Voor de allereerste keer draaien gevangenissen met opgevorderd personeel

Door de staking in de Belgische gevangenissen, wordt sinds maandagavond gevangenispersoneel opgevorderd om in een “minimale dienstverlening” te voorzien. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt. Wat houdt het in?

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb mezelf na lange tijd weer teruggevonden”: Koen Wauters laat negatieve gevoelens rond scheiding definitief achter zich

Koen Wauters (56) zie je vanavond opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens ‘Liefde voor muziek’. Samen met broer Kris neemt hij het nummer ‘On the halfway line’ onder handen van School is cool-zanger Johannes Genard. “Het leuke aan dat programma is dat hoe ver werelden muzikaal ook uit elkaar liggen, ze komen met die covers altijd samen”, stelt Koen.

Lees meer »

KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar

Lees meer »

Thomas (44) kreeg stevige factuur nadat hij uit het leven probeerde te stappen: “Ze toonden echt geen menselijkheid”

Een nieuw goedgekeurd wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, de kosten niet meer zelf moet betalen. Verzekeringen vorderden die kosten voorheen terug omdat het om een “opzettelijke daad” ging. Net zoals bij Thomas (44), die meer dan 4.000 euro moest betalen: “Gaan we zo om met de meest kwetsbare mensen?”

Lees meer »

Metalband Dyscordia heeft nieuw album klaar: “Heel stevige plaat”

Dyscordia, de Kortrijkse metalband die sinds de release van hun laatste album ‘Delete-Rewrite’ in 2020 een turbulente periode doormaakte, zal zijn nieuwste album ‘The Road to Oblivion’ voorstellen in De Kreun, op vrijdag 26 april.
The post Metalband Dyscordia heeft nieuw album klaar: “Heel stevige plaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie”

Nadine Van Den Langenbergh bracht onder haar schrijverspseudoniem Nadia Lang een nieuwe roman uit. ‘Eén perfecte dag’ – het verhaal van een ouder wordende vrouw die tijdens de coronalockdown worstelt met de eenzaamheid – speelt zich grotendeels af in Oostende.
The post Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie” appeared first

Lees meer »