In Nederland vielen honderden extra coronadoden door slechte luchtkwaliteit

In Nederland zijn door vuile lucht mogelijk 400 tot 800 mensen extra overleden aan het coronavirus. Mensen die in gebieden met slechte luchtkwaliteit woonden, liepen een groter risico na besmetting te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteiten van Utrecht en Wageningen en de vereniging van regionale gezondheidsdiensten.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen haalt het wegvallen van geldautomaten aan op gemeenteraad

Op de meest recente gemeenteraad trok oppositiepartij Groen aan de alarmbel over het wegvallen van de geldautomaten. “Als we nu niet reageren, dan bestaat het risico dat deelgemeenten in 2025 zonder geldautomaten vallen. Dat zal onder meer het geval zijn in Desselgem”, zegt Groen-voorzitter Simon Wemel.
The post Groen haalt het wegvallen van geldautomaten aan op gemeenteraad appeared first on

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

De Bruyne krijgt straks met zekerheid een standbeeld van de sjeik, maar die bal van eeuwige roem liet hij liggen

De strafschophelden van Real Madrid heetten Andriy Lunin en Antonio Rüdiger. De mannen die de kogels incasseerden en de Koninklijke uiteindelijk in een bloedstollende reeks voorbij Manchester City loodsten. De uittredend winnaar droop met gebogen hoofd af. Onze man in Manchester zag hoe De Bruyne strijdend ten onder ging. Zijn ploeg boog voor zijn boeman.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Geen explosieven gevonden bij man die zichzelf dreigde op te blazen in Iraanse ambassade in Parijs

Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen. Hij leek een bommengordel aan te hebben en zei “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied onmiddellijk afgezet en speciale eenheden zijn naar binnen gegaan en hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven

Lees meer »

Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”

Eerst hing de fotofinish verkeerd (2021). Toen werd de verkeerde winnaar omgeroepen (2022). Dat de latere winnaarTadej Pogacar door de auto van de koersdirecteur op sleeptouw werd genomen (2023), was dan toch de druppel te veel. Want zondag krijgt Leo van Vliet (68) een andere chauffeur. Na 28 jaar is Walter Planckaert vervangen. En over twee jaar geeft Van Vliet

Lees meer »

KIJK. Spice Girl wordt 50. David Beckham deelt nooit eerder vertoonde beelden van jonge Victoria

David Beckham (48) deelt op Instagram een lief filmpje voor de vijftigste verjaardag van zijn vrouw Victoria. Een jonge Brooklyn en Romeo Beckham wensen hun moeder een gelukkige verjaardag, waarna we ook een piepjonge Victoria zien doorheen de jaren. Van kinderfoto’s tot filmpjes van haar popcarrière bij de Spice Girls tot haar dagen als modeontwerpster. Ook de andere leden van

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Wedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers – Kopecky: “Niet veel getraind, maar voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »

Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban”

Club Roeselare, dat in 2B nog steeds kans maakt op een eindrondeticket en promotie naar eerste provinciale, heeft zijn zoektocht naar een nieuwe trainer afgerond. De keuze viel op de 50-jarige Christ Vandevijvere, die nu nog aan de slag is bij SK Westrozebeke. In het verleden was hij ook al aan de slag bij Langemark, Staden, Kortemark, Diksmuide en SK

Lees meer »

Tal van asfalteringswerken in aantocht

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting kwamen er nogal wat vragen rond geplande herasfalteringswerken verspreid over de gemeente. Raadslid Wim Behaeghe (Inspraak.nu) was vooral geïnteresseerd in de heraanleg van de Nieuwstraat.
The post Tal van asfalteringswerken in aantocht appeared first on KW.be.

Lees meer »