Dode en tientallen gewonden na zware aardbeving bij Taiwan

Bij een zware aardbeving in de buurt van Taiwan zijn zeker één dode en tientallen gewonden gevallen. Taiwan, Japan en de Filipijnen kondigden woensdagochtend een tsunamialarm af, maar dat gevaar zou intussen geweken zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: “99 procent van Iraanse projectielen afgeweerd” – Israëlisch luchtruim weer open

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

Europees Parlement stemt vandaag over migratiepact: wat betekent dat voor België? 5 vragen aan Hendrik Vos

Het nieuwe migratiepact wordt na jarenlange onderhandelingen vandaag goedgekeurd door het Europees Parlement. Of kan het nog worden geblokkeerd? Wat betekent het akkoord voor ons land? En hoe zal het de instroom van asielzoekers veranderen? “In de praktijk zijn er maar weinigen die hier écht in geloven”, zegt professor Europese politieke Hendrik Vos (UGent).

Lees meer »

“‘Slaapwel en tot morgen’ zei ze nog, maar er is geen morgen meer”: slachtoffer brand belde uur voor haar dood nog met vriendin

Lydia G., die woensdagavond overleed bij een woningbrand in Ronse, heeft een uur voor het drama nog gebeld naar Cécile, haar vriendin. “Ze was half in paniek, ik hoorde haar vriend roepen dat hij honger had”, getuigt Cécile. “Ze belde me dagelijks en leefde met ons mee. Dat ze nu dood is, kan ik amper geloven.” Haar partner C.D.C. werd

Lees meer »

Taylor Swift zet zelf eigen muziek weer op TikTok

Taylor Swift heeft haar muziek weer op video-app TikTok geplaatst, dat meldt de Britse zakenkrant ‘Financial Times’. Een selectie van haar nummers is weer te gebruiken. Begin februari haalde muzieklabel Universal Music Group de muziek van Swift en andere artiesten van TikTok na mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst.

Lees meer »

Akkoord over oprichting overgangsraad in Haïti

De politieke leiders in Haïti hebben overeenstemming bereikt over de vorming van een presidentiële overgangsraad voor 22 maanden die moet zorgen voor het herstel van de orde. Het Caribische land wordt geteisterd door politieke instabiliteit en bendegeweld.

Lees meer »

Branko uit ‘Boer zkt vrouw’ breekt zijn vaders hart: “Ik ben nooit tegen de geaardheid van mijn zoon geweest”

“Ik heb mijn papa al drie jaar niet meer gehoord of gezien.” Vorige week haalde ‘Boer zkt vrouw’-kandidaat Branko uit naar zijn vader, die z’n geaardheid niet zou willen accepteren. Maar dat klopt niet, vertelt een bijzonder aangedane Carl Klockaerts aan HLN. Hoe reageerde hij dan wel op de coming-out van z’n zoon? En waar is het volgens hem misgelopen?

Lees meer »

T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.
The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs

Vrijdag kwam Harm Vanhoucke als vierde over de streep in de vierde editie van de Classic Grand Besançon Doubs, een Franse eendagskoers van het UCI-niveau 1.1. De overwinning was voor het Franse klimtalent Lenny Martinez. Voor de Fransman is het al zijn derde seizoenszege.
The post Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.
The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »