In Nederland vielen honderden extra coronadoden door slechte luchtkwaliteit

In Nederland zijn door vuile lucht mogelijk 400 tot 800 mensen extra overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteiten van Utrecht en Wageningen en de vereniging van regionale gezondheidsdiensten. Mensen die in gebieden met slechte luchtkwaliteit woonden, liepen een groter risico om na besmetting te overlijden. 

Meer krantenkoppen in België

Flac Ieper organiseert weer Spring Time Meeting

Op zondag 14 april vormt de atletiekpiste in Ieper opnieuw het decor voor de Spring Time Meeting, traditioneel de start van het outdoorseizoen en een test voor het provinciaal kampioenschap. Op de Spring Time Meeting is er een gevarieerd aanbod van disciplines.
The post Flac Ieper organiseert weer Spring Time Meeting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallende foodtruck gestolen in Avelgem: “De dieven moeten durvers zijn”

De foodtruck van het cateringbedrijf ‘De Karre’ in Avelgem is gestolen. De eigenaar is verwonderd, want de foodtruck weegt 640 kilo, kan niet sneller dan 60 kilometer per uur en hangt vol reclamestickers. "De dieven moeten dus durvers zijn", vertelt Dave Lampole, de eigenaar. De politie vermoedt dat de dieven de grens met Frankrijk zijn overgestoken met de foodtruck.

Lees meer »

“In de volgende 50 jaar zullen de pensioenen 1,5 keer zo snel toenemen als ons inkomen”: waar zal dat geld vandaan komen?

“Het geld halen waar het zit” is een populaire slogan, zeker sinds de opkomst van PVDA. Maar waar zit dat geld in ons land? En hoe zorgen we ervoor dat we de oplopende kosten voor de gezondheidszorg en de pensioenen kunnen betalen? “We hoeven de toekomst niet te somber in te zien”, schrijft onze politiek columnist Noël Slangen. “Maar dan

Lees meer »

INTERVIEW. Volgens Britse topgeneraal kan Oekraïne tegen eind 2024 oorlog verliezen. Kolonel Roger Housen schat de kansen in: “Poetin kan nog dit jaar aan onderhandelingstafel zitten”

“De kans is groot dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland in 2024 verliest.” Dat zegt de Britse generaal Richard Barrons. Hoe realistisch is een totale overgave van het Oekraïense leger? Betekent dit dat er nog dit jaar een einde komt aan de oorlog? We vroegen het aan kolonel en defensie-expert Roger Housen: “Poetin zal na zijn militair succes willen onderhandelen.”

Lees meer »