Bart De Wever herhaalt oproep om leger in te zetten voor bewaking: “Angst en bezorgdheid bij Joodse gemeenschap in Antwerpen”

Antwerps burgemeester Bart De Wever pleit er opnieuw voor om het leger in te zetten om Joodse instellingen zijn stad te bewaken. De oproep kreeg eerder geen gehoor bij de federale regering. Hij herhaalde zijn pleidooi in "De ochtend" op Radio 1: "Ik vind het onbegrijpelijk dat Defensie nog steeds niet wordt ingezet."

Meer krantenkoppen in België

Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene

De Tomidi, het zeilschip van wereldzeiler Staf Versluys, komt voorlopig toch niet naar Bredene. De gemeenteraad besliste in maart om de schenking van het zeiljacht te aanvaarden, maar de gouverneur vernietigde die beslissing op vraag van oppositiepartij Alternatief24.
The post Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op oude beelden: “Feiten zijn verjaard”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op oude beveiligingsbeelden, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse ‘Vanity Fair’. De beelden zijn uit 2016.

Lees meer »

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Hugo Sigal krijgt maar 600 euro pensioen: “We betaalden geen sociale zekerheid, ik was me van geen kwaad bewust”

Op 17 mei komt de nieuwe single van Hugo Sigal (76) uit, ‘Saint-Tropez’, waarin hij zijn liefde voor de mondaine stad aan de Côte d’Azur bezingt. De plek waar hij decennialang op vakantie ging met zijn vrouwtje Nicole. Aan reizen gaf het koppel graag geld uit, maar sinds Nicole’s overlijden in 2022 reist Hugo alleen of met vrienden en familie.

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »