Loopclub De Stresskikkers organiseren Start to Run

Op maandag 15 april, net na de paasvakantie, start Loopclub De Stresskikkers met Start to Run voor beginnende en onervaren lopers. Bedoeling is dat iedere deelnemer na een geleidelijke opbouw van tien weken vijf kilometer kan lopen.

“Wij van Loopclub De Stresskikkers lopen wekelijks in drie groepen 5 tot 13 kilometer, maar de Start to Run die we na de paasvakantie organiseren en begeleiden is specifiek voor mensen die nog niet lopen en daarmee willen beginnen”, vertelt Pascal Demuynck, die samen met Florian Verdonck en Regine Dequeker deel uit maakt van het bestuur. “Het is een geleidelijke opbouw van wandelen naar joggen en eventueel hardlopen. Start tot Run is een laagdrempelig loopschema om op een gezonde en gecontroleerde manier met lopen te beginnen. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen en het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro voor 10 weken. We lopen iedere maandag- en woensdagavond en starten om 19.30 uur stipt aan onze broodjeszaak Evita in de Boezingstraat 120.”

Eigen tempo

“Iedereen is welkom om het te proberen de eerste maandag 15 april om 19.30 uur. We wisselen wandelen met lopen af, geleidelijk gaan we langer lopen tot men na 10 weken 5 kilometer kan lopen. Het is ook een manier om de mensen te motiveren om buiten te komen. Na de 10 weken kan met dan eventueel vrijblijvend aansluiten bij onze club De Stresskikkers. We lopen elke donderdag om 19.30 uur en verzamelen ook in de Boezingestraat bij de broodjeszaak Evita. Men kan lopen op eigen tempo en er is keuze tussen 3 afstanden: 5 à 6 kilometer, 10 kilometer en 12 à 13 kilometer. Qua parcours variëren we graag. In de club hangt een warme familiale sfeer. Onze gezellige bende telt ongeveer 40 actieve leden. Naast lopen zijn er nog enkele andere activiteiten. In september organiseren we ook de 10 miles met ’s avonds Oktoberfest-bierfeesten. We doen ook één keer per jaar mee met de zwerfvuilactie in de maand maart. Dit jaar ruimden we vele zakken zwerfvuil in de Reningestraat, de Vroedenhofstraat, de Klapstraat, de Hendrickstraat en de Kapellestraat in Boezinge.” (FB)

Info: 0474 52 14 51.

The post Loopclub De Stresskikkers organiseren Start to Run is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een grote herdenking zou ze niet gewild hebben”: precies één jaar geleden verloor Martine Tanghe strijd tegen kanker

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award

Stad Waregem mag zich een gouden VIP2024-stad noemen. Met de VIP-campagne (Vlamingen in Parijs) wil Sport Vlaanderen de Olympische spirit overbrengen naar scholen, sportclubs, steden en gemeenten.
The post Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij verminkte haar gezicht, zo zou het sneller rotten”: Hitler-fan Yves Neuser (47) verkracht Sandra (38) in haar flat… en beseft dan dat zij hem kent

“Hij heeft z’n reputatie van Hitler- en horrorfan alle eer aangedaan.” Procureur Christophe Bergez laat er op het assisenproces tegen Yves Neuser (47) geen twijfel over bestaan. Omdat zijn buurvrouw Sandra Primo (38) geen seks met hem wil, heeft de Koksijdenaar haar gruwelijk om het leven gebracht. Neuser blijft enkele maanden lang onder de radar. En dan gaat bij een

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »

Bart De Wever levert tussentijds rapport af bij de koning: voorzichtige vooruitgang ondanks donkere budgettaire wolken

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En op Vlaams niveau schiet het al helemaal op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer

André Dewaele, al jarenlang van dichtbij betrokken bij tal van culturele verenigingen, is de laureaat van de vierde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond ‘t Zomert aan het Gaverkasteel.
The post André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Line (2) verliest strijd tegen zeldzame ziekte: “Ons liefste prinsesje is nu een sterretje aan de hemel”

Line Van Houtven (2), het dappere meisje uit Lier dat aan het ongeneeslijke en zeldzame GNA01-syndroom leed, is overleden. Een maand voor haar derde verjaardag verloor ze de strijd met de ziekte en moesten haar ouders Joke en Vincent afscheid nemen van hun dochtertje. “Jij hebt zo dapper gestreden, tot aan je allerlaatste zucht, mijn kusjes aan jou gaan nu

Lees meer »

Florry stapt zelf op uit ‘B&B zoekt lief’: “Die Airbnb’s waren niet van Anthony, maar van z’n papa”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »