Harelbeke opent sterrenregister voor Sterrenkindjes: “Ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet”

Harelbeke biedt vanaf nu de mogelijkheid om een sterrenkindje te registeren in het sterrenregister, een initiatief om alle ouders te ondersteunen.

“Het uitkijken en verlangen naar een kindje is intens. Soms moeten deze gevoelens abrupt plaatsmaken voor verlies en verdriet. Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap kunnen vandaag wettelijk gezien geen aangifte doen. We willen ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V).

Daarom kunnen ouders hun kindje vanaf nu symbolisch laten registreren in het sterrenregister, ongeacht de zwangerschapsduur. “Deze registratie gebeurt in Huis van het Kind in Marktplein 7. Ouders ontvangen een symbolische akte en geven aan of ze uitgenodigd willen worden voor de aanplant van het geboortebos”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit).

Nieuwe natuurbegraafplaats

Vanaf dit najaar kunnen nabestaanden terecht op de nieuwe natuurbegraafplaats in het centrum van Harelbeke, een uitbreiding van de begraafplaats Harelbeke Oud. Naast bloeiende struiken, bloemenweides, een strooivijver, een strooibos vind je er binnenkort ook een knuffelweide, waar sterrenkindjes herdacht worden. “Met de nieuwe natuurlijke begraafplaats hebben we een extra stukje openbaar groen in onze stad, waar mensen tot rust kunnen komen”, besluit de burgemeester.

Meer informatie over het sterrenregister via Hannah Vanoverschelde, deskundige Gezin & Kind, op [email protected] of 056 735 192. Meer informatie over het begraven van een stilgeboren kindje via [email protected] of 056 733 338.

The post Harelbeke opent sterrenregister voor Sterrenkindjes: “Ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »

Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar bij de Cats

Julie Allemand moet forfait geven voor de Olympische Spelen in Parijs. De point-guard van ASVEL Lyon liep op training een spierblessure op. Dat deelde het BOIC donderdag mee. Ze wordt in de selectie van de Belgian Cats vervangen door de negentienjarige Nastja Claessens .
The post Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar

Lees meer »

LIVE F1. 1-2 voor McLaren met Norris op pole position op Hungaroring, Verstappen wordt derde en ziet Perez crashen in Q1

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen start morgen vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor de race morgen om 15u.

Lees meer »

Boris Van Severen – Hippo uit ‘The Masked Singer’ – showt zijn zangtalent nog eens, al lijkt Frances geen fan

Boris Van Severen (35) vervoerde zijn vrouw Frances Lefebure (35) in de bakfiets naar de Gentse Feesten, waar ze op date gingen. De acteur besloot nog eens zijn zangtalent te laten horen. Boris werd vierde tijdens het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al lijkt zijn echtgenote Frances niet echt fan. “De Uberdriver die je niet wilt”, schrijft ze bij

Lees meer »

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »