Donald Trump verscherpt toon tegenover migranten: “Het zijn geen mensen, het zijn dieren”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft tijdens een campagnetoespraak in Michigan zijn toon tegenover migranten en zijn tegenstander, president Joe Biden, nog verscherpt. Hij zei dat Biden met zijn immigratiebeleid een “bloedbad” aanricht, en noemde illegale migranten “dieren”.

 

Meer krantenkoppen in België

Ikea ontkent Greenpeace-rapport: “We aanvaarden geen hout uit beschermde oerbossen in onze producten”

De Zweedse meubelketen Ikea is het niet eens met het beeld dat in het onderzoek van Greenpeace over de keten wordt geschetst. Volgens Greenpeace halen bedrijven die voor Ikea produceren, hout uit enkele van de laatste Europese oerbossen in Roemenië. “We kunnen duidelijk stellen dat we het gebruik van hout uit beschermde oerbossen in geen gevallen in onze producten accepteren”,

Lees meer »

Te koop: landgoed met wijndomein én microklimaat: “Er zijn al gesprekken met kandidaat-kopers”

Wijndomein Ten Kapittelberg in Herselt staat te koop. Voor net geen 1,5 miljoen euro kan het van u zijn. Vastgoedmakelaar Christies Real Estate voert gesprekken met enkele kandidaat-kopers. In 2019 onderhandelden Kempens Landschap en provincie Antwerpen nog over de aankoop van het domein, maar dat draaide toen op niets uit. “Het zou jammer zijn als de volgende eigenaar de wijnstokken

Lees meer »

Leider van Britse partij Reform UK roept kandidaten op zich te gedragen na avondje stappen: “Gebruik in godsnaam geen sociale media”

Na een aantal incidenten heeft de leider van de Britse rechts-populistische partij Reform UK, Richard Tice, zijn kandidaten opgeroepen tot terughoudendheid na een avondje stappen. Kandidaten voor de komende lokale verkiezingen zouden geen berichten op sociale media moeten plaatsen als ze alcohol hebben gedronken om “ongepaste” opmerkingen te voorkomen, zei Tice maandag in Londen.

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA. Witsel wordt in de strijd gegooid, Vermeeren blijft (voorlopig?) op de bank

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Zal de kiezer Conner Rousseau witwassen?

Conner Rousseau (Vooruit) is terug. Hij is lijstduwer voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen. Hij lijkt zijn racistische en seksistische uitspraken te hebben verteerd, al moet volgens de partij de kiezer maar oordelen over zijn lot en dan is alles mogelijk.

Lees meer »

Seppe Nobels uit ‘Restaurant misverstand’ stevende af op een burn-out: “Ik combineerde vaak drie, vier voltijdse jobs”

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n

Lees meer »

Kunstige ontdekkingsreis in Koetshuis in Waregem

Op vrijdag 19 en 26, zaterdag 20 en 27 en zondag 21 en 27 april exposeren Madie Lannoy (creaties in klei), Wivine Van Maelzaeke (schilderkunst) en Paul Gheskiere (fotografie) in Het Koetshuis in Park Baron Casier in de Stationsstraat 34 in Wareegem. De tentoonstelling is telkens gratis te bezoeken van 14 tot 18.30 uur.
The post Kunstige ontdekkingsreis in Koetshuis

Lees meer »

Aardappelboer blijft langer achter de tralies voor moord op beide dochtertjes

Chris Vanhaverbeke (44) blijft twee maanden langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagochtend. De Waardamse landbouwer verblijft sinds november 2022 in de gevangenis nadat hij zijn beide dochtertjes thuis verstikte. Eind februari werd de veertiger nog voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor partnergeweld.

Lees meer »