Onderzoek naar onopzettelijke doding na dodelijk ongeval tijdens turnles: “Ouders van Sidra (4) zijn kapot van verdriet”

In de Sint-Martinusschool in Burcht werd een rouwplek ingericht voor de 4-jarige Sidra die dinsdag overleed aan de gevolgen van een ongeval in de turnles. Intussen raakte bekend dat er een onderzoek naar onopzettelijke doding loopt.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG F1. Verstappen snelt naar winst in sprintrace in China

De Formule 1 blijft nog wat langer in Azië, want dit weekend staat de GP van China op de planning. Het wordt hoe dan ook interessant, want het is al vijf jaar geleden dat de F1 in Shanghai halt hield. Max Verstappen voorspelt “chaos” in de eerste sprintrace van dit seizoen. De enige vrije training bevestigt alvast de spanning. Volg

Lees meer »

Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend

De Pro League heeft zaterdagmiddag de kalender voor de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League onthuld. Daarin strijden de nummers drie tot zes – Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden – voor het barrageticket met de nummer twee van de Relegation Play-offs in de Jupiler Pro League.
The post Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend appeared

Lees meer »

Minister Brouns (CD&V) wou 400.000 euro subsidie geven aan organisatie van zijn vader, maar wordt teruggefloten

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) heeft vlak voor de paasvakantie een belangrijk subsidiedossier ingetrokken. Dat deed hij onder druk van collega-ministers. Zij ontdekten dat de vader van Brouns voorzitter is van één van de organisaties die geld zou krijgen en vonden dat problematisch. “Mijn vader werkt nochtans vrijwillig voor die organisatie”, merkt Brouns op. “Dus welke belangenvermenging zou

Lees meer »

Ook Westrozebeke heeft dementievriendelijke wandeling: “Mooi vertrekpunt voor een gesprek of een ontmoeting”

Na Oostnieuwkerke is er nu ook in Westrozebeke een dementievriendelijke wandeling. De wandeling wordt op zondag 21 april gelanceerd ter gelegenheid van Erfgoeddag. In het najaar zou ook Staden er een krijgen.
The post Ook Westrozebeke heeft dementievriendelijke wandeling: “Mooi vertrekpunt voor een gesprek of een ontmoeting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ene twintiger vrijgesproken, andere veroordeeld voor verkrachting in Roeselaarse stationsbuurt

Een 22-jarige jongeman uit Roeselare is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 36 maanden voor de verkrachting van een vrouw in de Roeselaarse stationsbuurt. Zijn 26-jarige vriend werd vrijgesproken. Beiden hadden op dezelfde dag seks met de vrouw, maar volgens de rechter was er in het ene geval toestemming en in het andere geval niet.
The post Ene twintiger vrijgesproken,

Lees meer »

Ooit zo close, nu een bitsige vete: hoe is het gesteld met de band tussen de ‘Harry Potter’-acteurs en J.K. Rowling?

De Britse schrijfster J.K. Rowling (58) ligt al lange tijd onder vuur vanwege haar standpunten over transgender personen. Niet alleen haar fans zijn verbolgen, maar ook de acteurs die destijds bekend werden dankzij haar boeken. Daniel Radcliffe (34), Emma Watson (34), Rupert Grint (35) en vele anderen stonden onder druk om een kant te kiezen. Wie heeft dat gedaan en

Lees meer »

BUSO Ravelijn in Brugge zal kamperende ouders moeten ontgoochelen bij inschrijvingen: “Toch blijf ik overtuigd van ons systeem”

Zes Brugse families hebben het voorbije weekend gekampeerd aan de ingang van de school voor buitengewoon secundair onderwijs Ravelijn in de Barrièrestraat in Sint-Michiels, in de hoop dat ze er volgend schooljaar hun zorgbehoevende tiener kunnen inschrijven. Er zijn slechts drie plaatsen vacant in de klasjes van de afdeling voor kinderen met een zeer zware beperking. Pas maandagavond neemt de

Lees meer »

Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld.

Lees meer »