Twaalfjarige schutter op Finse school werd gepest

De twaalfjarige verdachte van de fatale schietpartij van dinsdag op een school in Finland zou vroeger gepest zijn. Dat meldt de Finse politie. Twee meisjes liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. President Alexander Stubb heeft een dag van nationale rouw afgekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Expo in VIVES Kortrijk en Brugge toont gesneuvelde Oekraïense studenten en hun postuum diploma

In de campussen Kortrijk en Brugge van Hogeschool VIVES loopt er een kleine, maar beklijvende tentoonstelling. Die toont foto’s van 40 Oekraïense studenten die het leven hebben gelaten in de oorlog met Rusland. Onder de naam ‘Unissued Diplomas’ hangt daarbij telkens een postuum uitgereikt diploma die ze zelf niet in ontvangst hebben kunnen nemen.
The post Expo in VIVES Kortrijk

Lees meer »

Opnieuw steekpartij in Sydney: man valt mensen aan tijdens kerkdienst

Tijdens een kerkdienst in het Australische Wakeley, op zo’n 35 kilometer van Sydney, zijn meerdere mensen neergestoken. Vier mensen raakten gewond, één iemand werd met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. De dienst was live te volgen online. Het incident vindt plaats enkele dagen na de dodelijke steekpartij in een shoppingcentrum.

Lees meer »

Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met de taxi wel een lekke band op weg naar de kerk”

Rollegemnaars Michel Hoornaert (94) en Suzanne Leplae (96) kregen woensdagvoormiddag bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in het Woon- en Zorgcentrum De Zon in Bellegem. Dit naar aanleiding van hun briljanten huwelijksverjaardag: ze zijn 70 jaar getrouwd. “We hebben veel gewerkt en veel geluk gehad”, zegt het echtpaar.
The post Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met

Lees meer »

Kan De Bruyne – wel in de selectie – straks spelen in halve finale FA Cup tegen Chelsea? “Hij voelde iets aan zijn hamstring”

Vandaag spelen Manchester City en Chelsea op Wembley hun halve finale van de FA Cup. City is de winnaar van vorig jaar. Kan het opnieuw de finale halen of slaagt Chelsea erin hun seizoen een beetje kleur te geven? Morgen strijden Manchester United en tweedeklasser Coventry City dan weer tegen elkaar voor de andere finaleplaats. Volg de ontwikkelingen van de

Lees meer »

“Ik deed pipi in het water”: vijftiger ontkent dat hij geslachtsdeel toonde aan minderjarige meisjes in zwembad in Middelkerke

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar telkens getuige van waren, riskeert P.B. nu een straf voor exhibitionisme. Toch ontkent de man dat hij slechte bedoelingen had. In zijn woning werden evenwel enkele verontrustende zaken ontdekt.
The post “Ik deed pipi in het water”: vijftiger

Lees meer »

Nieuwe nummers van Taylor Swift over haar relatie met Matty Healy laten zijn familie koud: “Het verbaast ons niets”

Taylor Swift (34) bracht vrijdag haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uit. En hoewel de zangeres op sociale media benadrukte dat ze niemand wilde wreken in haar 31 nummers, denkt de familie van haar ex, Matty Healy, daar anders over. Zij steken namelijk de draak met enkele nummers waarin de popster over haar relatie met de 1975-frontman zingt. “Wij

Lees meer »