Schutter (12) noemt pesterijen als motief voor fatale schietpartij in Finse school

De 12-jarige verdachte van een fatale schietpartij op een school in Finland zou vroeger gepest zijn. Dat melden Finse media. Twee meisjes liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis.

President Alexander Stubb heeft een dag van nationale rouw afgekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Menen verslaat Gent en bereikt finale in Challenge Ticket Qualification

Menen heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Challenge Ticket Qualification in de Lotto Volley League, waarin een ticket voor de Challenge Cup van volgend seizoen op het spel staat. De West-Vlamingen versloegen vrijdag in de halve finales in de eigen Sporthal Ter Steenlandt Gent met 3-2. De setstanden waren 30-28, 25-17, 25-27, 20-25 en 15-9.
The

Lees meer »

“Deze clip draaien was een geschifte ervaring”: Choreografie campagnevideo Nafi Thiam gemaakt door Alexander uit Roeselare

Enkele maanden voor de start van de Olympische Spelen lanceren AXA Belgium en ambassadrice Nafi Thiam een nieuwe campagne met een video die naast de kampioenen ook de onzichtbare mensen achter de atleten in beeld brengen, de medewerkers dus en vooral de supporters. De Roeselaarse danser en choreograaf Alexander Vantournhout deed de choreografie voor de campagnevideo die vanaf deze week

Lees meer »

Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met

Lees meer »

Erfgoeddag in Eperon d’Or

Op zondag 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema ‘Thuis’. Maar op die dag moet je zeker niet thuis blijven, want in museum Eperon d’Or is er een pop-upexpo ‘Pantoffelhelden’ met een opmerkelijke selectie schoenen voor binnen en uitzonderlijke verhalen. En een wedstrijd pantoffelschieten.
The post Erfgoeddag in Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie studenten Vives nemen deel aan Budapest Rally: “Liefhebbers van auto’s en avontuur”

Studenten autotechnologie Loïc Desimpelaere uit Roeselare, Victor Van de Veire uit Eeklo en Jules Teerlinck uit Ieper leerden elkaar bij de start van het academiejaar kennen in Vives en staan over enkele maanden voor het avontuur van hun leven. De drie 18-jarigen nemen met een Mercedes uit 1992 deel aan de Boedapest Rally, de roadtrip die de deelnemers langsheen tal

Lees meer »

Kamer keurt verlenging levensduur jongste kerncentrales goed

De plenaire Kamer heeft donderdag de verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales met tien jaar goedgekeurd. De hervorming, misschien wel de meest besproken maatregel van de afgelopen legislatuur, schrijft voor dat Doel 4 en Tihange 3 ten laatste op 31 december 2037 sluiten.

Lees meer »

Suri Cruise is officieel 18, en haar zwijgplicht vervalt: “Ze mag zich nu uitspreken over haar vader en Scientology”

Suri Cruise, de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes (45), is donderdag 18 geworden. Het meisje floreert op alle gebieden, en toont dezelfde creativiteit als haar ouders. Heeft daar, behalve genetisch, absoluut geen aandeel in: papa Tom (61), die al 11 jaar alle contact met haar weigert. Hoe zal hun relatie veranderen nu Suri meerderjarig is? En wat met

Lees meer »

Strategische alliantie tussen Rusland en Iran wordt nog versterkt met ‘geheim wapenpact’

Russische militaire functionarissen hebben Iran ‘in het geheim’ gesteund met wapens en informatie tijdens de escalerende crisis in het Midden-Oosten. Zo heeft Rusland een scala aan artillerie aan Iran geleverd, waaronder luchtafweerraketten en drones, meldt ‘The Washington Post’. Russische wapens helpen Iran om zich beter te verdedigen tegen toekomstige Israëlische luchtaanvallen.

Lees meer »