Schutter (12) noemt pesterijen als motief voor fatale schietpartij in Finse school

De 12-jarige verdachte van een fatale schietpartij op een school in Finland zou vroeger gepest zijn. Dat melden Finse media. Twee meisjes liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis.

President Alexander Stubb heeft een dag van nationale rouw afgekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel

Een arbeider van Fluvius is maandagochtend gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Klerken (Houthulst). Tijdens het herstellen van een afgerukte elektriciteitskabel aan een woning is hij zwaar ten val gekomen van een ladder. De plaats werd in beslag genomen door het arbeidsauditoraat voor onderzoek. “Onze werknemer bleef bij bewustzijn, maar we wachten nog de scans af”, zegt David Callens van

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 7 op de 10 Vlamingen willen totaalverbod op alcohol achter het stuur (maar slechts twee partijen zijn uitgesproken pro)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil – of de durf – om dat

Lees meer »

Tiende editie Kachtem Markt in feestelijk kleedje

De tiende editie van Kachtem Markt vindt op woensdag 17 april plaats op de parking van wzc Sint-Vincentiusrustoord Kachtem, in de Hogestraat. Het enthousiaste ergo-animatieteam van het Sint-Vincentiusrustoord zet opnieuw zijn schouders onder deze markt.
The post Tiende editie Kachtem Markt in feestelijk kleedje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste jongen blijkt gedood door krokodil

Het lichaam van een vermiste tienerjongen is donderdagnamiddag teruggevonden op het Australische Saibai Island, zo bevestigt de lokale politie. De 16-jarige jongen kwam om het leven na een aanval door een krokodil.

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Coach Hayen, ontspannen Vanaken en andere Club-spelers arriveren aan stadion

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-VERONA (ma, 20u45). Sluipt De Ketelaere met een overwinning dichterbij in de stand op Lukaku?

Atalanta speelt maandagavond tegen laagvlieger Verona. Het team van Charles De Ketelaere komen van een prestigieuze overwinning op Anfield in de Europa League. Het hoopt om op dit elan verder te gaan tegen een op papier gemakkelijke tegenstander. Met een overwinning houdt de druk hoog op As Roma, dat vijfde staat. Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog

Lees meer »

Striptekenaar Nicolas brengt tweede ‘Miko & Co’-album uit: “Dit blijft nog altijd een hobby”

Stripfans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is ‘D. Jen’, het tweede Miko & Co-album van striptekenaar Nicolas Verhaeghe (52) uit. Daarin is een opmerkelijke hoofdrol weggelegd voor het al even energieke als snoezelige robotje D. Jen.
The post Striptekenaar Nicolas brengt tweede ‘Miko & Co’-album uit: “Dit blijft nog altijd een hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème van een gast”: Bernadette (75) heeft glansrol in tweede seizoen van ‘Nonkels’

Al 50 jaar is ze een vertrouwd gezicht bij de toneelkring ‘Meer Vreugde’ in Oostrozebeke, en al heel lang is ze een moederfiguur voor veel mensen in de theaterwereld. Met een glansrol in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ leert ook de rest van Vlaanderen nu eindelijk Bernadette Damman (75) kennen.
The post “Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème

Lees meer »

Waarom gaan we niet onderhandelen met Poetin?

In Oekraïne woedt al twee jaar een vernietigende oorlog, maar wij voelen daar in ons dagelijks leven bijna niets van. Toch roepen topmilitairen en regeringsleiders op dat we voorbereid moeten zijn op meer Russische agressie. Gaan we ons kunnen verdedigen als de oorlog naar ons grondgebied verplaatst? Kunnen we niet gewoon onderhandelen met Rusland?

Lees meer »