“Zijn herinnering levendig houden”: nieuwe editie van King’s Cup voor overleden Simon

Familie en vrienden van Simon ‘The King’ Dequeker zetten opnieuw hun schouders onder een nieuwe editie van het voetbaltoernooi King’s Cup. De jongeman nam zijn eigen leven op 6 februari 2018. De derde editie vindt plaats op het stedelijk sportcomplex ‘Don Bosco’ in Poperinge op zaterdag 11 mei. De opbrengst wordt opnieuw verdeeld over vzw ‘t Schildpad en Overkop Poperinge.

King’s Cup is een voetbaltoernooi op de sportzone van Poperinge ter ere van Simon ‘The King’ Dequeker. Hij besloot op 6 februari 2018 zijn eigen leven te nemen. Simon overleed drie dagen later. “Vzw King Forever staat in voor de organisatie van dit toernooi en is opgericht ter ere van Simon. In de organisatie zitten zes mensen die hem op een of andere manier nauw aan het hart lagen. Jeannot Leeuwerck, Glen Saeremans, Ron Engelen, Thomas Verstraete, Tom Lierman en mezelf”, vertelt Ewoud Laleeuw.

Op de tweede editie in 2023 mochten we zo’n 300-tal deelnemers – 32 mannenteams en 12 vrouwenteams – verwelkomen. Op het piekmoment gokken we op een 750-tal aanwezigen. Aangezien supporters en sympathisanten gratis kunnen langskomen, hebben we hier geen exacte cijfers van. Opmerkelijk is dat we al vanaf de tweede editie een serieuze groei opmerkten in geïnteresseerde teams. In 2022 hadden we 28 teams.”

Gezamenlijk leed

“Niet alleen voor mij, maar ook mijn mede-organisatoren, is King’s Cup een schoolvoorbeeld van hoe mensen die gezamenlijk leed delen hun energie kunnen bundelen om een zeer negatieve ervaring toch in iets heel moois en puurs om te zetten”, vertelt Ewoud. “King’s Cup is enerzijds een gelegenheid waarbij iedereen nog eens extra aan onze Simon denkt in een gezellige, deugddoende setting. Anderzijds willen we ook ons maatschappelijk doel niet uit het oog verliezen, namelijk de jongeren zoveel mogelijk bieden om hun mentale welzijn positief te beïnvloeden. We doen dit niet alleen door het ‘samenkomen’ met vrienden en leeftijdsgenoten te stimuleren, maar ook door met onze opbrengst organisaties te steunen die jongeren opvangen en werken rondom het mentale welzijn.”

“Met King’s Cup streven we ernaar om de vele ‘Simons’ in onze wereld te steunen, of het nu gaat om het bespreekbaar maken van mentaal welzijn of het steunen van specifieke goede doelen”

“Daarbovenop is deze dag ook gewoon een geweldig leuke dag voor iedereen. Onze deelnemers kunnen zich volledig geven op onze velden. Bezoekers genieten van ons aanbod foodtrucks, bars en artiesten. Medewerkers zetten hun beste beentje voor in een losse, joviale sfeer. En familie en vrienden van Simon zien nog maar eens wat onze kameraad, zoon, broer, nonkel… tot op vandaag nog teweegbrengt.”

Herinnering levendig houden

“We zijn allen in dit avontuur gestapt met het idee om de herinnering aan Simon levendig te helpen houden. Voor iedereen die het geluk heeft gehad een vleugje van Simon’s onuitwisbare aanwezigheid te ervaren, is het een fluitje van een cent om zijn nalatenschap te koesteren. Met King’s Cup streven we ernaar om de vele ‘Simons’ in onze wereld te steunen, of het nu gaat om het bespreekbaar maken van mentaal welzijn of het steunen van specifieke goede doelen”, legt Ewoud uit.

(Lees verder onder de foto.)

Simon Dequeker. © gf

“Zo’n verhaal schrijf je niet in 1, 2, 3 en groeit en bloeit met elke nieuwe editie. Wat weinig mensen weten is dat we eigenlijk gestart zijn in 2021 met een kleinschalige loopwedstrijd in de gietende regen. Naast het barre weer van die dag is ons vooral bijgebleven hoe gezellig we het die dag wel niet gemaakt hebben. Met een 30-tal mensen bijeengepakt onder drie à vier partytentjes, allemaal ter ere van ‘de King’. Als je dan twee jaar later ziet dat het aantal aanwezigen ‘ver-vijventwintig-voudigd’ is, dan geeft dat enorm veel energie om samen verder te schrijven”, aldus Ewoud.

“Als we, al is het maar indirect, één persoon kunnen helpen en voorkomen dat anderen meemaken wat Simon’s familie en vrienden hebben doorstaan, dan hebben we ons doel bereikt.”

“Deze groei is een bewijs dat we mensen kunnen raken en wellicht een verschil kunnen maken. Ons doel is om een begrip te worden in de regio en steeds meer mensen te bereiken. Als we daarmee, al is het maar indirect, één persoon kunnen helpen en voorkomen dat anderen meemaken wat Simon’s familie en vrienden hebben doorstaan, dan hebben we ons doel bereikt.”

Ook dit jaar zal de opbrengst van King’s Cup opnieuw verdeeld worden over vzw ‘t Schildpad en Overkop Poperinge. “We merken op dat er zéér gedreven mensen aan de slag zijn bij beide organisaties, met een hart voor onze Poperingse jeugd. Wij kunnen rekenen op een aangename betrokkenheid van hen. Het is gewoon leuk te weten naar waar onze opbrengst gaat en dat het in goede handen is. Zo zijn we vorig jaar ook uitgenodigd geweest op een voorstelling van hen.”

Feest

“Zonder het verlies van Simon zou dit toernooi er waarschijnlijk nooit gekomen zijn. Wie weet zou ook mentaal welzijn onder ons dan nog moeilijker bespreekbaar zijn. Wanneer hij ons aanschouwt, hoop ik enerzijds dat hij trots is op ons en anderzijds ook dat hij verdomme goed beseft dat we elkaar allemaal beter kunnen helpen dan we soms denken. We moeten er ook niet flauw over doen, King’s Cup is en blijft ook een feest en op feestjes was Simon er altijd als de kippen bij, zowel als feestbeest als helpende hand. Aan het schitterende weer te zien van de afgelopen twee edities, is hij het handje helpen nog steeds niet verleerd”, klinkt het bij Ewoud.

“Wij hopen in de toekomst voornamelijk een stabiel evenement te kunnen garanderen waarbij dezelfde gedachte blijft centraal staan. Wij houden jaarlijks wel meerdere vergaderingen om onszelf constant te evalueren en te verbeteren. Zo zullen we ook met de editie van dit jaar proberen vorig jaar te overtreffen. We zijn onze trouwe partners ook zeer dankbaar.”

King’s Cup gaat door op het stedelijk sportcomplex ‘Don Bosco’ in Poperinge op zaterdag 11 mei. “Het toernooi start ‘s morgens en duurt een hele dag. Daarna sluiten we af met een stevige afterparty. Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected]. De inschrijving is pas voltooid na de overschrijving van het inschrijvingsgeld op ons rekeningnummer (BE61 1030 8217 3317).” De deelnemende teams (vanaf 5 pers.) betalen 50 euro per team. Voor bezoekers is toegang tot het voetbaltoernooi gratis. Ook voor de afterparty wordt er geen toegangsgeld gevraagd.

The post “Zijn herinnering levendig houden”: nieuwe editie van King’s Cup voor overleden Simon is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »

“Wat is er aan de hand met de coureur die vorig seizoen top was?”: onze F1-watcher deelt drie buizen uit, maar zag ook twee uitblinkers

“De ironie van het lot.” Onze Formule 1-watcher zag in Imola een sterke uitdager voor Verstappen, die wel alweer won. “Hij buffelde van start tot finish, voluit op de limiet, en werd daarvoor beloond.” Drie renners kregen dan weer een buis. “En of het seizoen nog pijnlijk lang is voor hem.” Ons rapport voor de GP van Emilia-Romagna.

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »