Het Schlagerfestival in Hasselt met Christoff & Lindsay: “De hoeveelste? Euh.. Ik denk 14 of 15 én ik 7 of 8”

Op vrijdag 22, zaterdag 23 én zondag 24 maart 2024 is ‘Het Schlagerfestival’ voor de zeventiende keer present in de Trixxo Arena in Hasselt. Tijdens deze ‘Flower Power’-editie kan je genieten van optredens van Sam Gooris, Christoff, Raf Van Brussel, Lindsay, De Romeo’s & Sasha, en Bart Kaëll. Voor de presentatie staat Kürt Rogiers in.

Een moeilijke vraag. Voor de hoeveelste keer ben je nu al gevraagd voor Het Schlagerfestival?

Christoff: “Ik denk dat we aan de 15de keer zitten. Volgend jaar is het de 17e uitgave. Of heb ik er al drie gemist? Euh, ik denk inderdaad dat ik er al drie heb gemist. Dat wordt dan mijn 14e editie.”

En jij?

Lindsay: “Ik denk dat ik er al 7 à 8 heb meegemaakt. Ik zou ook moeten kijken. Ik ken het eigenlijk niet vanbuiten, maar het is altijd fijn dat ze mij terug vragen. Het is toch wel iets waar ik naar uit kijk om te doen.”

Wat vind je van het thema?

Christoff: “Verrassend. Ik moet mezelf er nog in vinden. Het is een stijl die we niet kennen omdat we die niet hebben meegemaakt. Ik weet niet of ik me er ga in vinden op het podium, maar ik ga proberen om er een Christoff-twist aan te geven.”

Lindsay: “Ik heb hetzelfde gevoel. Ik ben geboren in ’78. Ik heb het gevoel dat dit niet echt iets is wat op mijn lijf is geschreven. Ik kan me er moeilijk in plaatsen. Ik probeer mijn best te doen om toch mee te gaan in het thema. Alleen lig ik wat wakker van mijn outfit wat ik zou dragen op het podium. Ik wil verder gaan in het thema en meegaan met de rest. Die combinatie vinden is niet makkelijk. Maar het is een uitdaging.”

Christoff & zus Lindsay © PADI

Volgend jaar in maart vindt Het Schlagerfestival plaats. Wilt dat dan zeggen wat méér optredens? Want is het op dat vlak toch stil geweest rond jou.

Lindsay: “Ik heb er zelf voor gekozen. Ik heb het nooit onder stoelen en banken gestoken, maar mijn prioriteit ligt nu en blijft bij de opvoeding van Lisa-Marie. Zij gaat nu naar school. Wij hebben samen – met mijn man – ervoor gekozen om samen zoveel mogelijk te genieten van haar. Ik zal wel in het najaar méér werken. Ik vind dat zelf heel goed. Je zal me wel binnenkort meer zien, maar in de zomer is het meer tijd voor haar.”

Wat vond jij al het allermooiste thema op Het Schlagerfestival?

Christoff: “Goh, het mooiste thema… Ik vond het thema ‘Glitter & Glamour’ wel heel plezant want ik hou daar wel van. Ik vind dat schlager wel iets glitter en glamour heeft. Zelf in de tijd toen er geen thema was, mocht het van mij wat meer glitter en glamour zijn. Ik ga nu proberen een balans te vinden tussen het thema en terwijl toch niet ver weg te gaan van mijn eigen ik.”

En jij?

Lindsay: “Voor mij maakt het eigenlijk niet veel uit. Ze zijn nu de laatste jaren wel bezig om met een thema te werken en dan vind ik het wel fijn om daarin mee te gaan. ‘Glitter & Glamou’ is wel iets waar we ons beter bij voelen dan ‘Flower Power’. Maar ik vind alle thema’s wel leuk”

Nu nemen jullie de nieuwe promoclip op voor Het Schlagerfestival. Wat staat er nog op de planning? Nieuwe muziek?

Christoff: “Eind september komt mijn nieuw album uit, gevolgd door mijn Tura-concerten. Er zijn er al een paar uitverkocht, we zijn blij. Dan starten we in december met 22 kerstconcerten. Het wordt een druk najaar. Begin januari doe ik nog een paar shows met James in Theater Elckerlyc.”

Moest je de goedkeuring krijgen van Will?

Christoff: “Ik heb z’n akkoord gekregen. We gaan binnenkort eens samen de setlist overlopen dus ik denk wel dat hij heel dankbaar zal zijn want we hebben de klassiekers gekozen.”

En jij?

Lindsay: “In het najaar heb ik heel wat optredens. Ik ga ook een nieuwe single uitbrengen. We zijn nog aan het brainstormen. En dan vliegen we er volgend jaar weer in.” (PADI)

Info en tickets: https://www.schlagerfestival.be

The post Het Schlagerfestival in Hasselt met Christoff & Lindsay: “De hoeveelste? Euh.. Ik denk 14 of 15 én ik 7 of 8” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Staat Blake Lively naast haar man Ryan Reynolds in nieuwe ‘Deadpool & Wolverine’? Trailer doet vermoeden van wel

Zal Blake Lively (36) verschijnen in ‘Deadpool & Wolverine’? Fans speculeren dat de actrice haar opwachting zal maken in de nieuwe superheldenfilm. In de trailer zijn er namelijk plots onbekende vrouwelijke voeten te zien. Ryan Reynolds (47), die de rol van Deadpool vertolkt, is in het echte leven getrouwd met Lively, wat de geruchten alleen maar versterkt.

Lees meer »

Na hevig protest: senaat in Argentinië keurt omstreden wet voor sociaal-economische hervormingen goed

De Argentijnse Senaat heeft woensdagavond de zogenaamde ‘omnibuswet’ goedgekeurd: een ambitieus project van de ultraliberale president Javier Milei dat het juridische kader schept voor een diepgaande transformatie van het Argentijnse economische en sociale model. Tegen de wet werd zwaar geprotesteerd: het kwam woensdag tot geweld in de omgeving van het parlement in Buenos Aires.

Lees meer »

Voormalig Open VLD’er Ann Brusseel vervoegt lijst van Vooruit in Oostende

Ann Brusseel komt op als onafhankelijke kandidaat voor Vooruit plus in Oostende bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Van 2009 tot 2018 zetelde ze, als verkozene van Open VLD in Brussel, in het Vlaams Parlement. Nu keert ze terug naar haar geboortestad Oostende en naar de politiek.
The post Voormalig Open VLD’er Ann Brusseel vervoegt lijst van Vooruit in Oostende

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.
The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk faillissement aangevraagd.

Lees meer »