Kürt Rogiers over ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt: “Misschien moeten we nu terug naar die tijd van love, peace and understanding?”

Op vrijdag 22, zaterdag 23 én zondag 24 maart 2024 is ‘Het Schlagerfestival’ voor de zeventiende keer present in de Trixxo Arena in Hasselt. Tijdens deze ‘Flower Power’-editie kan je genieten van optredens van Sam Gooris, Christoff, Raf Van Brussel, Lindsay, De Romeo’s en Sasha, en Bart Kaëll. Voor de presentatie staat Kürt Rogiers in.

Een nieuw thema, wat vind je daarvan?

Kürt: “Ik vind het een heel leuk thema.Vorig jaar was het meer glitter & glamour, nu wordt het meer love, peace and understanding. Ik zie het al helemaal voor mij: hoe de zaal er gaat uitzien, enz. Ik ben heel nieuwsgierig wat de schlagerzangers en -zangeressen daarmee gaan doen, maar ik ben vooral heel blij dat het weer iets totaal anders is.”

Had je inspraak in dat thema of komt dat uit van de organisatie?

Kürt: “Nee. Dat begint meestal met de regisseur die – terwijl het ene schlagerfestival nog volop bezig is – backstage dan zegt: ik heb een goed idee voor volgend jaar. Dat rijpt, zoals dat bij andere goeie geesten gaat, en dan op een bepaald moment staan alle neuzen in de juiste richting. Dan zegt iedereen: we gaan voor ‘Flower Power’. Ik vind de term ‘Flower Power’ moeilijk voor een presentator. In het heetst van de strijd komt er al snel eens ‘Power Flower’ uit (lacht).”

Heb jij herinneringen aan dat thema, aan die tijd?

Kürt: “Zeg, je moet een beetje vriendelijk blijven hé (lacht).”

Kürt maakt nu al reclame voor de volgende editie van Het Schlagerfestival in Hasselt. © PADI

Dat weet ik, ik stel een gevaarlijke vraag. Maar ik bedoel: misschien heb je pas later die ‘Flower Power’-tijd toch nog ontdekt?

Kürt: “Helemaal niet, mijn ouders waren geen hippies (lacht). Ik ben een kind van de jaren zeventig en dan heb ik met veel bewondering naar die periode gekeken. Ik denk dat zo’n periode op dit moment mag terugkomen. Het is nu allemaal heel chaotisch. Er zijn heel veel extremen en misschien moeten we wel nu eens terug naar die tijd van ‘love, peace and understanding’.”

Wat vond je persoonlijk van deze clipopname?

Kürt: “Goed, de toon is al onmiddellijk gezet door natuurlijk die artiesten zelf, die kennen elkaar heel goed en die hebben niet veel nodig om een busje te doen ontploffen.”

Dank voor de babbel en tot in Hasselt! (PADI)

Vanaf vandaag is de spot op het tv-scherm te zien. Info en tickets: https://www.schlagerfestival.be

The post Kürt Rogiers over ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt: “Misschien moeten we nu terug naar die tijd van love, peace and understanding?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Had lokale agent aanslag kunnen voorkomen? “Hij klom dak op waar schutter lag, maar trok zich terug toen dader geweer op hem richtte”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan het rechteroor nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnerally in Pennsylvania. Hij hief zijn vuist omhoog toen hij in veiligheid werd gebracht en riep de aanwezigen op om te “vechten”. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart

Lees meer »

Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem

De Pittemse hoogdag van Zotte Maandag op 15 juli is opnieuw schitterend verlopen. Ondanks het feit dat de weergoden een beetje tegenwerkten trok toch opnieuw een mooie feeststoet door de straten en waren er enkele lovende woorden van deken Hans en eregast Wim Willaert.
The post Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

Brugse komplotdenker door politie uit bed gelicht

De politie heeft midden in de nacht een gewapende inval uitgevoerd in bowlingzaal Kings Club in de Slachthuisstraat in Brugge en heeft bewoner Hans Blanckaert vanuit zijn flat boven de horecazaak geboeid weggevoerd. Hij had na een eerder faillissement een beroepsverbod en wordt verdacht van witwassen, verduistering en het bezit van verboden wapens. Na twaalf uren in de politiecel werd

Lees meer »