Kijk bij HLN exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal: blijft Sporting Hasselt leider na duel met Racing Mechelen?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. 

Meer krantenkoppen in België

Hoop racistische reacties op zwarte actrice in nieuwe versie ‘Romeo and Julia’ in Londen, maar “dit is net heel waardevol”

De Britse actrice Francesca Amewudah-Rivers krijgt een stortvloed aan racistische reacties sinds haar casting als Juliet in de nieuwe Londense theaterbewerking van ‘Romeo and Juliet’. Veel mensen vinden het onacceptabel dat een zwarte vrouw de rol krijgt. "Deze bewerking doet geen afbreuk aan het werk van Shakespeare", reageert Vanessa Joosen, hoogleraar Engelse literatuur en jeugdliteratuur (Universiteit Antwerpen).

Lees meer »

Spaanse reddingsdiensten vinden vier vrouwenlichamen in bootje

Voor de kust van Cartagena, in het zuidoosten van Spanje, is een bootje op drift aangetroffen met daarin de lichamen van vier vrouwen. Dat melden de Spaanse reddingsdiensten. Volgens de Spaanse politie “gaat het waarschijnlijk over vrouwelijke migranten die van Noord-Afrika de kust probeerden te bereiken”.

Lees meer »

Man met borstkanker spant rechtszaak aan tegen overheid en wint: “Moest ik mijn geslacht veranderen om een terugbetaling te krijgen?”

Dirk Gogne (61) heeft borstkanker met uitzaaiingen. De kans dat hij binnen de vijf jaar overlijdt is 28%. Al blijft hij strijdvaardig. Zo spande hij een rechtszaak aan tegen het ministerie van Volksgezondheid… en won. Het vonnis zal wellicht mensenlevens redden, maar voor Dirk is het te laat. Hij is immers palliatief. “Het Virga Jesse-ziekenhuis is voor een groot stuk

Lees meer »

Thierry (63) in zak en as nadat hond Thibby overlijdt na aanrijding: “Dit was moedwillig, hij gaf vol gas”

Thierry Ritchen uit Oostende zit in zak en as nadat Thibby, zijn Cocker Spaniël, overreden werd door een auto. Het diertje stierf in zijn armen. Thierry legde ook klacht neer bij de politie omdat hij de aanrijder ervan verdenkt moedwillig Thibby aangereden te hebben. “Hij gaf vol gas en wist dat Thibby daar rondliep”, zegt Thierry aangeslagen.
The post Thierry

Lees meer »

Eerste festivalconcert van de Fanfare van Mesen: “Mesen opnieuw doen leven”

Op zaterdag 20 april organiseert de fanfare van Mesen voor het eerst een festivalconcert op de weide van oc Het Oud Schooltje. Het belooft een avond vol muzikale verrassingen te worden, met optredens van de drumband van de fanfare, de groep Doofpit en ’t Mezik van Mesen, die festivalnummers zullen brengen, variërend van TW Classic tot Kamping Kitsch.
The post

Lees meer »

Verscherpt toezicht op gemeente Meulebeke beëindigd

Gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen heeft het verscherpt toezicht op de gemeente Meulebeke opgeheven, na evaluatie van een rapport van Audit Vlaanderen eind vorig jaar.
The post Verscherpt toezicht op gemeente Meulebeke beëindigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

17.000 kinderen zwerven alleen rond in Gaza

Ruim 17.000 kinderen zijn door de oorlog in Gaza gescheiden van hun ouders of hebben hun ouders verloren. Dat meldt Pim Kraan, directeur van Save The Children in Nederland. Ondertussen dreigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu met een grondoffensief in Rafah in Zuid-Gaza, waar 1,4 miljoen Palestijnen vastzitten. "Dat zou een bloedbad betekenen. Mensen kunnen geen kant op, de paniek

Lees meer »