Oprichter van Front National Jean-Marie Le Pen (95) ‘onder voogdij’ geplaatst

Jean-Marie Le Pen, de oprichter en voormalig voorzitter van de uiterst rechtse Franse partij Front National (het huidige Rassemblement National) is "onder gerechtelijke bescherming" geplaatst. De maatregel is vergelijkbaar met een voogdij en komt er op verzoek van de familie nadat medisch werd vastgesteld dat hij onbekwaam is. De 95-jarige Le Pen kan daardoor mogelijk niet deelnemen aan zijn proces, dat in het najaar start. 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

“Altijd weer opstaan, rug rechten en ‘voesj’ doen”: het Tourdebuut van Evenepoel door de ogen van papa Patrick (en mama Agna)

Het zal je kind maar wezen. Derde in zijn allereerste Tour. Met ritwinst en de witte trui van beste jongere erbovenop. “Trots en blij”, maakte Remco Evenepoel papa Patrick en mama Agna, die in alle discretie en anonimiteit van de avonturen van hun zoon hebben genoten. “Een vuistje in onze WhatsApp-groep volstond om te weten: hij blinkt in zijn vel.”

Lees meer »

Kristel Verbeke schittert én verrast tijdens theatercomeback: “Mijn man en Kamal Kharmach zitten ook in het stuk”

Vrijdagavond ging in Theater Elckerlyc ‘Hoog in de lucht’ in première. Het stuk waarin theatermaker Sven De Ridder, Kristel Verbeke (48) mee kon overtuigen om nog eens op de planken te staan. Kristel speelt de pittige tante Nadia De Vliegher, ze heeft de luchthaven van haar vader geërfd maar alles loopt minder vlot dan gedacht. Reporter Jarne sprong na de

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Hoe geraak je met de trein in Parijs?

Door een gecoördineerde sabotageactie langs het Franse hogesnelheidsnet is het treinverkeer van en naar Parijs sterk verstoord. De sneltreinen moeten langs het klassieke net, waardoor ze met een lagere snelheid rijden.

Lees meer »

Waanzin op olympisch voetbaltoernooi: gelijkmaker Argentinië na anderhalf uur (!) afgekeurd, match voor paar minuten uitgespeeld in leeg stadion

Te gek voor woorden. Zo valt de ontknoping in Argentinië-Marokko, de openingsmatch van het olympisch voetbaltoernooi, het best te omschrijven. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut alsnog de gelijkmaker te scoren. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Anderhalf uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moest er in

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »