KIJK. Nieuwe beelden tonen hoe Oekraïne “grootste Russische tankoffensief in maanden” verijdelt

Oekraïne heeft een groot Russisch tankoffensief tegengehouden. Althans, dat is wat hun ministerie van Defensie op Twitter schrijft. Daarbij delen ze beelden die zouden gemaakt zijn in Tonenke, nabij de Oekraïense stad Avdiivka. Ze tellen de explosies op, in totaal zouden er 12 Russische tanks en 8 infanterievoertuigen vernietigd zijn. De beelden konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. 

Meer krantenkoppen in België

Ondernemingsrechtbank Antwerpen centraliseert alle Limburgse insolventieprocedures op afdeling in Hasselt

De ondernemingsrechtbank gaat alle Limburgse dossiers rond insolventie onderbrengen in de afdeling van Hasselt. Insolventieprocedures zijn er voor bedrijven die in moeilijkheden zitten, zoals bij een faillissement bijvoorbeeld. Eerst werden die dossiers verdeeld onder twee afdelingen in Limburg, maar vanaf 15 april zal dat dus allemaal vanuit 1 afdeling in Hasselt gebeuren.

Lees meer »

Na 27 veroordelingen en rijverbod toch nog even op bromfiets gesprongen: ruim zes maanden rijverbod en examens rijbewijs opnieuw

Hij wist dat hij geen enkel gemotoriseerd voertuig mocht besturen na 27 eerdere veroordelingen, maar toch nam een 38-jarige man uit Izegem snel even de bromfiets van zijn vriendin om naar de bank te gaan. Het leverde hem op de politierechtbank een gepeperde rekening op.
The post Na 27 veroordelingen en rijverbod toch nog even op bromfiets gesprongen: ruim zes

Lees meer »

Automobilist blijkt ochtend na slipper onder invloed: “Geen druppel alcohol aangeraakt… maar avond ervoor wel halve fles whisky gedronken”

Hij dacht dat hij tegen de volgende ochtend die halve fles whisky wel verwerkt zou hebben, maar niets was minder waar toen een 50-jarige automobilist in Deerlijk tegen zijn voorligger slipte. Hij bleek nog altijd 1,2 promille alcohol in het bloed te hebben en zag daardoor zijn rijbewijs ingetrokken en 2.000 euro van zijn rekening gaan.
The post Automobilist blijkt

Lees meer »