In Nederland vielen honderden extra coronadoden door slechte luchtkwaliteit

In Nederland zijn door vuile lucht mogelijk 400 tot 800 mensen extra overleden aan het coronavirus. Mensen die in gebieden met slechte luchtkwaliteit woonden, liepen een groter risico na besmetting te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteiten van Utrecht en Wageningen en de vereniging van regionale gezondheidsdiensten.

 

Meer krantenkoppen in België

Heelhorzen organiseren lentewandeling rond Helleketelbos

Op zondag 21 april organiseren De Heelhorzen, een afdeling van Natuurpunt Poperinge-Vleteren, een lentewandeling met aansluitend aperitief en burgerfestijn. De opbrengst gaat integraal naar het aankoopproject Heidebeek met werkplekken in Haringe en Watou.
The post Heelhorzen organiseren lentewandeling rond Helleketelbos appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Gert Verhulst kan zich niet serieus houden tijdens repetities van Lotto Arena-show ‘James de musical’: “Ik heb een korte concentratieboog”

Jammer nieuws voor de fans van ‘James de musical’. Ondanks drie succesvolle seizoenen stopt televisiemaker James Cooke (39) voorlopig met het programma. Volgens Play om ruimte te maken voor iets anders, maar er zit meer achter, vertelt Cooke tijdens de laatste repetities voor z’n Lotto Arena-shows, die HLN exclusief kon bijwonen. Hij licht ook alvast een tipje van de sluier

Lees meer »

Barbara Gandolfi (48) komt voorwaardelijk vrij in onderzoek naar prostitutienetwerk, parket kan nog beroep aantekenen

Als het parket niet in beroep gaat mag Barbara Gandolfi (48) vandaag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Daar zit de Oostendse ex-playmate al een maand vast voor vermeende betrokkenheid bij mensenhandel en prostitutie. “Ze heeft daar niets mee te maken”, klinkt het bij haar advocaat.
The post Barbara Gandolfi (48) komt voorwaardelijk vrij in onderzoek naar prostitutienetwerk, parket kan nog

Lees meer »

“We hebben hem gelokt met biefstuk”: geliefde kater ‘Garfield van Geluveld’ eindelijk teruggevonden

De ‘Garfield van Geluveld’ mist een oog en kampt met een bloedend abces, maar vindt al jaren een warme thuis in het Zonnebeekse dorp. Tot hij op de dool raakte. Na een oproep werd hij ontdekt in een grillrestaurant. “We lokten hem met biefstuk, een van onze specialiteiten.”
The post “We hebben hem gelokt met biefstuk”: geliefde kater ‘Garfield van

Lees meer »

Achterstand in asieldossiers piekt

16:34 De werklast en de dossierachterstand bij het Commissariaat-generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen is torenhoog. Ondanks meer personeel en vernieuwde procedures loopt de achterstand verder op.

Lees meer »

Club Brugge tegen Fiorentina in halve finale? Italianen schakelen in verlengingen Tsjechische Plzen uit

Als Club Brugge de heksenketel van Thessaloniki overleeft, speelt het de halve finale van de Conference League – zijn eerste Europese halve finale in 32 jaar – tegen Fiorentina. De Italiaanse club had het evenwel niet onder de markt tegen Viktoria Plzen. Pas na verlengingen werd er na 180 minuten scoreloos voetbal gescoord in de tweestrijd. Nicolás González brak de

Lees meer »

Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met

Lees meer »

Koning Willem-Alexander dankt Spaanse koningshuis omdat prinses Amalia mocht schuilen in Madrid

De Nederlandse koning Willem-Alexander (56) heeft het Spaanse koningspaar bedankt voor hun inspanningen en dat van andere Spanjaarden om prinses Amalia (20) in de hoofdstad Madrid te laten wonen. Dat deed de vorst in zijn tafelrede voorafgaand aan het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van de Spaanse vorsten. Ook voor Amalia was het een belangrijk moment. De kroonprinses woonde

Lees meer »