Nieuwe Congolese premier heeft in België gestudeerd

De nieuwe Congolese premier Judith Suminwa Tuluka, de eerste vrouw op die post, heeft in België gestudeerd. Dat meldt het officiële Congolese persagentschap (ACP) dinsdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Na plotse annulatie van theatertour zonder verklaring: Els De Schepper kampte maanden met Long COVID

In september had Els De Schepper onrustwekkend nieuws: haar complete theatertournee werd uitgesteld. “Ik moet van de dokter minstens acht maanden herstellen en revalideren”, liet ze toen weten, zonder de medische oorzaak toe te lichten. Dinsdag deed de comédienne dat wel. Ze is opgelucht, weet eindelijk wat haar medisch probleem is en kondigde meteen ook de nieuwe data aan van

Lees meer »

“Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème van een gast”: Bernadette (75) heeft glansrol in tweede seizoen van ‘Nonkels’

Al 50 jaar is ze een vertrouwd gezicht bij de toneelkring ‘Meer Vreugde’ in Oostrozebeke, en al heel lang is ze een moederfiguur voor veel mensen in de theaterwereld. Met een glansrol in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ leert ook de rest van Vlaanderen nu eindelijk Bernadette Damman (75) kennen.
The post “Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème

Lees meer »

De Rolls-Royces drijven door de straten: Emiraten getroffen door nooit geziene regenval, en dat is deels hun eigen schuld

De Verenigde Arabische Emiraten en de buurlanden krijgen regen over zich heen die ze in geen 75 jaar zo intens gezien hebben. Er drijven Rolls-Royces door de straten, grootschalige evacuaties zijn afgekondigd, overheidsdiensten sluiten de deuren en toeristen zijn gestrand op het vliegveld. De verwachting is dat beterschap niet voor meteen is.

Lees meer »

KIJK. “Liefje, we zijn blijkbaar uit elkaar”: zes weken na live-bruiloft reageren Regi en Kristel op geruchten over hun scheiding

“Liefje, ik heb nieuws. We zijn blijkbaar uit elkaar”, zegt Kristel Hubeny tegen haar kersverse man Regi op een terrasje. Er zouden verschillende geruchten de ronde doen dat het koppel al uit elkaar is van voor hun grote trouw in Zuid-Afrika. “En ik zou ook nog onder contract staan bij jou”, voegt Kristel eraan toe. Regi kan zijn oren niet

Lees meer »

Kortrijks zonnepanelenbedrijf failliet: tientallen klanten zijn centen wellicht kwijt, ook hoevewinkel ‘t Dunehof uit Nieuwpoort bij gedupeerden

De faillietverklaring van Eltex, een zonnepanelenbedrijf gevestigd in Kortrijk en actief in Spanje en Italië, heeft niet alleen geleid tot het verlies van 35 banen, maar heeft ook tientallen klanten in onzekerheid achtergelaten, waarvan velen vrezen dat ze hun voorschotten op de installaties zullen verliezen. Amedée Sesier en Steffi Nowé, zaakvoerders van hoevewinkel ’t Dunehof uit Nieuwpoort, behoren tot de

Lees meer »

Van schouderklopje tot knuffel, aanrakingen kunnen fysiek en mentaal welzijn verbeteren: “Moeten we meer toepassen in de zorg”

Vrijwillige aanrakingen zoals een schouderklopje of een knuffel kunnen je mentaal en fysiek welzijn bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlands Herseninstituut en het Universitair Ziekenhuis Essen. "We zouden vaker aanrakingen moeten toedienen in de zorg", zegt Kelly Fredriksen, een van de onderzoekers. Al moeten die aanrakingen wel steeds met toestemming gebeuren.

Lees meer »

Kamer keurt verlenging levensduur jongste kerncentrales goed

De plenaire Kamer heeft donderdag de verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales met tien jaar goedgekeurd. De hervorming, misschien wel de meest besproken maatregel van de afgelopen legislatuur, schrijft voor dat Doel 4 en Tihange 3 ten laatste op 31 december 2037 sluiten.

Lees meer »

Emiraten droegen mogelijk zelf bij aan grote overstromingen: wat is ‘cloud seeding’, een techniek die ook China en VS gebruiken?

Een waterbom, vergelijkbaar met die in Verviers drie jaar geleden, heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) immense watersnood veroorzaakt. Al heeft de regering daar mogelijk zelf toe bijgedragen door vliegtuigen de lucht in te sturen om het weer te beïnvloeden. ‘Cloud seeding’ heet die techniek, maar wat is het precies?

Lees meer »

Els Ampe (ex-Open Vld) is na amper één dag haar lijstduwer in Antwerpen al kwijt: “Het is niet de partij die ik dacht te steunen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »

Fietspark voor bewoners WZC Sint-Pietersmolenwijk uitgebreid

De bewoners van WZC Sint-Pietersmolenwijk kunnen weldra ‘extra gezwind’ op uitstap. Het fietspark van de zorgcampus werd uitgebreid met een elektrische duofiets én rolstoelfiets. Mobiel Kwestie uit Diksmuide leverde de aangepaste rijwielen.
The post Fietspark voor bewoners WZC Sint-Pietersmolenwijk uitgebreid appeared first on KW.be.

Lees meer »