Moskou zou Europarlementsleden met geld benaderd hebben, ook Belgische gerecht start onderzoek: “We kunnen dit soort dreigingen in ons land niet toestaan”

Het federaal parket is een onderzoek gestart naar Russische inmenging, waarbij Europarlementsleden betaald zouden zijn vanuit Moskou om pro-Russische standpunten door te drukken. Er circuleren verschillende namen van politici.

 

Meer krantenkoppen in België

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Klaar om te knallen in tijdrit? Evenepoel, Van Aert en Kopecky spreken om 16u30 met de pers

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

Hans en Elise zijn 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Hans Van Roye (geboren in Brugge op 12 augustus 1942) en Elise Swimberghe (geboren in Brugge op 21 november 1943) uit de Pannenhuisstraat in Assebroek vierde op zondag 14 juli het diamanten huwelijksjubileum.
The post Hans en Elise zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu spreekt Amerikaans Congres toe: “Geef ons sneller wapens en we zullen de klus sneller klaren”

In zijn toespraak in het Amerikaanse Congres heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd dat hij niet zal rusten totdat alle gijzelaars uit Gaza weer thuis zijn. Hij heeft ook een oproep gedaan aan de VS voor meer militaire steun voor zijn oorlog in Gaza. Ondertussen waren duizenden demonstranten op straat gekomen om tegen zijn komst te protesteren. Ook in

Lees meer »

Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen

Onlangs werd het bestuur van het Gemeentelijk Groencomiteit ontvangen op het gemeentehuis van Hooglede naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan. Ook Tuinhier, geleid door hetzelfde bestuur, bestaat 40 jaar. Op diezelfde dag was er ook een Opentuindag en de inschrijvingen van de bebloemingsactie werden gelanceerd.
The post Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen appeared first

Lees meer »

Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

In Perruche in Diksmuide stelde Peter Bossu zijn nieuwe boek voor: ‘Waar er nog ruimte voor is. Over natuur in De Westhoek … Een tussenstand’. Daarin stelt Peter 23 correcte sleutels voor om de huidige situatie in de natuur te verbeteren.
The post Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

Lees meer »