School in Burcht richt rouwhoek in na overlijden kleuter (4) tijdens turnles: “Intens verdriet, onbegrip en medeleven met de familie”

De Sint-Martinusschool in Burcht, bij Zwijndrecht, richt woensdagmorgen een rouwhoekje in nadat één van hun leerlingen, een meisje van 4, overleed na een ongeval tijdens de turnles. "Wat we de voorbije dagen niet aflatend gedaan hebben, is meeleven met de ouders en het broertje dat ook bij ons op school zit", reageert directeur Wim Van Ranst van de scholengroep Katholieke Scholen aan de Schelde. 

Meer krantenkoppen in België

“Het eiland van Pippi Langkous” is “van fenomenaal strategisch belang” om ons te beschermen tegen Rusland

Schattige stadjes, mooie natuur én de thuis van Pippi Langkous: het Zweedse eiland Gotland is misschien wel een populaire vakantiebestemming, voor Zweden en de NAVO is het vooral een strategische parel. Op zo’n 5 kilometer van Villa Kakelbont worden verschillende militaire gebouwen uit de grond gestampt. “Elke Russische beweging kan gevolgd en gecontroleerd worden.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Zeker 10 doden gevonden in massagraf Al Shifa-ziekenhuis” – Commandanten IDF: Israëlische tegenaanval zou “nakend” kunnen zijn, Teheran waarschuwt voor vergelding

Een hoge officier van het Israëlische leger zei maandagavond dat Israël mogelijk op zeer korte termijn met een reactie komt op de Iraanse aanval van afgelopen weekeinde. Teheran waarschuwt dat, mocht Israël aanvallen, het “binnen enkele seconden” terug zal slaan. En in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad zijn tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat eerder op

Lees meer »

ASML, een tussenjaar to die for?

15:07 Bij de Nederlandse chipmachinebouwer ASML zijn de ogen woensdag vooral gericht op de bestellingen, die eind vorig jaar een record bereikten. Wat vertelt het bestelboekje voor de mirakelmachines over ‘…

Lees meer »

OPROEP. Heb jij vragen over klusjes in huis?

Hoe krijg je het best een terras algenvrij? Kun je een lekkende dakgoot zelf herstellen? En wat als de afvoer verstopt is? Elke week beantwoorden onze experten jouw vragen, deze week over klusjes in huis. Stel jouw vraag hieronder.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND – ATLÉTICO (di, 21u). Dortmund-coach Edin Terzic: “Nu gaan wij Atlético tot fouten dwingen”

In de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League wist het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Dinsdag staat er voor de Madrilenen een verplaatsing naar Duitsland op het programma. Kan Atlético zijn voorsprong behouden en doorstoten naar de halve finale? Volg het op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Liveblog – VS waarschuwt Iran in Veiligheidsraad, Israëlisch oorlogskabinet is verdeeld over tegenaanval 

De VS heeft Iran in de VN-Veiligheidsraad gewaarschuwd om geen verdere aanvallen te lanceren op Israël. Het Israëlische oorlogskabinet wil Iran van antwoord dienen met een tegenaanval, maar raakt het niet eens over de timing en omvang. De G7, de groep van grootste industrielanden, denkt na over extra sancties tegen Iran. Volg in onze liveblog de laatste ontwikkelingen in het

Lees meer »

“Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort heeft voor de laatste keer het internationaal miniaturenfestival plaatsgevonden. Organisatrice Sofie Gonnissen is bijna negentig jaar en houdt het voor bekeken. “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop.” Maar niemand staat klaar om over te nemen.
The post “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort appeared first

Lees meer »

De échte Ferry Bouman doet zijn verhaal: “Belgische politicus en Peter Gillis tipten mij over undercoveroperatie op camping”

Als drugshandelaar opereerde hij bij voorkeur in de luwte, maar aan die anonimiteit kwam een einde met de Netflix-serie Undercover. Acteur Frank Lammers maakte hem toen wereldberoemd als Ferry Bouman. In het boek Drugsbaron, van misdaadjournalist Vico Olling, vertelt Janus van Wesenbeeck (62) nu zijn verhaal. “Ik heb twaalf jaar van mijn leven vastgezeten. Al die tijd heb ik vrouw

Lees meer »

West-Vlaamse zorgorganisaties in de prijzen op Zorgwerkgever van het Jaar

Naar jaarlijkse gewoonte staat april voor de zorgsector in het teken van de awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar. Want ja hoor, ook in 2024 beet een jury balpennen kapot over de indrukwekkende dossiers die allerhande zorgorganisaties indienden. Het werd een spannende avond – dat kan moeilijk anders, met zoveel geëngageerde zielen in de sector. Toch bleken bepaalde zorgorganisaties weer nét

Lees meer »

Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen

De Kleutervrienden, Camping Eugène en de VZW Zombietrail organiseren op zondag 21 april, ter gelegenheid van het schoolfeest van kleuterschool De Loopbrug, het tweede Stadens kampioenschap stokpaard rijden.
The post Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA (14u). Belgen Witsel en Vermeeren starten op de bank tegen seizoensrevelatie Girona

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »