Prioriteit: een bestand in de Gazastrook

19:34 Israël zegt een oorlog op meerdere fronten te voeren. De ongeziene aanval op een Iraans consulaat in Syrië leidt de aandacht af van de echte opdracht: een staakt-het-vuren in Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort eindelijk verhoging van maaltijdcheques van 8 naar 10 euro? Zoveel verschil maakt het voor jou

Worden je maaltijdcheques binnenkort van 8 naar 10 euro verhoogd? Een petitie van de liberale vakbond ACLVB die daarvoor pleit, werd ondertussen al 24.000 keer ondertekend. “Het bedrag van de maaltijdcheques is al sinds 2016 niet meer verhoogd, terwijl voeding in die periode 38% duurder werd.” Maar wat is de kans dat zo’n verhoging er effectief komt? En welk effect

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Stemtest of niet: in het stemhokje staat u er alleen voor

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe stemtesten een verrijking kunnen zijn, maar geen stemadvies. “Als zoekende kiezer heb ik me op een trits stemtesten gestort. Intussen begin ik te twijfelen aan mijn geestelijk gezondheid,

Lees meer »

“Hij probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen”: mogelijke poging tot ontvoering van vijf maanden oude baby

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van een vijf maanden oude baby. De politie pakte een 30-jarige verdachte op, maar die werd voorlopig opnieuw vrijgelaten. “Die man probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen terwijl zijn twee kompanen in een witte bestelwagen op de uitkijk stonden”, vertelt de tante van het

Lees meer »

Gianni Vermeersch, geliefd bij ploegmaats, minder bij concurrenten: “Op de fiets ben ik een pitbull, naast de koers een schoothondje”

Tijdens de Ronde van Vlaanderen noemden de VRT-commentatoren zijn naam meer dan vijftig keer. Tijdens Parijs-Roubaix liet Gianni Vermeersch (31) nog vaker van zich horen en eindigde zesde. Een interview met de West-Vlaming van Alpecin-Deceuninck, die van onschatbare waarde is voor ‘MVDP’ maar laag scoort in de populariteitspolls van het peloton. “Ik heb wakker gelegen van mijn imago.”

Lees meer »

Molenaar Hubert Goethals (87) uit Wakken overleden: “Wist op eigen houtje de molen te beschermen”

Dinsdag is Hubert Goethals overleden. De 87-jarige Wakkenaar was eigenaar van de Goethalsmolen en gekend en geliefd bij verschillende verenigingen. “Hij wist een grote subsidie binnen te halen bij de minister om de molen te beschermen”, vertelt burgemeester Koenraad Degroote.
The post Molenaar Hubert Goethals (87) uit Wakken overleden: “Wist op eigen houtje de molen te beschermen” appeared first on

Lees meer »

Baggerwerken voor bouw nieuwe Scheldetunnel gestart

In Antwerpen zijn de baggerwerken voor de nieuwe Scheldetunnel gestart. De bouwheer baggert eerst een tijdelijke vaargeul in de bodem van de Schelde, zodat schepen tijdens de werken kunnen blijven doorvaren. Daarna wordt een sleuf gegraven voor de tunnel die er moet komen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Scheldetunnel tegen 2030 in gebruik genomen.

Lees meer »

Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden”

Vorig jaar, op dinsdag 18 april 2023, knipte gewezen burgemeester Ruth Vandenberghe het lint door tijdens de officiële opening van patron. in de Burgemeester Reynaertstraat. “Waarvan ik het meest heb genoten afgelopen jaar? Zien hoe de mensen zich hier amuseren”, zegt uitbater Ibn Demanet.
The post Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »