Waarom Bouchez valt over het handjevol Belgische militairen dat Olympische Spelen in Parijs zal beveiligen

België zal een handjevol militairen sturen naar de Olympische Spelen in Parijs, meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Tot groot ongenoegen van coalitiepartner MR, die het leger liever op een andere locatie wil inzetten.

 

Meer krantenkoppen in België

Dames BBV Oedelem tweede keer kampioen in vijf jaar: “Een vaste waarde worden in de landelijke reeksen”

Amper vijf jaar geleden werd een ploeg ingeschreven in de competitie in tweede provinciale, nu breken de dames van BBV Oedelem de poort naar landelijk basketbal open. Weinig ploegen slagen erin om vier wedstrijden voor het einde van de competitie al zekerheid over de titel te hebben. De voorbije weken werd echter duidelijk dat de tegenstanders steken lieten vallen, terwijl

Lees meer »

Davidsfonds Ledegem organiseert fietstocht met tuinconcertjes

Het Davidsfonds Ledegem pakt op zondag 21 april uit met het evenement ‘Verrassende tuintonen’. De vereniging koppelt een fietstocht aan verschillende tuinconcertjes. “Er is voor elk wat wils. Van dj Fluoveste tot Seraphine en Tim of de MFH Coverband.”
The post Davidsfonds Ledegem organiseert fietstocht met tuinconcertjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gasveld in Groningen gaat toch definitief dicht

In Nederland heeft de Eerste Kamer, de senaat dus, het licht op groen gezet voor de sluiting van het gasveld in Groningen. Begin van de maand zag het er nog naar uit dat de Eerste Kamer de sluiting op de lange baan zou schuiven, maar nu zal het er toch van komen.

Lees meer »

20 jaar na afgezaagde hand: “De Stoete Ostendenoare heeft veel bereikt”

Op 20 april is het 20 jaar geleden dat De Stoete Ostendenoare voor het eerst toesloeg en een hand afzaagde van de beeldengroep aan De Drie Gapers. Na twee decennia tast men nog steeds in het duister over de identiteit van de actievoerders. “Ik ben de geestelijke vader van mijn Oostendse vrienden”, zegt Blankenbergenaar Piet Wittevrongel. “Het is echter een

Lees meer »

Justitiewaakhond ziet verschillende “disfuncties” in Operatie Kelk, maar “geen sprake van doofpotoperatie”

De Hoge Raad voor Justitie (HRJ) heeft een reeks disfuncties vastgesteld in Operatie Kelk, het onderzoek dat in 2010 van start ging naar seksueel misbruik in de kerk. Dat blijkt uit een toelichting die de HRJ heeft gegeven in de onderzoekscommissie in de Kamer bij zijn onderzoek naar het verloop van Operatie Kelk. Of er indertijd druk is geweest vanuit

Lees meer »

“Ik had niet door dat ik zo vaak vloekte, maar dat klinkt toch beter in het Spaans, niet?”: Coco valt als vierde af in ‘De mol’

“Ik ben blij dat het niet gelukt is. Zo hoeft er niemand onterecht naar huis.” Marta Corbillo Colom, Coco voor de vrienden, wilde zich aanvankelijk niet laten verleiden door ‘De mol’ om goede antwoorden te kopen. En de bescheiden deal die ze – na enig aandringen – uiteindelijk toch sloot, heeft haar niet kunnen redden. Exit Coco dus, met haar

Lees meer »