Tientallen Belgen wellicht in de val gelokt door cryptofraudeurs

In het Groothertogdom Luxemburg zijn twee mannen aangehouden die worden verdacht van fraude met cryptomunten. Hun slachtoffers, onder hen tientallen Belgen, zijn samen voor mogelijk meer dan 100 miljoen euro gedupeerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij op de grond lag”

Slechts enkele maanden nadat hij een voorwaardelijke celstraf van vier jaar kreeg, deelde een 20-jarige jongeman uit Kortrijk in de Kortrijkse uitgaansbuurt opnieuw klappen uit. Ondertussen verblijft hij in de cel op verdenking van drugshandel. Hij liep vijf maanden effectieve celstraf op.
The post Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij

Lees meer »

“Beroerte? Bel zo snel mogelijk een ambulance”: snelle zorg blijft belangrijk, ondanks verschillen in behandeling tussen ziekenhuizen in Vlaanderen

Het is bij een beroerte veel belangrijker om zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan dan uit te pluizen waar je de beste zorg krijgt. Dat zegt neuroloog Robin Lemmens (UZ Leuven) na het rapport van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg waaruit blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse ziekenhuizen de kwaliteitsnormen niet haalt voor

Lees meer »

Nieuw record voor cacaoprijs

Cacao – de belangrijkste grondstof voor chocolade – is naar een nieuwe recordprijs gestegen. Er is weinig beterschap in zicht voor de wereldwijde bevoorrading.

Lees meer »

West-Vlaamse zorgorganisaties in de prijzen op Zorgwerkgever van het Jaar

Naar jaarlijkse gewoonte staat april voor de zorgsector in het teken van de awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar. Want ja hoor, ook in 2024 beet een jury balpennen kapot over de indrukwekkende dossiers die allerhande zorgorganisaties indienden. Het werd een spannende avond – dat kan moeilijk anders, met zoveel geëngageerde zielen in de sector. Toch bleken bepaalde zorgorganisaties weer nét

Lees meer »

Damse bruggen krijgen opknapbeurt

De Vlaamse Waterweg plant schilder- en verbeteringswerken aan de bruggen over het Afleidingskanaal van de Leie en het Leopoldskanaal in Damme. De werken, die plaatsvinden in de periode april-juni, zullen voor wat verkeershinder zorgen.
The post Damse bruggen krijgen opknapbeurt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Na VS roepen ook Duitsland en Groot-Brittannië Israël op tot terughoudendheid

Iran heeft zich tijdens een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad beroepen op het “recht op zelfverdediging” voor de aanval op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. De Iraanse VN-ambassadeur verzekerde dat Iran geen escalatie wilde, maar waarschuwde dat het land zou antwoorden op “elke bedreiging of agressie”. Israël eist intussen dat de VN-Veiligheidsraad de aanval veroordeelt en de Iraanse

Lees meer »

Waar staan de Franstalige partijen voor? 

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen in aantocht is er al veel geschreven over de Vlaamse partijen. Maar in Brussel en op het federale niveau krijgen die natuurlijk ook het gezelschap van hun Franstalige tegenhangers. Waar staan die partijen voor? En wat zijn hun belangrijkste standpunten?

Lees meer »