Jean-Marie Le Pen (95) onder gerechtelijke bescherming geplaatst

De voormalige Franse politicus Jean-Marie Le Pen is onder gerechtelijke bescherming geplaatst. Dat heeft zijn advocaat François Wagner bekendgemaakt. Na een medische test werd de vader van Marine Le Pen op zijn 95e onbekwaam bevonden om zijn eigen beslissingen te maken.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical

De Koninklijke fanfare De Zwaan uit Lichtervelde werkt voor z’n voorjaarsconcert, The Swan of Music, samen met de musicalafdeling van STAP Roeselare. De leerlingen van STAP zitten in het eerste jaar musical atelier en dit concert is voor hen de eindevaluatie van het schooljaar.
The post Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware Antwerpse avondspits verwacht door auto op zijn dak op E313

Op de E313 van Antwerpen richting Ranst/Hasselt is vrijdag omstreeks 16.30 uur een wagen over de kop gegaan en op zijn dak beland ter hoogte van Wommelgem. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er zijn twee rijstroken versperd en dat veroorzaakt meteen grote hinder tot op de Antwerpse ring en de daar aankomende snelwegen E19, A12, en E17.

Lees meer »

Heel wat rookontwikkeling bij brand in tuinberging

De brandweer moest donderdagochtend omstreeks 11 uur tussenkomen langs de Kortemarkstraat in Hooglede. Daar stond een tuinhuis in brand. Verschillende brandweerkorpsen snelden ter plaatse.
The post Heel wat rookontwikkeling bij brand in tuinberging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfactuur: hoe los je dat op?

“Sinds november ontvang ik geen voorschotfactuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de afrekening op het einde van het jaar”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En

Lees meer »

Vijf jaar na het inferno staat de Notre-Dame er weer en dat is mede dankzij deze Vlamingen: “Indrukwekkendste werf waar we ooit gewerkt hebben”

Precies vijf jaar geleden vernielde een brand de Notre-Dame in Parijs. Tegen 2024 zou de kathedraal uit haar as herrijzen, zo verzekerde de Franse president Emmanuel Macron. En hij lijkt gelijk te krijgen. In december volgt de langverwachte heropening. En die verrijzenis komt er mede dankzij enkele Vlamingen. “De natuursteen die we gebruikt hebben, is dezelfde als die van de

Lees meer »

Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt

Op woensdag 1 mei vormt het centrum van de stad opnieuw het decor van het traditionele ‘Inofec Kampioenschap van Tielt’. De lokale afdeling van Vooruit zorgt voor verschillende open wielerwedstrijden, waar iedereen zonder koerslicentie aan kan meedoen.
The post Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaming moet duurste kasteel ter wereld verkopen: voor 425 miljoen euro is dit stulpje in Frankrijk van u

Het duurste kasteel ter wereld staat te koop. Wie 425 miljoen euro neertelt, krijgt in ruil een stulpje buiten Parijs dat decennialang toebehoorde aan Rothschild-bankiers en Marokkaanse koningen en 109 kamers telt. Maak kennis met Château d’Armainvilliers, dat zelfs over een eigen supermarkt en tandartspraktijk beschikt, en waarvan de verkoop door de Vlaamse zakenman Ignace Meuwissen geregeld moet worden.

Lees meer »