Vijf kunstenaars stellen tentoon in kunstgalerie CAS in Oostende

Nog tot zondag 28 april presenteert CAS (Contemporary Art Space) in de Frans Musinstraat 17 vijf kunstenaars in diverse disciplines onder de Bob Dylan-titel ‘Shelter from the Storm’.

De expo kadert in het gezamenlijke project UnsENSORed. Te bezoeken elke zaterdag en zondag van 15 tot 18 uur, tijdens het galleryweekend van 5 tot en met 8 april telkens van 11 tot 18 uur. Op de foto v.l.n.r. Bart Vandevijvere, Servaas Van Belle, Willem Boel en Frederik Ardies, zittend Lien Buysens.

(ML/foto ML)

The post Vijf kunstenaars stellen tentoon in kunstgalerie CAS in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Deed jij ooit een DNA-test en wat heb je ontdekt?

“Er zijn in mijn generatie veel meer mensen die niet weten dat ze met donorsperma verwekt zijn. Ik zou zeggen: als je denkt dat je niet op je familie lijkt, ga dan voor een DNA-test”, zegt een 45-jarige Limburger nadat hij zijn biologische vader heeft ontdekt via MyHeritage.com, een online platform dat meehelpt om je stamboom samen te stellen. Zijn

Lees meer »

Van technische innovaties tot het vooruitstrevende verhaal: hoe ‘The Matrix’ Hollywood voorgoed veranderde

Studio Warner Bros. werkt aan een langverwachte vijfde deel van ‘The Matrix’. Met z’n grensverleggende actie, verbluffende effecten en cyberpunkkostuums werd de bejubelde franchise één van de meest invloedrijkste ter wereld. Nog steeds houdt de klassieker de wereld in z’n greep. Waarom? ‘Veronica Superguide’ ontleedt waarom de film een revolutie betekende.

Lees meer »

Olivier Deschacht over z’n nieuwe uitdaging en de liefde: “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

Briljanten feest voor Marcel en Lisette

Marcel Delrue (89) en Lisette Demeyere (89) uit de Ketelbuiserstraat in Lichtervelde trouwden 65 jaar geleden, op 23 januari 1959.
The post Briljanten feest voor Marcel en Lisette appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kuurne maakt haar mooiste tuinen en gevels bekend

Zaterdagochtend heeft de gemeente Kuurne de winnaars bekendgemaakt van haar jaarlijkse tuin- en gevelwedstrijd. Dit jaar hebben zo’n 155 deelnemers hun geluk beproefd in drie verschillende categorieën.
The post Kuurne maakt haar mooiste tuinen en gevels bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Londense Nubi (29) rijdt alleen naar Nigeria om anderen te inspireren, en krijgt grote verrassing bij aankomst: “Dit is te veel!”

De 29-jarige Pelumi Nubi stapte eind januari met een groot doel in haar kleine Peugeot genaamd ‘Lumi’. Ze zou alleen van Londen naar haar thuisland Nigeria rijden, om andere vrouwen aan te moedigen om net zoals haar alleen op avontuur te gaan. De influencer kwam na ongeveer drie maanden en 7.000 km aan bij de grens van het land, en

Lees meer »

Achterstand in asieldossiers piekt

16:34 De werklast en de dossierachterstand bij het Commissariaat-generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen is torenhoog. Ondanks meer personeel en vernieuwde procedures loopt de achterstand verder op.

Lees meer »

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »

CHECK – Ja, kinderen en jongeren kunnen gratis naar de psycholoog (al zijn er kanttekeningen)

Op sociale media kreeg Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere de vraag of psychologen echt gratis zijn voor jongeren. Daarop antwoordde ze “ja”, maar dat is niet het volledige verhaal. Jongeren kunnen gratis naar de psycholoog, maar maximaal tot en met 23 jaar. Ze kunnen ook enkel terecht bij zorgverleners die aangesloten zijn bij het nieuwe systeem. Bovendien is het aantal sessies beperkt

Lees meer »

KIJK. ‘Special Forces’ krijgen bij start al loodzware opdracht, één van hen moet al meteen gered worden uit zee

De adrenaline giert door de aderen van elf bekende Vlamingen in ‘Special Forces’. De rekruten gaan meteen stevig uit hun comfortzone tijdens een eerste loodzware proef: zwemmen naar de kust. Dagelijkse kost voor de elitesoldaten, maar een grensverleggende uitdaging voor de BV’s. Meteen wordt duidelijk dat velen vanaf minuut één erg diep moeten gaan…

Lees meer »

Jongeren over de verplichte legerdienst: “Als ik word opgeroepen, zou ik dat redelijk snel accepteren”

Verhalen over hun legertijd – meestal geromantiseerd en aangedikt – hoorden ze af en toe van hun grootvaders, maar eigenlijk is de dienstplicht voor jongeren een vrij abstract gegeven waar ze geen voeling mee hebben. Daarom is het ook verrassend dat ruim een kwart van 18- tot 34-jarigen de verplichte legerdienst genegen is. Zijn ze op zoek naar discipline? Zijn

Lees meer »

Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.
The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »