Lies (39) begint haar 21ste jaar aan de universiteit: “Mijn werk is compleet iets anders dan wat ik al heb gestudeerd”

Als haar thesis aan het eind van dit academiejaar klaar is, zal Lies Verlinden (39) haar achtste diploma op zak hebben. Van archeoloog over criminoloog tot nu master in de rechten. “Geneeskunde staat nog op mijn verlanglijstje.” Maar daarvoor heeft ze wel een probleempje, en het is niet het toelatingsexamen.

Meer krantenkoppen in België

Misnoegde klant ontkent vandalisme bij eetcafé De Dorpspompe in Ramskapelle

Is een misnoegde klant verantwoordelijk voor een reeks vandalenstreken bij het eetcafé De Dorpspompe in Ramskapelle bij Nieuwpoort? X.D. staat er in ieder geval voor terecht in de rechtbank van Veurne en riskeert drie maanden cel, maar ontkent alles. “Er zijn gewoon geen bewijzen”, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul.
The post Misnoegde klant ontkent vandalisme bij eetcafé De Dorpspompe

Lees meer »

VBS ruimt zwerfvuil in Klerken op

De VBS in Klerken heeft vorige maand een projectweek ‘Een school zonder afval’ georganiseerd. In die week waren er op school allerlei activiteiten en themalessen. Er werd gestart met composteren, er werden spelletjes gespeeld en de leerlingen leerden heel wat bij over sorteren en composteren. De hele school heeft ook een zwerfvuilwandeling door het dorp
The post VBS ruimt

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

“Niets zo vreselijk als alcoholvrij bier om 8 uur ‘s morgens”: setgeheimen van ‘Milo’ (die kijkers soms liever niet weten)

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Sam Gooris krijgt bij nieuwe solosingle voor het eerst hulp van zoon Kenji: “Supertrots op het resultaat”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »