Dode en tientallen gewonden na zware aardbeving bij Taiwan

Bij een zware aardbeving in de buurt van Taiwan zijn zeker één dode en tientallen gewonden gevallen. Taiwan, Japan en de Filipijnen kondigden woensdagochtend een tsunamialarm af, maar dat gevaar zou intussen geweken zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Dubbel zoveel mannen als vrouwen krijgen mondholtekanker: “Ook de e-sigaret verhoogt het risico”

In 2022 kregen 1.100 Belgen de diagnose van mondholtekanker. Mannen worden dubbel zo vaak als vrouwen getroffen. “In een vroeg stadium geeft deze kanker weinig klachten”, weet professor dr. Sandra Nuyts (UZ Leuven). Hoe kun je de ziekte dan vaststellen? Welke triggers zijn er nog, naast roken en alcohol? En zijn de overlevingskansen gunstig? Nuyts: “Een vroege opsporing is cruciaal.”

Lees meer »

LIVEBLOG ARSENAL-ASTON VILLA. Kan Arsenal, met Trossard, profiteren van uitschuiver Liverpool tegen Tielemans en co?

Rode Duivels Leandro Trossard en Youri Tielemans kijken elkaar in de ogen in het Emirates Stadium. The Gunners kunnen, dankzij de uitschuiver van Liverpool, alleen aan de leiding komen in de Premier League. Aston Villa en Youri Tielemans hebben de winst evenzeer nodig om mee te blijven doen voor een plaats in de Champions League. Volg de match op de

Lees meer »

Zotte Maandag krijgt herbruikbare bekers

Horecazaken die een buitenbar runnen tijdens de festiviteiten rond Zotte Maandag zullen herbruikbare bekers moeten gebruiken. Om de horeca daarbij te steunen, keurde de gemeenteraad een nieuw subsidiereglement goed.
The post Zotte Maandag krijgt herbruikbare bekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na heisa over ‘Natalia & Astrid: back to reality’: Astrid Coppens voor het eerst weer op tv in ‘Het perfecte plaatje’

“Ik heb nog nooit zoveel stress gehad voor een programma.” Astrid Coppens (41) heeft in ‘Het perfecte plaatje’ haar grenzen stevig moeten verleggen. Het is de eerste keer dat ze weer op het scherm komt sinds ‘Astrid & Natalia: back to reality’ werd stopgezet vanwege de heisa rond het programma. En ook dit keer kon ze haar olifantenhuid goed gebruiken

Lees meer »

Seppe Nobels uit ‘Restaurant misverstand’ stevende af op een burn-out: “Ik combineerde vaak drie, vier voltijdse jobs”

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n

Lees meer »

Wat als Iran echt Israël aanvalt: welke doelwitten viseert het? En wat betekent nog een nieuwe oorlog voor ons?

Een Iraanse aanval op Israël kan nu werkelijk elk moment plaatsvinden, zo waarschuwen de VS. Er zou een wraakactie op til zijn voor een door Israël gedode Iraanse generaal. Nu het kruitvat in het Midden-Oosten écht op springen staat: over wat voor aanval gaat het? En wat betekent nóg een oorlog voor ons? Gaan de prijzen stijgen? Midden-Oostenexpert Erwin van

Lees meer »