“We moeten De Croo en zijn ministers zo snel mogelijk buitensjot­ten”: Bart De Wever (N-VA) herhaalt premierambitie

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt PS-collega Paul Magnette niet geschikt als premier “aangezien je hem niet kan vertrouwen”. Dat zegt De Wever in een interview met het weekblad Humo. De N-VA-voorzitter wil zelf het premierschap opnemen indien zijn partij de grootste in een nieuwe federale coalitie zou worden. “We moeten De Croo en zijn twintig ministers zo snel mogelijk buitensjotten.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Het nieuwe recreatieve ponton dat werd ingehuldigd tijdens de Big Jump aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in De Panne is bedoeld als ideale uitvalsbasis voor watersportactiviteiten (kajakken, suppen…).
The post Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen voert strijd met zichzelf, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

KIJK. Deelneemster schoonheidswedstrijd onthult dat ze slachtoffer werd van huiselijk geweld. En dat dader in het publiek zit

Opmerkelijk moment tijdens de verkiezing van Miss Kansas in de Verenigde Staten. Toen kandidate Alexis Smith (25) gevraagd werd naar haar ambities mocht ze verkozen worden, antwoordde ze dat ze een einde wilde maken aan “ongezonde en gewelddadige relaties”. Daarop onthulde ze dat ze zelf het slachtoffer was van huiselijk geweld. En dat de dader in het publiek zat.

Lees meer »

‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden Aarsele: “Jongeren zetten we centraal ”

Tijdens de kermis in Aarsele is er op kermiszondag traditioneel het wagenspel van de Toneelvrienden Aarsele. Deze keer spelen ze op zondag 4 augustus ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’, een stuk geschreven door Aarselenaar Hubert Lanckriet. Bijzonder dit jaar: zes van de negen gezichten op het toneel zijn nieuw.
The post ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort neemt geweldige start met Sting als ijzersterke headliner

Het Beach Festival in Nieuwpoort is vrijdag 19 juli met een knaller van start gegaan. De Noorse Dagny opende het festival en nam iedereen mee met haar ontwapenende enthousiasme. Oyesono, Billie Leyers – inderdaad, het zusje en dochter van – zette deze trend verder en liet de temperatuur nog enkele graden stijgen. Fantastic Negrito en de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve

Lees meer »

Nu prinses Elisabeth officieel afgestudeert aan Oxford: hoe ziet haar toekomst er precies uit?

“Ze is heel bedachtzaam en ze neemt haar werk heel serieus.” Na een bacheloropleiding van drie jaar studeert prinses Elisabeth dinsdag af aan de universiteit van Oxford. Veel tijd om te bekomen heeft onze kroonprinses echter niet, want de 22-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt binnenkort verwacht op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Maar hoe zien de

Lees meer »