Man wordt onwel en rijdt binnen in gevel Huize Tordale: “Iedereen erg geschrokken, maar gelukkig ongedeerd”

Een man die onwel werd achter het stuur van zijn Dacia is maandagmiddag een wooneenheid van centrum Tordale binnen gereden. In dat centrum wonen mensen met een verstandelijke beperking. De hoek van de gevel aan de inkom, waar onder meer een toilet zit, is zwaar beschadigd. “Gelukkig bleven alle bewoners ongedeerd”, zegt directeur Evy De Geytere. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval deed zich maandagmiddag rond 14 uur voor. Wat er precies gebeurde is onduidelijk. Een man die in de buurt woont reed met zijn Dacia op het einde van de Seinestraat rechtdoor de parking van Tordale op. Daar maakte de auto een enorme smak op een borduur en werd het voertuig in de zijgevel van het gebouw gekatapulteerd. Daarbij werd ook een fietsenstalling geraakt, zijn enkele fietsen vernield en vlogen PMD-zakken in het rond. Getuigen belden onmiddellijk de hulpdiensten en buurtbewoners en mensen van Tordale kwamen af op de enorme klap. Wellicht werd de man onwel achter het stuur. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Bewoners in shock

“De schade is aanzienlijk, maar gelukkig zijn alle bewoners ongedeerd”, zegt directeur Evy De Geytere van Tordale. “Ik sprak ook met de bestuurder en hoop dat hij goed herstelt. In het deel waar de auto is binnengereden ligt de inkom, een toilet met badkamer en daarnaast ligt een leefruimte. Daar gaan overdag activiteiten door, maar nu was er niemand aanwezig. Door de paasvakantie is de bezetting van onze bewoners sowieso wat lager. Maar achter dit deel zijn wel al meer dan tien wooneenheden gevestigd waar onze cliënten met een verstandelijke handicap verblijven. Zij krijgen hier 7/7 en 24 op 24 uur ondersteuning waar nodig. Heel wat bewoners hebben de zware klap gehoord en zijn wat in shock bij het zien van de ravage. Het is onze taak hen zo goed mogelijk op te vangen en uitleg te geven waar nodig.”

Gebouw stutten

De toegesnelde brandweer beveiligde en controleerde de situatie en hield iedereen op afstand. “Bij onze aankomst vielen nog wat brokstukken naar beneden”, zegt brandweerkapitein Marc Degrieck. “Om veilig te kunnen werken, lieten we eerst een takeldienst komen. Nadat die de auto eruit trok, konden we eerst brokstukken ruimen. Beneden is het gebouw in een snelbouwsteen gezet en daarboven staat een houtconstructie. We verwijderden eerst alles losse materiaal en hebben daarna het gebouw gestut. In het toilet sloten we het water ook meteen af. Op het eerste zicht was er in die ruimte geen gas of elektriciteit aanwezig.”

Geen impact op werking

De opruimwerken namen flink wat tijd in beslag. Nadat het gebouw gestut en dichtgemaakt was, werd het weer toegankelijk. “Wellicht zal dit incident geen impact hebben op onze werking”, besluit directeur Evy De Geytere. “De leefruimte zelf werd niet geraakt en na het opruimen van de brokstukken kon ook de ingang weer gebruikt worden.” (JH)

The post Man wordt onwel en rijdt binnen in gevel Huize Tordale: “Iedereen erg geschrokken, maar gelukkig ongedeerd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cristiano Ronaldo dé grootverdiener, maar kent u de opvallende nummer twee ook? Dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld

Cristiano Ronaldo is nog steeds de bestbetaalde sporter ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de 39-jarige Portugese superster van het Saoedische Al Nassr goed voor een jaarinkomen van 260 miljoen dollar (ruim 239 miljoen euro). Daarmee blijft hij golfer Jon Rahm 218 miljoen euro en Lionel Messi 124 miljoen voor. Max Verstappen staat met een inkomen van 74,5

Lees meer »

“Ik bewonder jongeren die hun tradities beschermen.” Dader van aanslag in Slovakije betuigde steun aan extreemrechtse en pro-Russische groep

Is de man die woensdag probeerde om de pro-Russische premier van Slovakije te vermoorden een eerder links gezinde pacifist? Of dweept hij juist met extreemrechts en trekt hij zelf partij voor de Russen? Het eerste, zo leek het bij zijn identificatie als een 71-jarige dichter die ooit nog een beweging tegen geweld heeft gesticht. Maar toen kwamen er foto’s en

Lees meer »

Meer dan 1,2 miljoen Belgische gezinnen betalen tot 1.000 euro teveel voor energie, waarschuwt CREG

Meer dan 1.200.000 Belgische gezinnen betalen jaarlijks tot 1.000 euro teveel voor hun elektriciteits- en gasfactuur. Dat blijkt uit recente gegevens van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en Gas (CREG), de federale energietoezichthouder. Volgens Kurt Hernot, adviseur bij de CREG, komt dit grotendeels doordat veel gebruikers onvoldoende geïnformeerd zijn over hun contract.

Lees meer »

Zwevegems koppel ziet 112.000 euro van bankrekening verdwijnen

Vorig weekend werd een koppel uit Zwevegem het slachtoffer van bankhelpdeskfraude waarbij ze meer dan 112.000 euro van hun rekening zagen verdwijnen. Dankzij een alerte juwelier en tussenkomst van politiezone Rivierenland konden drie verdachten opgepakt worden en kon een deel van het nadeel gerecupereerd worden.
The post Zwevegems koppel ziet 112.000 euro van bankrekening verdwijnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »