Loopclub De Stresskikkers organiseren Start to Run

Op maandag 15 april, net na de paasvakantie, start Loopclub De Stresskikkers met Start to Run voor beginnende en onervaren lopers. Bedoeling is dat iedere deelnemer na een geleidelijke opbouw van tien weken vijf kilometer kan lopen.

“Wij van Loopclub De Stresskikkers lopen wekelijks in drie groepen 5 tot 13 kilometer, maar de Start to Run die we na de paasvakantie organiseren en begeleiden is specifiek voor mensen die nog niet lopen en daarmee willen beginnen”, vertelt Pascal Demuynck, die samen met Florian Verdonck en Regine Dequeker deel uit maakt van het bestuur. “Het is een geleidelijke opbouw van wandelen naar joggen en eventueel hardlopen. Start tot Run is een laagdrempelig loopschema om op een gezonde en gecontroleerde manier met lopen te beginnen. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen en het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro voor 10 weken. We lopen iedere maandag- en woensdagavond en starten om 19.30 uur stipt aan onze broodjeszaak Evita in de Boezingstraat 120.”

Eigen tempo

“Iedereen is welkom om het te proberen de eerste maandag 15 april om 19.30 uur. We wisselen wandelen met lopen af, geleidelijk gaan we langer lopen tot men na 10 weken 5 kilometer kan lopen. Het is ook een manier om de mensen te motiveren om buiten te komen. Na de 10 weken kan met dan eventueel vrijblijvend aansluiten bij onze club De Stresskikkers. We lopen elke donderdag om 19.30 uur en verzamelen ook in de Boezingestraat bij de broodjeszaak Evita. Men kan lopen op eigen tempo en er is keuze tussen 3 afstanden: 5 à 6 kilometer, 10 kilometer en 12 à 13 kilometer. Qua parcours variëren we graag. In de club hangt een warme familiale sfeer. Onze gezellige bende telt ongeveer 40 actieve leden. Naast lopen zijn er nog enkele andere activiteiten. In september organiseren we ook de 10 miles met ’s avonds Oktoberfest-bierfeesten. We doen ook één keer per jaar mee met de zwerfvuilactie in de maand maart. Dit jaar ruimden we vele zakken zwerfvuil in de Reningestraat, de Vroedenhofstraat, de Klapstraat, de Hendrickstraat en de Kapellestraat in Boezinge.” (FB)

Info: 0474 52 14 51.

The post Loopclub De Stresskikkers organiseren Start to Run is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de

Lees meer »

Van schouderklopje tot knuffel, aanrakingen kunnen fysiek en mentaal welzijn verbeteren: “Moeten we meer toepassen in de zorg”

Vrijwillige aanrakingen zoals een schouderklopje of een knuffel kunnen je mentaal en fysiek welzijn bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlands Herseninstituut en het Universitair Ziekenhuis Essen. "We zouden vaker aanrakingen moeten toedienen in de zorg", zegt Kelly Fredriksen, een van de onderzoekers. Al moeten die aanrakingen wel steeds met toestemming gebeuren.

Lees meer »

Eerste telefoontje tussen Franse en Russische minister sinds de start van de oorlog mondt uit in moddergooien: “Barbaars en dreigend”

Het bloempottengegooi tussen Frankrijk en Rusland heeft opnieuw een hoogtepunt bereikt. De respectievelijke ministers van Defensie belden vorige week over hun samenwerking op het vlak van terrorismebestrijding, maar tijdens het gesprek schoten enkele uitspraken in het verkeerde keelgat. Sindsdien gaat het van kwaad naar erger.

Lees meer »

Zijn er fouten gemaakt tijdens “Operatie Kelk”? Geen doofpotoperatie, wel “indicaties” van druk door Kerk en “strubbelingen” tussen magistraten 

Er zijn wel degelijk dingen foutgelopen tijdens "Operatie Kelk", het grote onderzoek naar kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Tot die conclusie komt de Hoge Raad voor Justitie na zijn bijzonder onderzoek, dat er kwam naar aanleiding van het VRT-programma "Godvergeten". Een doofpotoperatie wil de HRJ het niet noemen, maar het rapport maakt wel gewag van indicaties van druk door de

Lees meer »

Speciale eenheden overmeesteren man in Meerbeke

In het Oost-Vlaamse Meerbeke (een deelgemeente van Ninove) hebben de speciale eenheden zaterdag een man overmeesterd die in zijn woning met een mes rondliep. Omstreeks 14 uur werden de ordediensten gewaarschuwd over zijn beangstigende gedrag, maar na afloop van het politieoptreden bleek de man geen gijzelaars te hebben.

Lees meer »

“Ze zijn onzichtbaar, maar onmisbaar”: vrijwilligers koken voor artiesten van De Gevleugelde Stad in Ieper

Zonder gevulde maag geen acrobatentoeren op het belfort van Ieper. Ver weg van het publiek en applaus roeren Lut (66) en Katrien (62) al 20 jaar in de potten voor de artiesten van De Gevleugelde Stad. Ook na de recordeditie rekent het festival op deze onzichtbare oervrijwilligers. “Maar wat na ons?”
The post “Ze zijn onzichtbaar, maar onmisbaar”: vrijwilligers koken

Lees meer »

Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld.

Lees meer »

“Soms zeg ik tegen Kevin: ‘Dit moet jouw moment worden’”: waar staat recordman De Bruyne in de galerij der groten van de Champions League?

Zijn statistieken in de knock-outfase van de Champions League zijn ongeëvenaard, maar hoe zwaar zal de nalatenschap van Kevin De Bruyne (32) straks doorwegen? Duik mee in de discussie over cijfers en onuitwisbare momenten die ook na Manchester City-Real Madrid nog altijd woedt. “Soms zeg ik tegen Kevin: laat me zien hoe goed je écht bent.”

Lees meer »