Jarige Navo heeft geen geduld meer met “achterblijvers”

De Navo viert haar 75-jarige bestaan, maar met een oorlog aan de grens is er weinig reden tot feestgedruis. De oorlog heeft het bondgenootschap sterker en relevanter gemaakt, maar wat is Rusland van plan?

 

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Blunders ontdekt bij beveiliging van Trump in Butler: “Eén agent bungelde aan het dak en keek recht in de ogen van schutter Crooks”

Uit enkele hoorzittingen van deze week blijkt dat er behoorlijk geblunderd is — of op zijn minst kansen gemist — bij de beveiliging van Donald Trump in Butler. Amper twee uur voor de speech van de Republikeinse kandidaat kon de schutter nog elf minuten lang een verkenning met een drone uitvoeren. En een uur voordien wist de geheime dienst dat

Lees meer »

OPROEP. Kreeg u nog nooit een snelheidsboete?

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna 7 miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Bent u een van hen en wil u daarover getuigen in de krant? Hoe hebt u het klaargespeeld om nog nooit een boete te krijgen? Hoe trots bent u erop? En hoe

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »