Jean-Marie Le Pen (95) onder gerechtelijke bescherming geplaatst

De voormalige Franse politicus Jean-Marie Le Pen is onder gerechtelijke bescherming geplaatst. Dat heeft zijn advocaat François Wagner bekendgemaakt. Na een medische test werd de vader van Marine Le Pen op zijn 95e onbekwaam bevonden om zijn eigen beslissingen te maken.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award

Stad Waregem mag zich een gouden VIP2024-stad noemen. Met de VIP-campagne (Vlamingen in Parijs) wil Sport Vlaanderen de Olympische spirit overbrengen naar scholen, sportclubs, steden en gemeenten.
The post Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van Carine uit ‘Nonkels’ op lijst gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem

Groen Wevelgem maakte in januari bekend aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober deel te nemen met een verruimde formule: ‘Meer dan Groen Wevelgem’, met dit keer ook onafhankelijke kandidaten. Groen telt momenteel vier zetels in de gemeenteraad. Eerder werd al bekendgemaakt dat fractieleider Carlo De Winter lijsttrekker wordt. Ondertussen werden meer namen en plaatsen voorgesteld. Annelies Van Hecke, zus van Isabelle,

Lees meer »

Koning scoort op één cruciale eigenschap, maar heeft nog werk voor de boeg: onze royaltyexpert analyseert De Grote Peiling

Koning Filip (64) heeft volgens de Belgen een positieve evolutie doorgemaakt op één cruciaal punt. Dat blijkt uit De Grote Peiling over het koningshuis van HLN, VTM NIEUWS en RTL. Verder wordt Filip nog steeds gezien als een weinig natuurlijke vorst, die zijn gebrek aan charisma compenseert met hard werken. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter analyseert de cijfers en bekijkt ook

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

Genomineerden van ondernemersprijs Doendrik voorgesteld: “Dit jaar ook met onderscheidingen”

Al sinds 2009 reikt Unizo AKTIV’O in samenwerking met de gemeente Anzegem ieder jaar enkele Doendriks uit aan bedrijven die van zich hebben laten horen. Sinds 2018 kwam daar de Startende Doendrik bij. “Deze erkentelijke prijs voor bedrijven of ondernemers betekent een aanmoediging of een duwtje in de rug”, aldus schepen van Middenstand Christophe Vandererven. “Nieuw dit jaar is de

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »