Jarige Navo heeft geen geduld meer met “achterblijvers”

De Navo viert haar 75-jarige bestaan, maar met een oorlog aan de grens is er weinig reden tot feestgedruis. De oorlog heeft het bondgenootschap sterker en relevanter gemaakt, maar wat is Rusland van plan?

 

Meer krantenkoppen in België

‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht”

Talloze ramen zijn geplaatst in de nieuwe schietspoel van Picanol om 450 medewerkers zicht te bieden op de Ieperse torens en Heuvellandse bergen. De werf zit op schema en tegen januari wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.
The post ‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Suri Cruise is officieel 18, en haar zwijgplicht vervalt: “Ze mag zich nu uitspreken over haar vader en Scientology”

Suri Cruise, de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes (45), is donderdag 18 geworden. Het meisje floreert op alle gebieden, en toont dezelfde creativiteit als haar ouders. Heeft daar, behalve genetisch, absoluut geen aandeel in: papa Tom (61), die al 11 jaar alle contact met haar weigert. Hoe zal hun relatie veranderen nu Suri meerderjarig is? En wat met

Lees meer »

Echtgenoot van Schotse ex-premier aangehouden

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Lees meer »

Voormalig tieneridool Pim Symoens na woelige jaren terug op VTM: “Na de opnames ben ik op spoedafdeling verzeild”

Z’n deelname aan ‘Star Academy’ maakte van Pim Symoens (40) een onvervalste superster in Vlaanderen, maar daarna maakte hij een bijzonder moeilijke periode door, op financieel én mentaal vlak. “Ik besefte pas te laat hoe goed ik het had”, vertelt de blonde zanger in een interview over z’n parcours na ‘Star Academy’ en z’n keuze om opnieuw deel te nemen

Lees meer »

Chili uit Roeselare en Mozzy uit Oostnieuwkerke verkozen tot knapste kippen

Het wordt dit jaar de ene verkiezing na de andere, maar in de verkiezing van de Knapste Kip van Mirom zijn de winnaars nu al bekend. Chili uit Roeselare krijgt de prijs van de jury, Mozzy uit Oostnieuwkerke verzamelde het meeste stemmen bij het publiek.
The post Chili uit Roeselare en Mozzy uit Oostnieuwkerke verkozen tot knapste kippen appeared first

Lees meer »

Langestraat-dj Jean-Pierre ‘JP’ Boentges overleden

Op vrijdag 12 april overleed in het AZ Oostende Jean-Pierre Boentges, alias JP. Sinds de jaren ‘60 was hij dj in diverse dancings van de Langestraat. Tot op hoge leeftijd bleef hij een gewaardeerd dj. Music bar Lafayette noemt hem ‘de grootste muzikale vormgever van Lafayette’. JP werd 74.
The post Langestraat-dj Jean-Pierre ‘JP’ Boentges overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe Navalny geeft voor het eerst sinds zijn dood interview: “Het duurde vijf seconden voordat het tot me doordrong. Ik was in mijn hotelkamer. Alleen”

De weduwe van Poetincriticus Aleksej Navalny (47) heeft voor het eerst sinds de dood van haar man in een Russische strafkolonie een interview gegeven. Daarin vertelde Joelia Navalnaja (47) over het moment dat ze haar echtgenoot voor het laatst zag, hoe ze het nieuws van zijn overlijden vernam en hoe ze tot het besluit kwam om zijn strijd verder te

Lees meer »

Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.
The post Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs

Vrijdag kwam Harm Vanhoucke als vierde over de streep in de vierde editie van de Classic Grand Besançon Doubs, een Franse eendagskoers van het UCI-niveau 1.1. De overwinning was voor het Franse klimtalent Lenny Martinez. Voor de Fransman is het al zijn derde seizoenszege.
The post Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamingen in Dubai getuigen na ongeziene stortregens: “Alle hens aan dek om de Porsches, Bugatti’s en Bentleys op tijd uit de garage te krijgen”

En ineens stond de woestijn onder water. In Dubai wisten ze niet waar ze het hadden, toen dinsdag het licht uitging boven het anders zo zonnige emiraat en ongeziene stortregens de straten blank zetten. Vier Vlamingen getuigen aan HLN over de donderslag bij heldere hemel. “Het water stroomde zelfs door de airco naar binnen.”

Lees meer »

Van rebelse pioniers tot invloedrijke kunststroming: exact 150 jaar geleden is het impressionisme ontstaan

Exact 150 jaar geleden – op 15 april 1874 – is er dankzij enkele rebelse Franse kunstenaars een nieuwe kunststroming ontstaan: het impressionisme. Alles is begonnen met een kleinschalige tentoonstelling uit protest tegen de gang van zaken in de kunstwereld. Werken van pioniers als Monet, Degas en Cézanne zijn daarna wereldberoemd geworden. Tijdens dit jubileumjaar voor het impressionisme zijn veel

Lees meer »

Youtube-ster loopt fikse straf op nadat ze in Liefkenshoektunnel filmpjes ging draaien: “U speelde met levens”

De bekende Antwerpse Youtuber Jamilla Baidou (31), voormalig deelneemster aan het VTM-programma The voice van Vlaanderen, moest maandag aan de politierechter in Sint-Niklaas uitleggen waarom ze in 2022 midden in de nacht met haar auto in de Liefkenshoektunnel stopte om er filmpjes op te nemen. “Dit heb ik in mijn lange loopbaan nog nooit gezien”, zei de rechter.

Lees meer »