Een op de twee busgebruikers buist de Lijn: “Bus rijdt kinderen gewoon voorbij omdat hij te vol zit”

Eén op de twee busgebruikers vindt het nieuwe mobiliteitsplan van De Lijn ronduit slecht. Dat blijkt uit de nieuwste Gezinsbarometer. “Soms daagt de bus zelfs niet meer op en bij bijna één op de vijf kinderen rijdt de bus regelmatig voorbij omdat hij te vol zit”, zegt Jeroen Sleurs, algemeen directeur van de Gezinsbond. Nog elke week krijgt De Lijn een kleine 300 klachten binnen. 

Meer krantenkoppen in België

Oud-vicepresident Ecuador “nam overdosis medicijnen” in cel

Voormalig vicepresident van Ecuador Jorge Glas, die vrijdag werd gearresteerd in de Mexicaanse ambassade in Ecuador, is maandag in het ziekenhuis opgenomen. Mogelijk kreeg hij een overdosis medicijnen binnen, melden Ecuadoraanse media. De gevangenisautoriteit SNAI zegt dat hij onwel werd omdat hij eten weigerde.

Lees meer »

Ierse vicepremier verzekert dat Palestina erkend zal worden als staat

De Ierse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Michael Martin, heeft dinsdag gezegd dat de formele erkenning van Palestina door Ierland “zal gebeuren”. Martin zei in de Dáil Éireann, het Ierse parlement, dat hij een formeel voorstel over de erkenning van de Palestijnse staat aan de regering zou voorleggen.

Lees meer »

Kerdavo Avelgem is uit de gevarenzone: “We zijn gebeten om te winnen”

Dit weekend staat het burenduel tussen Kerdavo Avelgem en Damesvolley Waregem op de kalender. De ploeg van coach Bart Dewilde boekte al enkele belangrijke zeges met het oog op het behoud, en wil zondag de drie punten thuishouden.
The post Kerdavo Avelgem is uit de gevarenzone: “We zijn gebeten om te winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Seppe Nobels uit ‘Restaurant misverstand’ stevende af op een burn-out: “Ik combineerde vaak drie, vier voltijdse jobs”

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n

Lees meer »

Ouders in Sint-Truiden kunnen gemakkelijker opvangplaats vinden voor kind dankzij Opvang.Vlaanderen

In Sint-Truiden kunnen alle ouders vanaf nu makkelijker een opvangplaats vinden voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar. De stad heeft zich aangesloten bij Opvang.Vlaanderen, een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven gebundeld worden. "Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen in Sint-Truiden en die kinderen moeten een plaats kunnen krijgen", vertelt schepen Peter Deltour (N-VA).

Lees meer »

Restaurant De Foyer viert 30ste verjaardag: “Toen Herman Van Rompuy een tafel wilde reserveren, dachten we dat het een flauwe grap was”

Al drie decennia lang is restaurant De Foyer een vaste culinaire waarde op de Zeedijk in Oostende. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, blikken zaakvoeders Natascha Kemel (56) en Luc Van Caenegem (60) terug op de hoogtepunten van hun carrière. “Of we al aan ons pensioen denken? Helemaal niet, we doen zeker nog wat jaren voort”, lacht het koppel.
The

Lees meer »