Onderzoek naar onopzettelijke doding na dodelijk ongeval tijdens turnles, school van Sidra (4) richt rouwhoek in

In de Sint-Martinusschool in Burcht werd een rouwplek ingericht voor de 4-jarige Sidra die dinsdag overleed aan de gevolgen van een ongeval in de turnles. “We proberen iedereen een plaats te geven om hun gevoelens te uiten”, zegt Geert De Corte, algemeen directeur van scholengroep Katholieke Scholen aan de Schelde. Intussen raakte bekend dat er een onderzoek naar onopzettelijke doding loopt.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Clarysse gaat bewuster door het leven

Ex-lerares Dominique Clarysse uit de Bissegemstraat heeft zopas haar derde boek uit. Het heet ‘Bewuster door het leven’ en is het voorlopig laatste in een reeks over bewuster leren leven met een chronische aandoening.
The post Dominique Clarysse gaat bewuster door het leven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe pop-upgalerie Le Salon de Léon in Hof Sebrechts in Brugge

Na vijftien jaar van leegstand heeft projectontwikkelaar Istoir het Hof Sebrechts in Brugge aangekocht. In afwachting van de renovatie van dit beschermde monument, gelegen in het Sebrechtspark, stelt de nieuwe eigenaar het pand ter beschikking van Le Salon de Léon om er tijdelijk een eclectische collectie kunst, antiek, design en vintage tentoon te stellen.
The post Nieuwe pop-upgalerie Le Salon

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: “99 procent van Iraanse projectielen afgeweerd” – Israëlisch luchtruim weer open

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.
The post Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steenfabriek verbijsterd na verzet van milieugroep: “Eerlijk gezegd, we vielen een beetje van onze stoel”

De milieubeweging Dryade stapt naar de Raad van State om de uitbreiding van een baksteenfabriek in Lanaken tegen te houden. De voorlopige plannen van de groep Nelissen Steenfabrieken werden al goedgekeurd door de Vlaamse overheid, maar volgens Dryade zou de nieuwe fabriek te veel broeikasgassen uitstoten en zijn er betere alternatieven dan fossiele brandstoffen om de fabriek te doen draaien.

Lees meer »

Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical

De Koninklijke fanfare De Zwaan uit Lichtervelde werkt voor z’n voorjaarsconcert, The Swan of Music, samen met de musicalafdeling van STAP Roeselare. De leerlingen van STAP zitten in het eerste jaar musical atelier en dit concert is voor hen de eindevaluatie van het schooljaar.
The post Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical appeared first on KW.be.

Lees meer »

Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge bundelen krachten: “Willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer met T-shirt”

Het Belgische modemerk Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge hebben een statement T-shirt gelanceerd om kinderen met kanker te helpen. “We willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer. Deze Belgische stichting zet zich in om alle kinderen met kanker te genezen.”
The post Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge bundelen krachten: “Willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer met T-shirt”

Lees meer »

Ontsnapte kangoeroe blijft in Bellewaerde na dispuut met eigenaar: “Ik betaal geen losgeld”

Het verhaal van de ontsnapte kangoeroe krijgt een staart. De eigenaar stond dinsdag voor de deur van het Bellewaerde Park waar het dier voorlopig wordt opgevangen, maar hij gaat niet akkoord met de voorgestelde onkostenvergoeding. Ook na politiebemiddeling blijft het dier in het park.
The post Ontsnapte kangoeroe blijft in Bellewaerde na dispuut met eigenaar: “Ik betaal geen losgeld” appeared

Lees meer »

Vijf studenten zamelen oud en ongebruikt sportmateriaal in met ‘Recycle Cup’

Vijf studenten van HOGENT organiseren op woensdag 24 april een opmerkelijk voetbaltornooi. Bij de ‘Recycle Cup’ wordt namelijk geen inschrijvingsgeld gevraagd, maar om deel te nemen moet je wel tweedehands sportmateriaal inleveren. “Zo koppelen we sport aan duurzaamheid”, legt student Briek Verbrugge uit.
The post Vijf studenten zamelen oud en ongebruikt sportmateriaal in met ‘Recycle Cup’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware schade aan dak Hotel Royal in De Panne nadat gevels appartement in aanbouw omwaaien

De stormwinden van maandagmiddag hebben voor veel schade gezorgd aan een hotel in de Zeelaan in De Panne. De bovenste gevels van een appartementsgebouw in aanbouw werden weggeblazen waarna het metselwerk vol op het platte dak van Hotel Royal terecht kwam. De schade is aanzienlijk: “Het dak is op verschillende plaatsen geperforeerd en er is ook structurele schade aan de

Lees meer »

Volkswagen jarenlang gehackt, vermoedelijk door Chinese cyberspionnen

Het wereldwijde IT-systeem van Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa, is jarenlang gehackt. Dat blijkt uit interne documenten die paper trail media, ‘Der Spiegel’ en ZDF deelden met ‘Knack’ en andere mediapartners van #Hidden Front. Dat is een onderzoeksproject naar Chinese inlichtingenactiviteiten in Europa.

Lees meer »