Breng je instrument mee naar jubileumeditie van Festival Dranouter: “Laat ons samen jammen”

Om samen ‘50 jaar Dranouter’ te vieren, vraagt de festivalorganisatie aan de bezoekers om hun instrument mee te brengen. “We voorzien een Jam Spot en instrumentenvestiaire.”

De organisatie van Festival Dranouter geeft deze zomer alle muzikale festivalgangers de kans om deel te maken van hun verjaardagsfeest. “Breng je gitaar, viool of dwarsfluit mee naar het festival”, luidt de oproep. De organisatie voorziet voor het eerst een ‘Jam Spot’, een plek waar festivalgangers samen kunnen spelen.

Samenhorigheid

“De samenhorigheid die al aanwezig is op de festivalweide wilden we voor deze jubileumeditie extra opwekken”, aldus Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. “Tijdens de beginjaren van het festival vonden er vaak spontane jamsessies plaats op zowel de weide als op de camping. Ook tijdens de laatste edities duiken er jamsessies op in Eetcafé ‘t Folk of voor de plaatselijke bakker. Muziek brengt mensen samen. Bovendien spelen heel wat Festival Dranouter-gangers zelf een instrument. Leg al die factoren samen en je kan er nu al van op aan dat de festivalgangers de Jam Spot warm zullen onthalen.”

Festivalgangers hoeven zich geen zorgen te maken over hun instrument: naast de Jam Spot biedt het festival een instrumentenvestiaire aan. “Op deze plek kunnen muziekliefhebbers instrumenten veilig achterlaten wanneer ze even de rest van het terrein willen verkennen. Bij het afgeven van je instrument in de vestiaire, vul je een kort document in dat jou registreert als eigenaar. Daarna zorgen de vrijwilligers van de instrumentenvestiaire voor je instrument. Heb je zin om te jammen, dan haal je eenvoudigweg weer je instrument op.”

Straattheater

Dave & Alistair, “de eiige Dranouter-tweeling”, vormt de host van de nieuwe Jam Spot. “Deze twee figuren van onze eigenste, populaire straattheateract streven naar ‘meer folk op Festival Dranouter’. Dave & Alistair leveren bij de Jam Spot straattheater af van de bovenste plank. Ambiance gegarandeerd!”

Line-up

Op de festivalaffiche prijken onder meer Spinvis, The Waterboys, Brihang, Loverman, Villagers, Het Zesde Metaal, Goose, Compact Disk Dummies, Froukje, Stavroz, Kila, Portland, Mooneye en Suzanne Vega.

Festival Dranouter vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 augustus. “De ticketverkoop gaat bijzonder goed: 90 procent van de tickets ‘plaats Mobilhome’ is al de deur uit, net als 73% van de weekendtickets.” (TP)

The post Breng je instrument mee naar jubileumeditie van Festival Dranouter: “Laat ons samen jammen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na 60 jaar vonden ze elkaar terug, maar door Belgische migratiewet tóch geen ‘happy ending’ in sprookje van Roger en Rosalind

Het heeft niet mogen zijn, het bijzondere liefdesverhaal van Bruggeling Roger Herman (86) en de Nieuw-Zeelandse Rosalind Walker (80). Ze vonden elkaar ruim 60 jaar na hun ontmoeting terug en maakten plannen om de rest van hun leven samen door te brengen. Maar daar steekt Dienst Vreemdelingenzaken nu een stokje voor: omdat Rogers pensioen te laag is krijgt Rosalind geen

Lees meer »

Paul Kagame met 99 procent van de stemmen verkozen voor vierde mandaat bij presidentsverkiezingen in Rwanda

De huidige Rwandese president Paul Kagame is verkozen voor een vierde mandaat aan het hoofd van zijn land met een stalinistische score van 99,18 procent van de stemmen, zo blijkt donderdag uit de voorlopige resultaten. Daarmee scoort de 66-jarige staatsleider nog beter dan bij de presidentsverkiezingen van 2017, toen hij 98,79 procent van de stemmen achter zijn naam kreeg.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Senaatsleider Schumer heeft Biden zaterdag gevraagd zich terug te trekken”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen en Humphries houden elkaar in evenwicht in openingslegs

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

Kristel Verbeke schittert én verrast tijdens theatercomeback: “Mijn man en Kamal Kharmach zitten ook in het stuk”

Vrijdagavond ging in Theater Elckerlyc ‘Hoog in de lucht’ in première. Het stuk waarin theatermaker Sven De Ridder, Kristel Verbeke (48) mee kon overtuigen om nog eens op de planken te staan. Kristel speelt de pittige tante Nadia De Vliegher, ze heeft de luchthaven van haar vader geërfd maar alles loopt minder vlot dan gedacht. Reporter Jarne sprong na de

Lees meer »

Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide

De brandweer van Diksmuide kreeg donderdagochtend een melding binnen van een koe die vastzat in een beek in een grasveld vlak bij de IJzer, tussen Kaaskerke en de IJzerdijk.
The post Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »