Een op de twee busgebruikers buist de Lijn: “Bus rijdt kinderen gewoon voorbij omdat hij te vol zit”

Eén op de twee busgebruikers vindt het nieuwe mobiliteitsplan van De Lijn ronduit slecht. Dat blijkt uit de nieuwste Gezinsbarometer. “Soms daagt de bus zelfs niet meer op en bij bijna één op de vijf kinderen rijdt de bus regelmatig voorbij omdat hij te vol zit”, zegt Jeroen Sleurs, algemeen directeur van de Gezinsbond. Nog elke week krijgt De Lijn een kleine 300 klachten binnen. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Eén, twee en drie! Pogacar heeft zelfs tijd om met de camera te spelen tijdens de tijdrit: de momenten uit de slotetappe

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. In de laatste rechte lijn deed de winnaar al een teken naar de camera om zijn derde Tourwinst te vieren. De volgorde van het

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

Klimaatbedrijf Blankenberge draait op volle toeren: al ruim 1.200 aandelen verkocht

Het coöperatieve Klimaatbedrijf Blankenberge dat begin dit jaar werd opgericht, investeerde ondertussen al in laadpalen, deelwagens en zonnepanelen. “Leuk weetje: Erfgoed Blankenberge koos als koosnaampjes voor de deelwagens Kadol, Klakke en Dokus uit een lange lijst van lapnamen van Blankenbergse vissers uit het verleden.”
The post Klimaatbedrijf Blankenberge draait op volle toeren: al ruim 1.200 aandelen verkocht appeared first

Lees meer »

Bedrijven maken deal om samen glasvezel te leggen in Vlaanderen: “Snellere uitrol met minder werken”

Telecombedrijven Telenet, Proximus, Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een document ondertekend met daarin de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke samenwerking. Dat maken ze donderdagavond bekend in een persbericht. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot “een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken”.

Lees meer »

LIVE F1. Gefrustreerde Verstappen schiet met scherp op eigen team: “We zitten niet op dezelfde golflengte”

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen – die ‘not amused’ is – start vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor

Lees meer »

Céline Dion zingt vanop de Eiffeltoren voor het eerst sinds diagnose van stiff-person-syndroom tijdens openingsceremonie Olympische Spelen

Het gonsde van de geruchten dat Céline Dion zou optreden op de Olympische Spelen, en de geruchten bleken waarheid. En hoe! Vanop de Eiffeltoren sloot de Canadese zangeres de openingsceremonie van de Olympische Spelen af. Het is de eerste keer dat Dion op het podium staat sinds ze naar buiten bracht dat ze aan het stiff-person-syndroom lijdt.

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »