30-tal bewoners geëvacueerd bij brand in Europacentrum in Oostende

In Oostende is dinsdagavond laat brand uitgebroken in een appartement op de 18de verdieping van het Europacentrum. Een 30-tal mensen werd daardoor preventief geëvacueerd. Zij konden na de bluswerken terug huiswaarts keren. De bewoners van de getroffen flat moeten voorlopig elders onderdak zoeken.

De brand ontstond even na 23 uur op de 18de verdieping van het appartementsgebouw. Wellicht stond een verwarmingselement te dicht bij de gordijnen, waardoor die laatste vuur vatten. De toegesnelde brandweer had de situatie relatief snel onder controle, maar door de rookontwikkeling werd toch meteen beslist om tot evacuaties over te gaan. Een 30-tal mensen moest daardoor het gebouw verlaten in afwachting van een verdere controle van de brandweer. Na een uurtje konden ze terug huiswaarts keren.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) was ondertussen ter plaatse gekomen om poolshoogte te nemen, maar door het snelle ingrijpen van de hulpdiensten was het gevaar snel geweken. De twee bewoners van het getroffen appartement kregen in de ambulance de nodige verzorging omdat ze rook hadden ingeademd. Zij moesten de nacht elders doorbrengen. Er moet nog bekeken worden hoe groot de schade in hun flat precies is en wanneer ze terug kunnen keren. (MM)

The post 30-tal bewoners geëvacueerd bij brand in Europacentrum in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen

Het stadsbestuur geeft binnenkort groen licht voor het parken- en pleinenplan van schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA). “Met kleine aanpassingen kunnen we het verschil maken naar leefbaarheid en veiligheid”, luidt het. Het is voor het eerst dat er zo’n parkenplan komt.
The post Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik het WK weer zou winnen, zou ik het helemaal anders aanpakken”: Luca Brecel ondanks ‘Messi-toestanden’ klaar voor Sheffield

Luca Brecel (WS 4) zakt eind deze week naar het Engelse Sheffield af om er in de mythische Crucible zijn wereldtitel snooker te verdedigen. In Bilsem-Stokkem kijkt hij vooruit en blikte hij terug op het voorbije jaar. “Het was allemaal een beetje te veel op het vlak van alle aandacht. Ik heb dat niet goed aangepakt en me te veel

Lees meer »

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde tijd het doek over ‘James de musical’: “Liveshows in Lotto Arena worden een afscheid”

Jammer nieuws voor de fans van ‘James de musical’. Ondanks drie succesvolle seizoenen stopt televisiemaker James Cooke (39) voorlopig met het programma. Volgens Play om ruimte te maken voor iets anders, maar er zit meer achter, vertelt Cooke tijdens de laatste repetities voor z’n Lotto Arena-shows, die HLN exclusief kon bijwonen. Hij licht ook alvast een tipje van de sluier

Lees meer »

Jari Belpaire van Jong Male: “Nog drie finales betwisten”

Tegen een nooit te onderschatten Veurne leden de jongens van de Brieversweg een zware nederlaag. De 5-1-eindcijfers geven geen exacte weergave van het gebeuren, want Jong Male werd het slachtoffer van omstandigheden.
The post Jari Belpaire van Jong Male: “Nog drie finales betwisten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotelscholen laten kinderen kennismaken met ‘kookscouts’: “Misschien ontdekken ze hun roeping voor de horeca”

De hotelscholen van Antwerpen, Brugge, De Panne en Kortrijk zijn gestart met een project genaamd ‘kookscouts’. Kinderen en tieners kunnen zo spelenderwijs kennismaken met koken op woensdagnamiddagen en in vakantieperiodes. De eerste editie gaat alvast van start met 66 deelnemers. Het project moet op die manier jong culinair talent sneller ontdekken.

Lees meer »

Pochettino waarschuwt “kinderen” van Chelsea na ontluisterend tafereel: “Wie dit nog eens doet, buiten”

Is de Premier League in de ban van Cole Palmer (21) na zijn vier goals maandagavond tegen Everton (6-0), dan smult de media van de even opzienbarende als wansmakelijke penaltyrel die de match ontsierde. Zowel Nicolas Jackson als Noni Madueke eisten de bal op, terwijl Palmer de vaste penaltynemer van de Chelsea is. Mauricio Pochettino reageerde na afloop furieus. “Dit

Lees meer »