Drie leerlingen gewond bij schietpartij op Finse school

In Finland zijn 3 leerlingen gewond geraakt bij een schietpartij op een school in Vantaa, vlak bij de hoofdstad Helsinki. Een verdachte is opgepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Heleen en Robbie runnen therapeutische ezelboerderij in Deerlijk: geniet van hapje en drankje in de Donkibar

Heleen De Wulf en Robbie Courtens organiseren op vrijdag 31 mei hun jaarlijkse Donkibar in de therapeutische ezelboerderij Elza en Valère in Deerlijk, die ze samen runnen in de Oude Heerweg in Sellewie. Genietend van een hapje en een drankje maak je er kennis met de doelstellingen en werking van de vzw.
The post Heleen en Robbie runnen therapeutische

Lees meer »

In geen tijd opende Vlaamse ondernemer (25) meer dan 20 winkels. Maar nu is het al over en uit: “Wellicht zal ik mijn geld nooit zien”

Met veel poeha aangekondigd, in geen tijd 25 eigen winkels en de droom van een vestiging op de Champs-Elysées. Maar de expansiedrang van Jacob’s Conceptstore en zijn ambitieuze jonge stichter Thomas Nouws (25) blijkt toch te groot. Dinsdag vroeg de keten met uniek cadeauconcept het faillissement aan. “Ik heb nog duizend euro inkomsten van Moederdag te goed, geld dat ik

Lees meer »

België gaat 30 F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne voor 2028

België gaat voor 2028 30 F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne. Dat heeft federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) gezegd tegen RTL. De aankondiging komt er in het kader van een bezoek van de Oekraïense president Zelenski aan ons land vandaag. Daarmee wil hij extra steun vragen voor zijn land in de oorlog tegen Rusland. De eerste toestellen worden eind

Lees meer »

Hoe Harry en Meghan blijven spoken in het Britse koningshuis: “Daardoor kunnen William en Charles geen hulp inschakelen”

De ziektes van koning Charles (75) en prinses Kate (42) veroorzaken een nijpend personeelstekort in de Britse koningshuis. Andere familieleden staan klaar om in te springen en meer officiële taken te vervullen. Zo maakten prinsessen Beatrice en Eugenie deze week een goeie beurt op een tuinfeest in Buckingham Palace. Maar “de geest van Harry en Meghan” verhindert dat zij als

Lees meer »

Miljoenen mensen wonen begrafenis van Iraanse president Raisi bij

In de Iraanse hoofdstad Teheran zijn miljoenen mensen toegestroomd voor de rouwdienst voor de verongelukte Iraanse president Ebrahim Raisi. Dat zegt de Iraanse staatstelevisie. De religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, leidde bij het begin van de ceremonie woensdag een gebed bij de doodskisten van de slachtoffers van het ongeval.

Lees meer »

UGent gaat einde maken aan bezetting: “Grenzen van redelijkheid en legitiem protest zijn ver overschreden”

De UGent zal een einde maken aan de bezetting door ruim 300 pro-Palestijnse activisten van een universitair gebouw en de omgeving rond het rectoraat. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan Belga. Vrijdagochtend hebben enkele activisten het rectoraat betreden en trokken ze door bureaus. Daarbij zijn strubbelingen ontstaan met veiligheidsagenten en UGent-personeel.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Poetin wil niet onderhandelen met Zelensky: “Hij heeft geen legitimiteit meer” – Kiev: Russisch offensief in Charkiv gestopt

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Poetin wil echter niet onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv te hebben gestopt. De Oekraïners zouden zelfs het

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record, dé zwaarste filemaand ooit, blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo

Lees meer »