Voor Team 2030 moet fietsveiligheid weer een prioriteit zijn

De oppositiepartij Team 2030 pleit voor een maximaal behoud van de fietsstraten in Wervik en Geluwe. Het kartel van lijsttrekker Bert Verhaeghe vindt dat het lokaal bestuur weinig ambitie toont om met visie en durf het verschil te maken voor kinderen en jongeren die met de fiets of te voet naar school of naar hun vereniging gaan. “Fietsveiligheid moet weer een prioriteit zijn”, zegt Bert.

“In veel gemeenten en steden is de Week van de Mobiliteit (elk jaar van 16 tot 22 september, red) en de start van het nieuw schooljaar een moment om fiets- en verkeersveiligheid in het algemeen met leuke, kindvriendelijke acties in beeld te brengen. Onze stad blinkt hier uit in afwezigheid. Uitgezonderd enkele Facebookposts, met bijna enkel realisaties van het Agentschap Wegen & Verkeer op de gewestwegen en zaken die nog opgestart werden met het vorig bestuur, hebben we vanuit de stad niets gezien. Het lijkt erop dat fietsveiligheid gewoon niet meer op de politieke agenda staat. Het is geen prioriteit en krijgt onvoldoende aandacht.”

“Als Team 2030 blijven wij volop achter het idee van de fietsstraten staan. Kinderen zouden vanaf tien jaar zelfstandig naar school of naar hun hobby moeten kunnen fietsen. Dat moet de ambitie zijn voor onze stad. Een verkeersvisie met durf. Voor ons moeten de fietsstraten ook nier per se uitgebreid worden, maar dit mag ook geen taboe zijn: De kern van de zaak voor Team 2030 is duidelijk: fietsers, en in het bijzonder jonge fietsers, mogen de straat innemen en de fietser is de maat voor de snelheid van het verkeer in het centrum. Dat is de politieke keuze die wij als Team 2030 willen maken.”

De vele fietsstraten zijn in april vorig jaar ingevoerd als een proefproject. Bijna anderhalf jaar later is de situatie nog altijd niet bestendigd. Ondertussen was er wel een bestuurswissel en dumpte Vooruit coalitiepartner Team 2030. Tom Durnez (CD&V) werd de nieuwe schepen voor Mobiliteit. (EDB)

The post Voor Team 2030 moet fietsveiligheid weer een prioriteit zijn is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De snaren zijn stil maar jouw melodie klinkt verder”: volle Sint-Salvatorskathedraal neemt afscheid van ereburgemeester Patrick Moenaert

In een volle Sint-Salvatorskathedraal heeft Brugge zaterdag afscheid genomen van voormalig burgemeester Patrick Moenaert. Vrienden en familie portretteerden hem als hardwerkende en ambitieuze burgemeester, maar vooral ook als goedlachse vriend en liefdevolle echtgenoot, vader en grootvader. “Je hebt gevochten als een leeuw en je hebt je rust meer dan verdiend.”

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Sporen van valpartij op elleboog bij Van Aert

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog of in onze livestream!

Lees meer »

“In de studio schelden politici elkaar uit, nadien lopen ze arm in arm naar buiten”: Stef Wauters en Caroline Fontenoy modereren ‘Het grote duel’ tussen De Wever en Magnette

Hoe de kiezer de kaarten ook zal schudden, de kans is groot dat Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) na 9 juni zullen moeten overeenkomen. En dus brengen tv-zenders VTM en RTL de twee tenoren nu al samen in ‘Het grote duel’. Moderatoren van dienst Stef Wauters en Caroline Fontenoy maken zich op voor spektakel én leggen uit

Lees meer »

“Met Deila langs de lijn was het in die bewuste fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”

Club Brugge kroonde zich gisterenavond voor de negentiende keer tot landskampioen. Het had evenwel ook helemaal anders kunnen aflopen voor blauw-zwart, want het afgekeurde doelpunt van Leonardo Lopes Da Silva zorgde voor heel wat controverse. “Met Deila langs de lijn was het in die fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”, aldus onze huisanalist

Lees meer »

Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café

Een 55-jarige man uit Koksijde riskeert drie maanden cel en een geldboete van 400 euro nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuid-Koreaanse CEO moet ex-vrouw een miljard dollar betalen

De Zuid-Koreaanse CEO van het conglomeraat SK Group moet een miljard dollar betalen aan zijn ex-vrouw. De rechtbank heeft donderdag geoordeeld dat zijn voormalige vrouw, wier vader eind jaren tachtig president was, heeft bijgedragen aan het opbouwen van zijn fortuin en daarom haar deel verdient. Het is de eerste keer dat een Zuid-Koreaanse rechter zo’n hoog bedrag eist bij een

Lees meer »