Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht ‘De Tijd’ vandaag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). 

Meer krantenkoppen in België

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »

Beatrix had precies een blauw oog, Elizabeth leek ‘op haar honden’, en Charles staat in het rood: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Hoofddoekenverbod in onderwijs niet in strijd met godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs is niet in strijd met de godsdienstvrijheid, die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek nu stoppen”,

Lees meer »

Vlaamse cameraman bij Eurovision reageert op Joost Klein-incident: “Belang van artiest staat altijd voorop”

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe het er achter de schermen aan toegaat. “In

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »