Oprichter van Front National Jean-Marie Le Pen (95) ‘onder voogdij’ geplaatst

Jean-Marie Le Pen, de oprichter en voormalig voorzitter van de uiterst rechtse Franse partij Front National (het huidige Rassemblement National) is "onder gerechtelijke bescherming" geplaatst. De maatregel is vergelijkbaar met een voogdij en komt er op verzoek van de familie nadat medisch werd vastgesteld dat hij onbekwaam is. De 95-jarige Le Pen kan daardoor mogelijk niet deelnemen aan zijn proces, dat in het najaar start. 

Meer krantenkoppen in België

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

Worden huurinkomsten belast?

01:00 Met het betalen van de jaarlijkse onroerende voorheffing op uw vastgoed hebt u nog niet afgerekend met de fiscus. Investeringsvastgoed moet u ook elk jaar verplicht aangeven in uw belastingaangifte.

Lees meer »

Bij Merkem FWDM A ontbreekt het wat aan geluk

Merkem FWDM A verloor vorig weekend met 2-1 van Club Brugge B en staat op vier speeldagen voor het einde van de competitie op de elfde plaats. Vrijdagavond komt AA Gent B op bezoek.
The post Bij Merkem FWDM A ontbreekt het wat aan geluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (20) steekt zonder kijken over en wordt overreden door vrachtwagen: “Hopelijk kan zijn been gered worden”

Een 20-jarige jongeman is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij in Zarren (Kortemark) onder een vrachtwagen belandde. Dat gebeurde toen hij plots zijn bus zag naderen, een spurtje trok en zonder te kijken de straat op het zebrapad overstak. Een traag rijdende trucker kon hem niet meer ontwijken. “Hopelijk kan zijn been gered worden, want de vrachtwagen stond erop”, zegt een

Lees meer »

Aandeelhouder, sta op uw strepen

16:17 De komende weken roepen de beursgenoteerde bedrijven hun aandeelhouders samen voor hun jaarlijkse algemene vergadering. Ondanks het stoffige imago van die bijeenkomsten valt daar vaak heel wat informa…

Lees meer »

Quinten Hermans ontsnapte aan het ergste in het Baskenland: “Zet een limiet op die extreem grote versnellingen”

Quinten Hermans (28) won eerst een rit in de Ronde van het Baskenland en ontsnapte vervolgens op miraculeuze wijze aan een massale valpartij. De spieren zijn misschien nog een beetje beurs, maar van de Brabantse Pijl tot Luik-Bastenaken-Luik is Hermans er weer bij om de succesreeks van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck verder te zetten. “De vorm is beter dan vorig jaar,

Lees meer »

Europees Parlement keurt migratiepact goed

Het Europees Parlement heeft het migratiepact goedgekeurd. Het pakket van tien wetten versterkt de controle op de aankomst van migranten in de EU en voorziet in een solidariteitssysteem tussen de lidstaten voor de opvang. De lidstaten moeten nu nog formeel hun fiat geven.

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere: “Heel blij dat Conner terug is, we gaan samen vollenbak vechten voor meer koopkracht”

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere is blij te kunnen aankondigen dat haar voorganger Conner Rousseau terug is op de politieke scène. Hij heeft toegezegd om lijstduwer te worden voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen. Volgens Depraetere is het nu aan de kiezer om te beslissen of er in de politiek nog plaats is voor iemand als Conner Rousseau.

Lees meer »

Koen Wauters mag niet meezingen en gastzanger Tom Walker heeft duidelijke favoriet: dit was de kwartfinale van ‘The Voice’

Slechts zeven van de tien kandidaten kunnen doorstoten naar de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’. Voor die begeerde plekken gooiden de talenten vrijdagavond alles in de strijd in de tweede liveshow, met als gevolg euforie maar ook bitter moeilijke keuzes voor coaches Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster, Mathieu Terryn en Laura Tesoro. Want drie kandidaten werden onherroepelijk naar

Lees meer »

8.000 tuinen in Nederlands-Limburg gecontroleerd op tijgermuggen, insectenwetenschappers vragen om elke waarneming te melden

In Nederlands-Limburg worden 8.000 tuinen gecontroleerd op larven van de tijgermug. De inwoners van Stein, Sittard en Valkenburg hebben er een brief ontvangen dat een verdelgingsfirma langskomt om de muggen eventueel aan te pakken. Stein ligt net over de grens, vlak tegen Belgisch-Limburg. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde vraagt daarom om alle waarnemingen door te geven: "De kans bestaat natuurlijk

Lees meer »