Dader van schietpartij in Finse school is amper 12: “Op die leeftijd begrijpen ze niet dat hun daden permanente gevolgen hebben”

Schokkende feiten in Finland: bij een schietpartij in een basisschool nabij hoofdstad Helsinki is gisterochtend een 12-jarig kind overleden. Nog twee klasgenoten zijn in kritieke toestand. De dader? Eveneens een 12-jarige.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag bij Celine’s Hoevezuivel: “Yoghurt en ijs met echt fruit”

De productie en verkoop van hoeveproducten zit in de lift en dat ziet ook Celine Le Moine (27) uit Beernem. Samen met haar partner Joost Gailliaert (31) werkt ze op de boerderij van Joosts ouders. Daar opent ze dit weekend ook haar hoevewinkel.
The post Opendeurdag bij Celine’s Hoevezuivel: “Yoghurt en ijs met echt fruit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert

Lenteweer of niet, Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor haar jaarlijks lenteconcert. Er is onder leiding van dirigent Kristof Casier heel hard gewerkt om een editie te brengen die iedere liefhebber van harmoniemuziek kan bekoren. Onder het thema ‘Harmony in the Mountains’ wordt op zaterdag 20 april om 20 uur uitgepakt met een uniek concert in de grote zaal van Mandelroos.

Lees meer »

Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam”

Na grondige opfrissingswerken heropent restaurant Piadza in hartje Tielt donderdag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerders Valerie Braekevelt (46) en Bob Danneels (50), die precies twintig jaar bezig zijn, gaat het om het begin van een nieuw hoofdstuk. Al benadrukt het koppel dat de eigenheid van Piadza behouden blijft. We gingen een kijkje nemen.
The post Piadza heropent met compleet nieuwe

Lees meer »

“Een van de redenen waarom extreemrechts groeit, is net door verkrampte reacties als die van de Brusselse burgemeesters”

De Brusselse burgemeesters voeren stevig campagne voor extreemrechts. Ze hebben gezorgd dat ijle verwijzingen naar de cancelcultuur gestaafd kunnen worden met een helder voorbeeld waarmee onder meer de Hongaarse premier en Poetin-sympathisant Viktor Orban, Brexit-aanstoker Nigel Farage en de voor rassendiscriminatie veroordeelde Fransman Eric Zemmour nog lang kunnen uitpakken. Gezien hun expertise in keet schoppen, zijn ze duidelijk niet voor

Lees meer »

Vijfennegentig banen op de tocht bij Beaulieu International Group in België

De bedrijfseenheid ‘Floor Solutions’ van de Beaulieu International Group uit Waregem wil de productie- en verkoopactiviteiten van matten stopzetten, net als de productie van luxe vinyltegels. Dat werd donderdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. Daardoor dreigen tot 95 banen in ons land te verdwijnen. Ook in Polen wordt de matten-afdeling van Beaulieu opgedoekt.

Lees meer »

Brugse Buitenspeeldag is ook startmoment voor Buitenspeeljaar

Woensdag vonden er naar aanleiding van Buitenspeeldag ook in Brugge enkele leuke activiteiten plaats. Op de Burg stond er een pumptrack, op de Balkonrotonde een reuzendoolhof en op Daverlo een Adrenalator, een toestel met twee loopbanden in tegengestelde richting.
The post Brugse Buitenspeeldag is ook startmoment voor Buitenspeeljaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden niet verrast door dreigend jobverlies bij Beaulieu in Wielsbeke

De afdeling Flooring Solutions van de Waregemse Beaulieu International Group wil de productie van matten en vinyltegels in Wielsbeke stopzetten. Door die beslissing dreigen tot 95 werknemers hun job te verliezen. De vakbonden zijn allerminst verrast.
The post Vakbonden niet verrast door dreigend jobverlies bij Beaulieu in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »