Donald Trump verscherpt toon tegenover migranten: “Het zijn geen mensen, het zijn dieren”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft tijdens een campagnetoespraak in Michigan zijn toon tegenover migranten en zijn tegenstander, president Joe Biden, nog verscherpt. Hij zei dat Biden met zijn immigratiebeleid een “bloedbad” aanricht, en noemde illegale migranten “dieren”.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat gebeurde er achter de schermen bij de veiligheidsdiensten na mail aan Waalse scholen over “dag vol terreur”?

"11 april om 10 uur zal een dag vol terreur zijn voor jullie." Dat is de mail die een dertigtal scholen gisterennamiddag ontving. Paniek volgde, net als een crisiscommunicatie van het Nationaal Crisiscentrum in de late avond. Pas ’s morgens kon er opgelucht ademgehaald worden: de dreiging was "ongeloofwaardig" en "onwaarschijnlijk". Een reconstructie van wat er zich al die uren

Lees meer »

Nabestaanden van vermoorde huisarts Patrik Roelandt krijgen dan toch schadevergoeding: “Morele overwinning tegen het kwaad”

Bijna negen jaar na de moord op haar man zal de weduwe van dokter Patrik Roelandt dan toch een schadevergoeding ontvangen van dader Danny Samyn. Naast zijn veroordeling tot 30 jaar cel besloot de rechter dat Danny ook een schadevergoeding van 310.000 euro moest betalen aan de nabestaanden van zijn slachtoffer, maar daar kwam niets van in huis. Door een

Lees meer »

Vier horecazaken in Leuven in één week moeten sluiten door muizenplaag: “Dit gaat over meer dan twee keuteltjes”

Na een controle van het FAVV zijn in Leuven deze week vier zaken moeten sluiten, omdat er sporen van muizen gevonden zijn. Eerder gebeurde hetzelfde al eens, in zes andere restaurants en cafés. “Het is makkelijk nu met de vinger naar de horeca te wijzen”, zegt Kevin Vanderauwera, voorzitter van Horeca Leuven. “Maar het probleem is veel complexer.”

Lees meer »

Klein geschut versus grote kanonnen: wie zijn de vier Belgische tennisdames die Team USA bekampen? “Angst is niet het juiste woord”

Als dat maar niet op een ‘afslachting’ uitdraait: de beste Belgische tennisdames in de kwalificaties van de Billie Jean King Cup cirkelen rond de 300ste plaats op de wereld en staan tegenover Team USA met kanonnen uit de top-30. Wie zijn de vier speelsters die zich ‘opofferen’ voor België? “Postief of negatief, we kunnen veel leren uit deze wedstrijden.”

Lees meer »

Twee maanden rijverbod en boete voor dronken vrachtwagenchauffeur: “Straf kan niet streng genoeg zijn”

Zwalpend met zijn auto reed een 36-jarige automobilist in Meulebeke een paaltje aan. Zijn auto kon even later leeg aangetroffen worden. De Kortrijkse politierechter veroordeelde de man, beroepshalve een vrachtwagenchauffeur, tot een rijverbod van twee maanden en een boete van 800 euro. “De straf kan niet zwaar genoeg zijn”, was hij streng voor zichzelf.
The post Twee maanden rijverbod en

Lees meer »

Nu faillissement van Van Hool een feit is: welke werknemers blijven aan boord? Wat met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? En verdwijnt de merknaam definitief?

Na bijna een maand onduidelijkheid is busbouwer Van Hool nu officieel failliet verklaard. Dat oordeelde de ondernemingsrechtbank van Mechelen maandagochtend. Maar wat brengt de toekomst nu voor het bedrijf? Wat gebeurt er met de werknemers? Wie kan weer aan de slag? Wat gebeurt er met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? En blijft de merknaam ‘Van Hool’ bestaan?

Lees meer »

Waardamse boer blijft in de cel voor moord op zijn twee dochters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 45-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van dubbele moord. Tijdens een moeilijke echtscheiding bracht Chris V. zijn beide dochters om het leven.
The post Waardamse boer blijft in de cel voor moord op zijn twee dochters appeared first on KW.be.

Lees meer »