Democraten richten pijlen op Florida na ‘schandalige’ en ‘extreme’ beslissing hooggerechtshof

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank maakt brandhout van claim RSC Anderlecht tegen Humo-journalist: “Men kan zich niet van indruk ontdoen dat het de bedoeling was om te intimideren”

Humo-journalist Jan Hauspie moet dan toch geen schadevergoeding betalen aan voetbalclub Anderlecht. De Brusselse burgerlijke rechtbank maakte brandhout van de eis tot een schadevergoeding van 50.000 euro. Die was er gekomen omdat de club naar eigen zeggen schade zou hebben geleden door een kritisch stuk van de journalist. “Men heeft zich niet de minste moeite getroost om de beweerde schade

Lees meer »

Walter Baele moest recent afscheid nemen van z’n vader: “Kanker heeft hem ongelooflijk laten afzien”

Hij speelde jarenlang Van Leemhuyzen in ‘Samson & Gert’, en staat bekend om z’n vele typetjes. Nu is Walter Baele (59) te zien in de K3-musical ‘De 3 biggetjes’. In tegenstelling tot vorig jaar wordt 2024 dus bijzonder druk, vertelt hij in ‘PRIMO’. Een gesprek over hoe hij vrede heeft genomen met z’n carrière, z’n liefde voor zijn kleinkinderen en

Lees meer »

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde duur het doek over ‘James de musical’: “De drie liveshows in Lotto Arena worden dus een afscheid”

Na drie succesvolle seizoenen komt ‘James de musical’ voorlopig niet terug op Play4. “Samen met de zender is besloten om plaats te maken voor nieuwe projecten”, reageert televisiemaker James Cooke (39). “Als we de lat zo hoog willen blijven leggen is een pauze aangewezen. En het is natuurlijk ook een duur programma om te maken.” Eerst zijn er dit weekend

Lees meer »

Geen straf voor dertiger die zijn pleegzusje jarenlang misbruikte in Eernegem: “Onderzoek sleepte te lang aan”

Een 35-jarige man uit Gistel bekende dat hij zijn pleegzusje tussen haar achtste en twaalfde levensjaar herhaaldelijk misbruikte. Tóch krijgt D.V. geen straf meer opgelegd. Volgens de Brugse rechtbank sleepte het onderzoek veel te lang aan.
The post Geen straf voor dertiger die zijn pleegzusje jarenlang misbruikte in Eernegem: “Onderzoek sleepte te lang aan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij op de grond lag”

Slechts enkele maanden nadat hij een voorwaardelijke celstraf van vier jaar kreeg, deelde een 20-jarige jongeman uit Kortrijk in de Kortrijkse uitgaansbuurt opnieuw klappen uit. Ondertussen verblijft hij in de cel op verdenking van drugshandel. Hij liep vijf maanden effectieve celstraf op.
The post Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij

Lees meer »

Lindeboom herdenkt juf Annelies, veel financiële steun voor het fonds: “Met die doelen herken ik mijn moeder”

Onder vrij grote belangstelling vond op de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik de lancering van de vzw Juf Annelies Fonds plaats. Ter herdenking aan juf Annelies Verschaeve werd een lindeboom onthuld. Annelies Verschaeve zou vorige woensdag 43 jaar worden. Ze woonde in Geluwe en werd begin oktober in Menen vermoord door haar ex-vriend. In

Lees meer »

Parket onderzoekt mogelijke poging tot ontvoering van vijf maanden oude baby: “Ik moest en zou de man tegenhouden”

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van een vijf maanden oude baby. De politie pakte een 30-jarige verdachte op, maar die werd voorlopig opnieuw vrijgelaten. “Die man probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen terwijl zijn twee kompanen in een witte bestelwagen op de uitkijk stonden”, vertelt de tante van het

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Commandanten IDF: Israëlische tegenaanval zou “nakend” kunnen zijn, Teheran waarschuwt voor vergelding

Een hoge officier van het Israëlische leger zei maandagavond dat Israël mogelijk op zeer korte termijn met een reactie komt op de Iraanse aanval van afgelopen weekeinde. Teheran waarschuwt dat, mocht Israël aanvallen, het “binnen enkele seconden” terug zal slaan. In Israël komt het oorlogskabinet opnieuw samen. Israël wil Iran van antwoord dienen met een tegenaanval, maar kwam gisteren niet

Lees meer »

“Confronterend hoe kinderen in ‘Medea’s kinderen’ van Milo Rau volwassenen een spiegel voorhouden”

Vanavond gaat in Gent ‘Medea’s kinderen’ van Milo Rau in wereldpremière. 8 jaar na ‘Five easy pieces’ laat regisseur Milo Rau kinderen opnieuw de hoofdrol vertolken. De klassieke tragedie ‘Medea’ wordt verweven met een hedendaags verhaal van kindermoord en benaderd vanuit de leefwereld van kinderen. Zij houden in deze voorstelling de volwassenen een confronterende spiegel voor.

Lees meer »

Brouwerij Vanuxeem koopt bekend horecapand in Brugge: “We renoveren het van kelder tot zolder”

Het leegstaande horecapand in de Sint-Jakobsstraat waar tot voor kort volkscafé Sint-Jacob huisde, krijgt een nieuwe toekomst. Het werd aangekocht door brouwerij Vanuxeem die het opnieuw in de markt zal zetten als horecazaak. “We gaan het eerst wel renoveren van kelder tot zolder”, zegt Danny Callant van Vanuxeem.
The post Brouwerij Vanuxeem koopt bekend horecapand in Brugge: “We renoveren het

Lees meer »