Amateurvoetbal exclusief bij HLN: geen 14e overwinning op rij voor Lyra-Lierse, dat blijft steken op gelijkspel bij RC Hades

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. 

Meer krantenkoppen in België

Clep Fedasil in Hoogstade nodigt de buren uit

Op vrijdag 31 mei is het nationale burendag en de bewoners van Clep Fedasil in Hoogstade doen mee. “Omdat we nog geen opendeurdag hebben kunnen houden, heeft de buurt nog niet de kans gehad om ons te leren kennen”, zegt medewerker Amina Gigovic die met haar gezin in Hoogstade woont. Tussen 17 en 19 uur zijn alle inwoners van de

Lees meer »

Geen schoolfeest, wel nieuwe protestmars: Plannen voor nieuwe school van ontslagen directeur worden concreter

Op zaterdag 1 juni is er een tweede protestmars tegen het ontslag van directeur David Breyne van vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. De directeur wil een rechtszaak aanspannen tegen het schoolbestuur en het dreigement dat hij met het schoolteam een nieuwe school zal oprichten als de voorzitter van het schoolbestuur niet opstapt, lijkt menens.
The post Geen

Lees meer »

REPORTAGE. Naar de (Oude) markt met CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Ik wil de verrassing van de verkiezingen worden”

“Voor minder dan 12 procent gaan we niet. Ik hoop de derde grootste partij van Vlaanderen te zijn.” Dat de christendemocraten licht achteruit zijn gegaan in de laatste grote peilingen van HLN en VTM NIEUWS lijkt voorzitter Sammy Mahdi maar weinig te deren. Maar komt hij ook zo zelfzeker over op de markt? Wij trokken naar Vlaams-Brabant en gingen er

Lees meer »

Op de Mercator met dichter en ruimtelijk planner Arno Braet: “Ik probeer een ‘homo universalis’te zijn”

Arno Braet (32) is van vele markten thuis. Als ruimtelijk planner bij het stadsbestuur van Oostende wil hij meer natuur in de stad brengen, maar Arno is ook dichter, danser en fotograaf. “Ik probeer een homo universalis te zijn”, vertelt hij. “Een generalist, die niet in één iets de beste is, maar meerdere kunstvormen combineert.”
The post Op de

Lees meer »

Bestuurder met ingetrokken rijbewijs neemt via zoom deel aan eigen rechtszitting… terwijl hij rijdt

De Amerikaanse Corey Harris heeft voor een opmerkelijke verschijning gezorgd tijdens zijn rechtszitting. De man moest woensdag voor de rechter verschijnen omtrent een ingetrokken rijbewijs. Harris kon echter niet aanwezig zijn tijdens de hoorzitting, maar belde in via zoom… terwijl hij aan het rijden was met zijn auto. “Bent u aan het rijden?”, vroeg rechter Simpson verbaasd. “Jazeker, ik ga

Lees meer »

Manhattn’s Burgers opent zaterdag tiende vestiging: “Brugge is een stad met internationale allure”

Liefhebbers van premium hamburgers, opgediend in een fraai kader, kunnen vanaf zaterdag 25 mei komen proeven bij Manhattn’s Burgers Brugge op het Simon Stevinplein 2. In het pand waar vroeger onder meer Pizza Hut was gevestigd, komt de intussen tiende vestiging van deze hamburgerketen die tien jaar geleden opgericht werd door de Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen.
The

Lees meer »

Brugge telt steeds minder souvenirshops en chocoladewinkels

“Welke plekken hebben de Bruggelingen nog binnen het moeras van wafelwinkels, frietkramen en toeristische shops?” Dat vroeg raadslid Raf Reuse dinsdagavond aan het stadsbestuur. Hij kreeg fikse politieke tegenwind: “Stop die stemmingmakerij en nestbevuiling.”
The post Brugge telt steeds minder souvenirshops en chocoladewinkels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallende bestelwagen gestolen in Ieper

Op de parking van Defever Construct-Cargo Rent in de Dehemlaan in Ieper is dinsdagnacht omstreeks 1.15 uur een Citroen Jumper gestolen. Het voertuig is voorzien van een containerhaak.
The post Opvallende bestelwagen gestolen in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mirjam Kaijer moest tien jaar zoeken naar een diagnose voor haar klachten: “Vrouwen mogen niet langer verdwalen in een medisch oerwoud”

Tien jaar liep ze rond met uiteenlopende gezondheidsklachten, maar zonder diagnose. Ze ontdekte dat ze niet alleen was. Opvallend meer vrouwen dan mannen worden met klachten van het kastje naar de muur gestuurd. Journaliste Mirjam Kaijer schreef er niet alleen een boek over, ze werd activiste: “Er moet meer onderzoek komen naar de gezondheid van vrouwen.”

Lees meer »