Poetin spot met geplande vredesconferentie: “Het zou grappig zijn als het niet zo triest was”

De Russische president Vladimir Poetin heeft de spot gedreven met een geplande ronde van vredesbesprekingen over Oekraïne in Zwitserland. Hij waarschuwde dat Moskou geen plannen zal accepteren die gewoon worden afgedwongen en voorbijgaan aan zijn belangen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG. Club Brugge is voor de 19de keer kampioen: volg hier de festiviteiten van blauw-zwart op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Overvloedige regenval zet samentuin in Beringen onder water: opentuindagen in Beringen en Leopoldsburg afgelast

De overvloedige regenval van de afgelopen tijd gooit roet in het eten van de tuiniers in de samentuinen van Beringen en Leopoldsburg. "De tuin staat eigenlijk al sinds januari blank", vertelt Rob Vandenbergh van VELT De Motten in Beringen. De opentuindagen die de non-profitorganisatie VELT in heel Limburg gepland had op 2 juni vallen op verschillende plekken in het water.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger boekt “tastbare resultaten” rond Charkiv – Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »

Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne opnieuw in opspraak over vastgoedtransactie: “Mogelijk belangenvermenging en handel met voorkennis”

De Kruisemse schepen en Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) komt weer in opspraak. De lokale fractie van Open VLD heeft Audit Vlaanderen gevraagd om de aankoop van twee woningen door de ouders van Bothuyne te onderzoeken. De woningen bevinden zich in het projectgebied van de dorpskernvernieuwing van Kruishoutem en kunnen daardoor een fikse meerwaarde opleveren. “Mogelijk is hier sprake van

Lees meer »

PORTRET. Natalie Harp (32), als ‘menselijke printer’ het nieuwe lievelingetje van Donald Trump

De Amerikanen zijn in de ban van ‘de menselijke printer’, alias Natalie Harp (32). De jonge, blonde vrouw werkte zich in geen tijd op tot de persoonlijk assistente van Donald Trump en voorziet haar baas voortdurend van vers afgedrukte quotes en ander papierwerk. Met haar draagbare printer volgt ze de voormalige (en toekomstige?) Amerikaanse president zelfs tot op de golfbaan.

Lees meer »

Adoptieplechtigheid op Adegem Canadian War Cemetery: “Dankbaar voor grote interesse”

Op het Adegem Canadian War Cemetery vond de zesde editie plaats van de ‘Adoptieplechtigheid’, een serene ceremonie waarop individuele burgers, families, verenigingen, scholen en openbare besturen via vzw België-Canada een graf van een gesneuvelde geallieerde militair kunnen adopteren.
The post Adoptieplechtigheid op Adegem Canadian War Cemetery: “Dankbaar voor grote interesse” appeared first on KW.be.

Lees meer »