Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met twee tentoonstellingen

In kunstgalerie De Queeste Art in Abele/Watou staan er de komende weken twee tentoonstellingen op het programma. Enerzijds is er de groepstentoonstelling ‘Verbeelde Landschappen’, anderzijds de fototentoonstelling ‘Oh, Britannia!’ van Niall McDiarmid. De vernissage van beide exposities is op zondag 28 april vanaf 14 uur in De Queeste Art, Trappistenweg 54.

“De fotograaf Niall McDiarmid is vooral bekend voor zijn straatfotografie en portretten van onbekenden die hij tijdens zijn wandelingen ontmoet. Met oog voor mode, architectuur en speelse kleurencombinaties legt hij de ziel van hedendaags Groot-Brittannië bloot. Soms exotisch, vaak heel herkenbaar”, zegt Theun Vonckx van De Queeste Art.

“Naast zijn portretten heeft McDiarmid aandacht voor de grootstedelijke context. Melancholische straatbeelden van Londen in de vooravond. Treincoupés met een eenzame krantenlezer. Of het fijne lichtspel op een tafel in een pub. Niets ontgaat hem. Naast zijn bijzondere fotografie vallen er in De Queeste Art ook verschillende unieke fotoboeken van Niall McDiarmid te ontdekken.” ‘Oh, Britannia!’ is er van 28 april tot 26 mei.

Betovering

Filipa Figueiredo (PT) Lou Gils (BE) en Marc Ronet (FR) hebben in De Queeste Art de groepstentoonstelling ‘Verbeelde landschappen’ van 28 april tot 26 mei. “De trigger tot de tentoonstelling ‘Verbeelde landschappen’ was de ontdekking van het werk van Filipa Figueiredo, artist in residence in Quinta Magnolia, het cultuurcentrum Van Funchal. De Portugese kunstenares toonde er verbeelde composities gebaseerd op herinneringen aan en indrukken van Madeira”, aldus Vonckx.

“De betovering van exotische en endemische planten, de kliffen en het vulkanisme weet Filipa te vertalen in grote abstracte werken, impressies uitgedrukt in natuurlijke pigmenten en Japanse inkt op katoenpapier. Eenzelfde verbeelde energie schuilt in de werken van Lou Gils. Er lijkt een ingetoomde storm in te razen, gegroeid uit een sfeer van verlatenheid. Na zijn retrospectieve in het MUBA in Tourcoing en zijn bijdrage tot de tentoonstelling over de Groupe de Roubaix in La Piscine kunnen de imaginaire landschappen van Marc Ronet niet in de tentoonstelling ontbreken. Het werk dat groeit in opeenvolgende stadia is kenmerkend zijn kunst.” De Queeste Art is elk weekend op van 14 tot 18 uur.

Info: www.dequeeste-art.be, [email protected] en 0032 57 33 48 72

The post Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met twee tentoonstellingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Vanaf 2028 zullen de Brugse brandweermannen uitrukken vanuit een gloednieuwe zonale kazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge. Zeventien gemeenten uit de Hulpverleningszone 1 hoesten hiervoor samen 29,5 miljoen euro op. Eerstdaags wordt voor het duurzaam ontwerp van de Brugse aannemersgroep Artes een omgevingsvergunning aangevraagd.
The post Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Lees meer »

Intieme badscène én een eerste kus: verliefdheid spat van het scherm in ‘Boer zkt Vrouw’

Heel veel romantiek in de voorlaatste aflevering van ‘Boer zkt vrouw’. Boer Michiel (27) en Rune vallen volledig voor elkaar in het zonnige Turkije. “Nooit gedacht dat ik zo snel verliefd zou worden”, klinkt het gelukzalig. Ook boer Martijn (36) en Lisanne geven voorzichtig toe aan hun gevoelens. En boer Niels (32) geeft Sylvie voor het eerst een compliment vanuit

Lees meer »

Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media melden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo’n 40 km ten westen van Londen.

Lees meer »

Vergeet die boost voor je creativiteit: verveling is vooral vervelend

Weinig dingen die de laatste jaren zo de hemel in geprezen worden als verveling. Nietsdoen zou goed zijn voor de mentale rust én de creativiteit bevorderen. Zoals Rani De Coninck het vorige week zei in De Morgen: “Daar begint alles, met verveling.” Else Boer was dan ook van plan om er alles uit te persen, uit haar dagen vol verveling.

Lees meer »

Vier arrestaties voor diefstal met zonnepanelen met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg zaterdag bekend.

Lees meer »

Voorlopig geen muzikale comeback, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in een concertfilm: “Ze geeft niet op”

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »