Harelbeke opent sterrenregister voor Sterrenkindjes: “Ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet”

Harelbeke biedt vanaf nu de mogelijkheid om een sterrenkindje te registeren in het sterrenregister, een initiatief om alle ouders te ondersteunen.

“Het uitkijken en verlangen naar een kindje is intens. Soms moeten deze gevoelens abrupt plaatsmaken voor verlies en verdriet. Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap kunnen vandaag wettelijk gezien geen aangifte doen. We willen ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V).

Daarom kunnen ouders hun kindje vanaf nu symbolisch laten registreren in het sterrenregister, ongeacht de zwangerschapsduur. “Deze registratie gebeurt in Huis van het Kind in Marktplein 7. Ouders ontvangen een symbolische akte en geven aan of ze uitgenodigd willen worden voor de aanplant van het geboortebos”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit).

Nieuwe natuurbegraafplaats

Vanaf dit najaar kunnen nabestaanden terecht op de nieuwe natuurbegraafplaats in het centrum van Harelbeke, een uitbreiding van de begraafplaats Harelbeke Oud. Naast bloeiende struiken, bloemenweides, een strooivijver, een strooibos vind je er binnenkort ook een knuffelweide, waar sterrenkindjes herdacht worden. “Met de nieuwe natuurlijke begraafplaats hebben we een extra stukje openbaar groen in onze stad, waar mensen tot rust kunnen komen”, besluit de burgemeester.

Meer informatie over het sterrenregister via Hannah Vanoverschelde, deskundige Gezin & Kind, op [email protected] of 056 735 192. Meer informatie over het begraven van een stilgeboren kindje via [email protected] of 056 733 338.

The post Harelbeke opent sterrenregister voor Sterrenkindjes: “Ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Wordt Ann-Sofie Denoo ‘Onderneemster van het jaar’? Dat komen we op 15 mei te weten. “Als we naar een beurs gaan, wordt mijn man automatisch aangesproken als zaakvoerder. Ik als ‘vrouw van’ of secretaresse”, aldus de drijvende kracht achter Matrijzen Denoo.
The post “Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Lees meer »

De boeken van de week: Rushdie over fatale messteek, postume roman van Márquez en Romeo en Julia-verhaal over België 

Salman Rushdie getuigt over de aanslag op zijn leven in een nieuw boek. De zonen van Gabriel García Márquez geven postuum de roman uit die hun vader liever niet gepubliceerd zag. Journalist Christophe Deborsu debuteert met een Belgisch liefdesverhaal. Kate Abramson ontleedt gaslighting en Gie Goris schrijft over wereldmacht India. Dit zijn de boeken die VRT NWS deze week tipt.

Lees meer »

Dode en gewonden bij ongeval met kabelbaan in Turkije

Bij een ongeval met een kabelbaan in het Turkse Antalya is vrijdag één persoon om het leven gekomen. Zeven anderen zijn gewond geraakt. Er zouden ook nog zo’n 80 mensen vastzitten. Nadat een pijler van de kabelbaan was ingestort, is een cabine in bergachtig gebied neergestort, meldt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, op X.

Lees meer »

Proces van de eeuw start met volksjuryselectie van de eeuw, en zowel Trump als de aanklager heeft al een ideaal jurylid in gedachten

Met Donald Trump staat voor het eerst een ex-president van de VS terecht in een strafzaak. Dan nog voor een dossier rond het betalen van zwijggeld aan een pornoactrice. Al zal het nog weken duren voor we weten of hij schuldig is. Eerste en misschien wel belangrijkste horde van dit proces: een volksjury samenstellen. En die zal de ex-president zo

Lees meer »

Een jaar geleden meldden meer dan 10.000 mensen zich aan als kandidaat, nu heeft zieke Rachèle (3) eindelijk stamceldonor: “We zijn ontzettend dankbaar”

Na een maandenlange zoektocht is het eindelijk zover: er is een stamceldonor gevonden voor Rachèle (3). In mei vorig jaar lanceerden haar ouders een campagne waarin ze zo veel mogelijk mensen aanmoedigden om zich te registreren als stamceldonor om hun dochter te redden, met als resultaat meer dan 10.000 kandidaten.

Lees meer »

“Confronterend hoe kinderen in ‘Medea’s kinderen’ van Milo Rau volwassenen een spiegel voorhouden”

Vanavond gaat in Gent ‘Medea’s kinderen’ van Milo Rau in wereldpremière. 8 jaar na ‘Five easy pieces’ laat regisseur Milo Rau kinderen opnieuw de hoofdrol vertolken. De klassieke tragedie ‘Medea’ wordt verweven met een hedendaags verhaal van kindermoord en benaderd vanuit de leefwereld van kinderen. Zij houden in deze voorstelling de volwassenen een confronterende spiegel voor.

Lees meer »

Meer dan 40 doden door zware regenval in Pakistan

Door de felle regenval in Pakistan zijn nu al minstens 41 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten maandag laten weten. Pakistan behoort tot de landen die het meest bedreigd worden door de klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende extreme weersomstandigheden.

Lees meer »

Laatste kans voor tentoonstelling100 jaar Ferry-Boats Zeebrugge

Wie een brok levende havengeschiedenis wil proeven, kan nog tot en met zondag 21 april terecht op de expo ‘100 jaar Ferry-Boats’ in de Sint-Donaaskerk. “Dit Engels-Belgisch bedrijf was vanaf 1924 in ons land de pionier in alle mogelijke scheepvaarttrafieken, van treinferry’s tot roro, auto’s en containers”, zegt Chris Vantorre. Hij toont meer dan duizend foto’s, documenten, voorwerpen en maquettes.<br

Lees meer »

Voorhechtenis verlengd van agent die aan onderzoek dodelijke huiszoeking in Lodelinsart wordt gelinkt

De raadkamer van Charleroi heeft de voorlopige hechtenis verlengd van de agent die wordt beschuldigd van bendevorming en gelinkt wordt aan het onderzoek dat leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart waarbij een agent om het leven kwam. Dat heeft het parket van Charleroi donderdagavond gemeld, waarmee het berichtgeving van Sudinfo bevestigt. Ook drie anderen, die beschuldigd worden van drugshandel en

Lees meer »