KIJK. Nieuwe beelden tonen hoe Oekraïne “grootste Russische tankoffensief in maanden” verijdelt

Oekraïne heeft een groot Russisch tankoffensief tegengehouden. Althans, dat is wat hun ministerie van Defensie op Twitter schrijft. Daarbij delen ze beelden die zouden gemaakt zijn in Tonenke, nabij de Oekraïense stad Avdiivka. Ze tellen de explosies op, in totaal zouden er 12 Russische tanks en 8 infanterievoertuigen vernietigd zijn. De beelden konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. 

Meer krantenkoppen in België

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen richting Barentszzee: “Om te verhinderen dat Amerikaanse bommenwerpers zouden oversteken”

Rusland zegt dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Anderlecht kan maand geen beroep doen op Francis Amuzu

Anderlecht is weinig bezig geweest op de transfermarkt en heeft enkele sterkhouders moeten laten gaan. Bovendien viel winger Francis Amuzu ook uit voor een maand bij paars-wit. Ook bij de Kanaries was er een leegloop van jonge, talentvolle spelers. Welke van de twee ploegen wint zaterdag de wedstrijd?

Lees meer »