TERUGLEZEN GAZA. Hamas zal “geen enkel compromis” sluiten over eisen voor bestand in Gaza

Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 8 maart over de oorlog tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas. De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn State of the Union voor het Amerikaanse Congres zijn oproep herhaald tot een onmiddellijk staakt-het-vuren van zes weken in de Gazastrook. Hij drong er ook bij Israël op aan om meer te doen om humanitaire hulp binnen te laten. Intussen zijn de onderhandelingen in Caïro over een bestand in de Gazastrook voorlopig op niets uitgedraaid. 

Meer krantenkoppen in België

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ is het niet eens met uitslag en wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »

Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58

In het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag, donderdag, van 17 tot 20 uur een infomarkt over de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe. Aannemer wordt de NV Stadsbader uit Harelbeke. De werken zouden volgend jaar starten.
The post Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58 appeared

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Kamer in bibliotheek toont valrisico’s

In het kader van de Week van de Valpreventie pakt de gemeente Moorslede in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek uit met een opmerkelijk initiatief. In de bibliotheek werd een kamer nagebouwd waarin een aantal situaties worden gesimuleerd die aanleiding kunnen geven tot vallen.
The post Kamer in bibliotheek toont valrisico’s appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We willen Ari ál haar dromen laten beleven”: steunactie en sponsortocht moeten citytrip naar New York voor zestiende verjaardag mogelijk maken

Haar zestiende verjaardag in de schaduw van de wolkenkrabbers van New York City vieren: dat is de grote wens van Ari Castelein uit Izegem. De moedige meid lijdt aan de bijzonder zeldzame aandoening metachromatische leukedystrofie (MLD) en is sinds vorig jaar volledig afhankelijk van haar rolstoel. “Maar toch blijven we vooruit kijken”, zegt mama Leinie Vande Vijvere. “We willen Ari

Lees meer »

KIJK. Dochter Rumer deelt hartverwarmende moment tussen Bruce Willis en kleindochter Louetta

Rumer Willis (35) heeft voor Moederdag een videomontage gedeeld van haar tweejarige dochter Louetta. En daarbij kan grootvader Bruce Willis (69)zeker ook niet ontbreken. Op bovenstaande beelden is de acteur te zien terwijl hij zijn kleindochter op zijn schoot heeft. Hij geniet duidelijk van het moment. Ook zijn ex-vrouw en de grootmoeder van Louetta, actrice Demi Moore (61), is op

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Britse juf wiskunde heeft seks met twee minderjarige leerlingen en wordt ook zwanger: “Ze had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”

Een Britse onderwijzeres is schuldig bevonden aan seks met twee minderjarige jongens waar ze les aan gaf. Ontkennen was lastig vermits een van hen haar ook… zwanger gemaakt had. “Rebecca Joynes had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”, vertelde de leerling in kwestie. Op 4 juli valt het verdict in de strafmaat.

Lees meer »