Leerling (12) omgekomen, twee anderen zwaargewond bij schietpartij op Finse school: twaalfjarige verdachte bekent feiten

Bij de schietpartij in een school in Finland is een twaalfjarige leerling omgekomen. Twee anderen van dezelfde leeftijd raakten zwaargewond, meldt de politie. Een twaalfjarige verdachte probeerde te voet weg te vluchten, maar hij kon opgepakt worden. De jonge tiener legde een bekentenis af. 

Meer krantenkoppen in België

Parcours Dodentocht fors gewijzigd: “Slechts 30 procent blijft hetzelfde”

De uitverkochte 55ste editie van de 100 kilometer lange Dodentocht, dit jaar op vrijdag(avond) 9 en zaterdag 10 augustus, krijgt een heel ander parcours dan de voorbije jaren. Slechts 30 procent van het traject blijft volgens de organisatie behouden. Het gaat onder meer om delen van Kalfort (Puurs-Sint-Amands) en Opdorp (Buggenhout), terwijl Breendonk (Willebroek) en Steenhuffel (Londerzeel) worden geschrapt.

Lees meer »

Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.
The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij

Lees meer »

Oekraïense president Zelenski nodigt wereldleiders uit voor vredestop in Zwitserland (en dan vooral Joe Biden en Xi Jinping)

De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept alle wereldleiders op komende maand de vredestop in Zwitserland bij te wonen. Dat doet hij in een videoboodschap vanuit een uitgebrande drukkerij, die door Russische raketten is getroffen. Hij richt zich ook tot de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Biden. "Gebruik uw leiderschap om vrede te bereiken. Echte vrede, een niet

Lees meer »

Schilderij van Clarisse (12) prijkt tussen grootmeesters Claus en Raveel in Mudel in Deinze: “Een droom die uitkomt”

De collectie van het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) heeft er sinds kort een opvallend, nieuw schilderij bij: "Meisje met de parel". Niet het bekende werk van Johannes Vermeer, maar wel zijn schilderij in de versie van Clarisse Cornaert uit Rollegem, bij Kortrijk. Clarisse is 12 jaar, schildert graag en droomde ervan haar schilderij in een museum te

Lees meer »

Limburg heeft veruit minste deelwagens van heel Vlaanderen

In Limburg zijn er amper 96 deelwagens. Veruit het minst van heel Vlaanderen. Zelfs in het ook erg landelijke West-Vlaanderen zijn er drie keer zoveel. “In de helft van Limburgse gemeenten is er zelfs geen enkele deelwagen”, zegt Bright Adiyia, Vlaams lijsttrekker voor Groen.

Lees meer »

Brandweer kan ree redden uit kanaal in Merkem

De brandweer van Diksmuide heeft een opvallende reddingsactie uitgevoerd in Merkem, bij Houthulst. Een volwassen ree was in een kanaal gesukkeld en geraakte er zelf niet meer uit. Met een net kon de brandweer het dier uiteindelijk bevrijden.

Lees meer »

Sporting Hasselt promoveert toch naar 1e Nationale

Voetbal Vlaanderen heeft de promotie bevestigd van Sporting Hasselt naar 1e nationale, de vroegere 3e klasse. De promotie komt er na 7 seizoenen. Doordat KV Oostende geen licentie aanvraagt, omwille van de slechte financiële situatie, is de promotie voor Sporting Hasselt, Lyra-Lierse, Merelbeke en Jong Cercle verzekerd. Sporting moet dus ook geen promotiewedstrijd meer spelen.

Lees meer »