Prioriteit: een bestand in de Gazastrook

19:34 Israël zegt een oorlog op meerdere fronten te voeren. De ongeziene aanval op een Iraans consulaat in Syrië leidt de aandacht af van de echte opdracht: een staakt-het-vuren in Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu”

Op zaterdag 3 augustus vindt traditioneel een nieuwe editie van de streekbieravond plaats. Intussen is de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele alweer aan de 21ste editie van haar klassieker toe. Ook de kindernamiddag krijgt een vervolg.
The post Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter wordt in 10 dagen reservist in het leger: “Als ik één type spier heb getraind tijdens mijn opleiding, dan is het die van mijn wenkbrauwen”

Je leert nuttige dingen in het Belgisch leger. Onze reporter Kasper Goossens is blij dat hij de opleiding tot reservist heeft gevolgd. Toch leek die tiendaagse militaire opleiding ook vaak op een missie naar Absurdistan. “Mocht een geschiedkundige morgen bovenspitten dat Kafka ooit Belgisch militair is geweest, ik zou er niet van schrikken”, schrijft hij.

Lees meer »

“Een grote herdenking zou ze niet gewild hebben”: precies één jaar geleden verloor Martine Tanghe strijd tegen kanker

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

Oproep | Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog?

Sommigen gebruiken het om hun reisplannen uit te leggen aan hun kinderen, anderen om hun vrienden wegwijs te maken in de politiek. Ook Powerpoint-party’s zijn populair. Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog? Laat ons weten hoe u een duffe kantoortool inschakelt voor fijnere doeleinden dan de presentatie van de nieuwste jaarresultaten, via het contactformulier hieronder.

Lees meer »

Alle gecoöpteerde senatoren zijn bekend, alleen Vooruit vaardigt niemand af

Nu ook Vlaams Belang heeft bevestigd dat voormalig Kamerlid Hans Verreyt wordt voorgedragen als gecoöpteerd senator zijn alle namen van de gecoöpteerde senatoren bekend. Alleen de Vlaamse socialisten van Vooruit vaardigen geen gecoöpteerde senator af; partijvoorzitter Conner Rousseau had dat beloofd omdat hij zo wil duidelijk maken dat de Senaat beter wordt afgeschaft.

Lees meer »

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

“Hier raakt niemand meer binnen of buiten”: Frankrijk maakt van Olympische Spelen meest beveiligde evenement ooit

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »