Boze boeren richten hun pijlen massaal op Europa. Maar vergissen ze zich niet van vijand?

De boze boeren richten hun pijlen massaal op Europa. Maar vergissen zij zich niet van vijand, gezien de vele miljarden steun die ze van datzelfde Europa krijgen? “Er zijn te veel regeltjes.”

 

Meer krantenkoppen in België

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

De zon schijnt voor Les Engagés

06:01 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in Brussel en Wallonië verloopt. In deze column focust Alain Narinx, nieuwsmanager bij L’Echo, …

Lees meer »

Sint-Leonardusprocessie Zoutleeuw viert 750e verjaardag

In Zoutleeuw is de traditionele Sint-Leonardusprocessie door de straten getrokken. Het was een feesteditie, want de processie werd voor de 750e keer georganiseerd. Honderden figuranten beeldden scènes uit, uit het leven van Leonardus, een Franse kluizenaar en de patroonheilige van Zoutleeuw.

Lees meer »

Topcardioloog over hoe Ozempic ook hartproblemen voorkomt: “Het pakt drie risicofactoren aan”

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

“Geen moment in een zwart gat gevallen” en toch maakt Linda De Win drie jaar na verplicht pensioen haar comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst – tot haar eigen grote verrassing. “Tot

Lees meer »