggen die van Sam Gooris, Laura Lynn en Willy Sommers. Ik en blij dat ik tussen de grote sterren ag liggen. Ik sta volgend jaar al voor 9de keer op Het Schlagerfestival. Het is tof om hier te staan en de Flower Power editie is toch wel iets speciaals, want ik lig al wakker van de kledingkeuze (lacht). Het tv-spotje is inderdaad hilarisch. Het vluchtheuveltje waar we overrijden met het bijhorende gegiechel, straalt het plezier uit van ons, maar dat je ook terugvindt op Het Schlagerfestival. Het is één groot feest, zowel in ons busje, op het podium, als in de zaal. Iedereen moet aanwezig zijn, want het is het grootste feest van het jaar, waar wij allemaal immens naar uitkijken”, zegt Lindsay enthousiast.

Ook Sam Gooris kreeg een ster. © PADI

Niet op basketsloefkes, maar wel op z’n sportschoenen nam Sam Gooris eveneens dankbaar zijn Schlagerfestival-ster in ontvangst. “Tof dat we zo’n exemplaar ook fysiek mee naar huis mogen nemen”, zei hij glunderend. “Ik ben heel blij met zo’n Schlagerfestival-ster. Het is niet alleen een grote eer, maar ook een erkenning. Vooral vind ik het heel fijn dat ze aan de inkom ligt van de Trixxo Arena. Elke keer als de mensen hier naar een evenement komen, wandelen ze vanaf nu over mijn ster en gaan ze met een goed gevoel naar binnen om te gaan feesten (lacht). Dat mensen straks kijken naar de grond en zeggen: ‘Hier sie, de Goris is er verdorie toch ook weer bij’, doet mij een groot plezier. Ik ben niet bezig met het verzamelen van prijzen en onderscheidingen, maar dit doet mij enorm veel deugd. Ik ben daar iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft, heel dankbaar voor.”

Lindsay, Sam Gooris en Jos Tuts, de bekendste Hasselaar. © PADI

Naast het uitreiken van twee nieuwe Schlagerfestival-sterren voegt Het Schlagerfestival 2024 nog drie nieuwe namen toe aan de line-up: Feestorkaan Jettie Pallettie (‘Ik Zit In Een Cafeetje’) zorgt straks voor extra ambiance. Het populaire Ninoofse duo Bram & Lennert, die eerder al het succesvolle voorprogramma verzorgden van Niels Destadsbader zijn Sportpaleisconcerten, weet steeds te verrassen. Tot slot is ook Garry Hagger, bekend van o.a. ‘Het Allermooiste’, met zijn krachtig stemgeluid opnieuw van de partij. (PADI)

Lindsay in gesprek met Kurt Frederickx. © Patrick DepypereSam Gooris, Jos Tuts en Kurt Frederickx © PADI

Het Schlagerfestival 2024 – Flower Power editie – vindt plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 in Trixxo Arena Hasselt, met optredens van De Romeo’s & Sasha, Bart Kaëll, Lindsay, Sam Gooris, Garry Hagger, Bram & Lennert, Jettie Pallettie, Christoff en gastheer Kürt Rogiers. Flower Power is volgend jaar het centrale feestthema. Tickets en info vind je op www.hetschlagerfestival.be

The post Een Schlagerfestival-ster voor Sam Gooris en Lindsay: “Ik ben blij dat ik tussen de grote sterren mag liggen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hier is walgelijk goed over nagedacht”: vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

Milan Fretin wint eerste rit van Vierdaagse van Duinkerke: “Misschien kan ik morgen opnieuw mijn kans gaan”

Milan Fretin heeft dinsdag de eerste rit van de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro) op zijn naam geschreven. De 23-jarige renner van Cofidis, met Bredense roots, haalde het na 173 kilometer tussen Duinkerke en Le Touquet voor de Fransman Paul Hennequin (Nice Métropole Côte d’Azur). De Ier Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale) maakte als derde het

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »

Studenten ZoWe in WZC Sint-Bernardus

Tot 21 juni nemen de laatstejaars van ZoWe Verpleegkunde een deel van de dienst over in wzc Sint-Bernardus. Dit unieke leermoment is een ideale voorbereiding op hun latere job.
The post Studenten ZoWe in WZC Sint-Bernardus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker

Zaterdagavond 3 mei, Royal Knokke FC verslaat kampioen La Louviere met 0-3. De vorige matchen, uit bij Antwerp B en thuis tegen Union Namur, werden ook gewonnen. Na de recente negen op negen, prijken de jongens van T1 Jannes Tant op positie drie.
The post Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »